banner564

Acilen toparlanmalıyız!

KKTC’de gündem yine hareketli! Zaten KKTC gündeminde hareket hiç bitmez, hiç bir şey olmasa “Ne olacak bu Kıbrıs Sorunu?” diyerekten gündemi oluştururuz. 
Her neyse! Gelelim “Ne olacak bu toplumun hali?” sorusuna? 
Sokağa çıkmadan önce 10 kez düşünür olduk. Trafik Sorunu bir yandan, can güvenliği bir yandan.
Evet sokağa çıkmadan 10 kez düşünür olduk, kapımızı penceremizi açarken 10 kez düşünür olduk, araç kullanırken 10 kez düşünür olduk, mezun olup adaya dönerken 10 kez düşünür olduk, yatırım yaparken 10 kez düşünür olduk… Ekonomisinden sağlığına, eğitiminden trafiğine, siyasetinden tarımına bu ülke artık bizi çok düşündürür oldu. 
Batılı devletlerde de dönem dönem bu tarz krizler yaşanmıştır. Özellikle Birinci Dünya Savaşı sonrası Amerika’da yaşanan abartılı dönem ve ahlak bilincinin yerle bir olduğu 1920’ler ardından bütün batıyı sarsan Büyük Buhran ve benzeri. Lakin Batı’ya baktığımızda yıllar geçtikçe krizler aşıldı ve ileriye gidildi. Eğitim ve Bilim ön plana alındı ve toplumun ahlaki yapısını da ileri taşımak için tekrardan “aile kültürü” oluşturulması yönünde ciddi adımlar atıldı. 
   Şu an KKTC’ye baktığımda ise grafiği 180 derece tersinden görüyorum. Günden güne eğitim geriye gidiyor, ahlak yapısı çöküyor ve büyük bir kültürel yozlaşma yaşanıyor. 
Atılacak adım çok. Fakat naçizane görüşüm ilk önce “Eğitimle” başlamalıyız. Okullarımızı ve eğitimcilerimizi acilen geliştirmeli ve “yetiştirdiğimiz bireyleri” Eğitimli, ahlaklı, kültürel değerlere sahip çıkan, tarihi bilen ve geleceğe dair bir vizyon oluşturan bireyler olarak yetiştirmek için ACİLEN TOPARLANMALIYIZ.

YORUM EKLE
YORUMLAR
özer öztürk
özer öztürk - 3 yıl Önce

eğitim şart Cemre Hanım

banner471

banner473