banner564

Adalet yerini bulmadı

  Haftanın son maçında Binatlı ve Yenicami Güzelyurt’ta karşılaştılar. Binatlı kadrosunda birçok değişikliğe gitmiş ve yeni bir takım oluşturmuştu. Yenicami ise son şampiyondu ve kadrosundan J. Okoli’nin dışında takımı etkileyecek bir oyuncu ayrılmadı. Bunun aksine defansa Erbay’ı ve gol yolları için de Keneth’i takıma kattı.

  Yenicami çok daha deneyimli ve maç öncesi de belki de favoriydi. Ancak maç başladıktan sonra bu artıların hiçbirini Yenicami adına göremedik.
  Binatlı ise beklenenin çok üzerinde ve çok istekli ve arzuluydu. Maçın ilk yarısında yakaladıkları pozisyonları değerlendirseler maçı bu devrede koparabilirlerdi.
  Maçta Binatlı rakibinin bu kötü durumundan kendi beceriksizlikleri ile yararlanamadı. Offor ileride zaman zaman yalnız kalmasına rağmen takımına galibiyeti getirebilecek pozisyonları değerlendiremedi. 
  Burak, Binatlı adına takımı yönlendiren ve geliştirilen her atakta başrol oynayan adamdı. M. Neşe ileride çok fazla top ezdi. Tamamen yenilenen bir defans hattı vardı. Defansta Ayhan ve genç Zihni rakibinin hızlı adamlarına göz açtırmadılar. Yerinde müdahalelerle kritik pozisyonları önlediler. 
  Zihni, bundan önce oynadığı maçlara göre çok daha sakin ve çok daha başarılı bir maç çıkardı. Havadan rakiplerine hiç şans vermedi diyebiliriz. Belli ki kendini geliştirmiş. Binatlı bu maçta bizlere gösterdi ki ilerleyen haftalarda çok daha iyi bir takım olacak. 
  Yenicami son şampiyon olmanın verdiği güvenle maça başlamasına rağmen her geçen dakika kendini inkar eder gibiydi. Rakibine verdiği pozisyonlarla bir anda maçın daha ilk yarıda bitmesine neden olabilirdi. Bunda rakibinin beceriksizlikleri de etkili oldu
  Erbay, son derece ağır kalırken inanılmaz pas hataları da yaptı. Takım olarak bir uyumsuzluk içindeydiler. İlerideki J. Ebuka, Tansel ve Keneth çok fazla topla oynayınca etkisiz kaldılar. 
  Maçın ikinci yarısında da ilk yarıdan farklı değillerdi. Orta alanda Ünal, takımı için bir şeyler yapmak istemesine rağmen diğer arkadaşları onun çok gerisinde kaldılar. Geliştirmek istedikleri ataklarda o kadar fazla pas hatası yaptılar ki bunları kalelerinde tehlikeli pozisyon olarak gördüler. Farouk, takımın en kötülerindendi diyebiliriz. 
  Gol gelmedikçe telaşlanan Yenicami’de gelişi güzel ve sahipsiz toplar kullanmaya başladılar. Futbolda adaletin her zaman doğru işlemediğini bir kez daha gördük. Maçın hakkı olan beraberlikle bitmesi beklenirken Yenicami kendi kalesinden uzaklaştırdığı mutlak gol sonrası rakibinin de yardımı ile kullandığı kornerde kaptanı ile golü buldu ve kötü gününde kazanmasını bildi.


 

YORUM EKLE

banner608

banner474