banner564

Adaylar ülkeye yayıldı

Dün akşam Lefkoşa’daki meyhaneleri şöyle bir dolaştık. Kimler kimler yoktu ki. Bakanlar, vekiller, vekil olmak isteyenler, onları destekleyenler.
UBP ve CTP 7 Ocak 2018’de seçimin yapılmasını kararlaştırmasından sonra siyaset hız kazandı. 45 bin oyu ile en gözde yer Başkent Lefkoşa olunca ister istemez siyasetçilerin ilgisi de Lefkoşa’ya oldu.
Dün gece değişik meyhanelerde değişik yemekler vardı. İskele’den aday olan Önder Sennaroğlu, Lefke’den aday olan Aytaç Çaluda, Girne’den aday olan Ahmet Arslan, Gazimağusa’dan aday olan Hasan Onalt Lefkoşa gecelerindeydi. 
Kemal Dürüst, sabah erken Güzelyurt çarşısını gezdi, sonra meclise geldi, sonra bakanlar kuruluna ardından Büyükkonuk’a gitti. Dönüşte Gazimağusa’ya uğradı, oradan Lefkoşa’da iki mekanda partilileri ile buluştu. İlerleyen saatlerde Girne’de gözüktü. Girne’de bir mekanda kalabalık bir topluluk ile yemek yedi. Oradan çıkıp başka bir mekana gitti. En son gece yarsına doğru bölgesine döndü ve ziyaretlerine devam etti.
Kısacası adaylar tüm ülkede artık kendini göstermek zorunda. Ve bu yüzden bir adayın aynı gün içinde 6 ilçeyi gezdiğini görmek artık şaşırtmamalı sizi. 

Gardiyanoğlu ipleri eline alıyor
UBP’den aday adayı olması beklenen Lefkoşa UBP İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu dün bir örgüt toplantısında şu sözleri söyledi; “İlçe sınırlarımız dahilinde yapılacak tüm ziyaretlerin ilçeye bildirilmesi gerekiyor. Bazı örgüt başkanlarımız aranıp yemek yenmek istiyor. Bu da ilçede bölücülüğe yol açıyor. Tüm adaylara aynı uzaklıkta ve yakınlıktayız. Bunu seçim sonuna kadar adil bir şekilde götürmek arzusundayız. Kimse ilçeyi görmemezlikten gelip örgüt başkanlarımızı aramasın. Biz bu yapıya zarar verdirmeyeceğiz ve ilçe olarak en iyi sonucu alacağız.”
Aday olmak yerine ilçenin başında kalıp partisini birinci çıkartmak için canla başla çalışan Gardiyanoğlu’nu tebrik etmemek elde değil. Çünkü bu zamanda bu fedakarlığı siyaseten kaç kişi yapabilirdi? 
Partinin başarısını kendi başarısının ötesinde gören Sadık Başkan, şimdi bu başarı için kurduğu birlikteliğin bozulmamasının önüne geçmek adına tüm örgütlerine hakim olmaya çalışıyor. Zira bazı bakan ve vekiller ilçeden habersiz organizasyonlar yapmanın derdinde. 
Gardiyanoğlu bunlar için de net konuştu; “Birlikteliğimize uzanan ellere gereğini yapacağız. Biz madem bu fedakarlığı yapıyoruz, kimse kusura bakmasın disiplinden asla kopmayacağız ve partimizi bölgemizde en iyi şekilde birinci çıkartacağız.”

Yücelen’den cevap var 
Sevgili dostumuz Av. Hasan Yücelen için önceki gün yazdıklarımıza bir cevap verdi. Aynen aktarıyoruz;
“Sevgili Alihan, köşende bana yer verdiğin için teşekkür ederim. İlk önce belirtmek isterim ki; Sayın Turgay Avcı 2013 yılında yapılan seçime UBP saflarında girmiş ve seçmenden yaptığının karşılığını alarak meclise değil evine gitmiştir, bu tarihten sonra Sayın Avcı’nın hiçbir şey olmamış gibi yine aday olması doğru değildir çünkü halkın önünde yaptıkları onay almamış ve halk dilinde söylemek gerekirse sandığa gömülmüştür! Diğer ayrılan kişiler ise seçime DP’de girmişler ve seçimde, seçmenden onay alarak mecliste temsil hakkı kazanmışlardır. Eğer bu seçimde UBP saflarında katılacakları seçimde başarısız olurlar ve yine daha sonraki seçime girmeye çalışırlar düşüncem onlar için de aynı olacaktır ve tepkim de farklı olmayacaktır. Yazıda belirttiğin diğer konulara gelecek olursak, onlar benim Sayın Avcı için yazdıklarımla bağlantısı olmadığı için her halde başka bir başlık altında yazacağını düşünerek iki yazı birleşmiş olduğunu kabul ederek cevap vermem gerektiğini düşünmüyorum çünkü yazının o kısmının muhatabı ben değilim.
(Bu arada tercih vermen veya tercih verme konusunda düşüncem senin bana hak verip vermemen konusunda benim için hiç önemli değil, çünkü beni sevdiğini biliyorum bu yeterli ayrıca bu yarışta ille de seçilmem gerekir diye bir sıkıntım da yok, kazanmak gibi bir hırsım da yok. Partimin seçimlerde başarı ile çıkmasını düşünüyorum bu sanırım bu süreç için yeterli.)”
Av. Hasan Yücelen, Lefkoşa UBP Milletvekili aday adayı 

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Dün Başsavcı Aşkan İlgen ve ekibinden, Başsavcılığın çalışmaları ve yürütülen davalar konusunda bilgi almışsınız. Özelikle merak ettiğiniz bir dava var mıydı dünkü görüşmede? 
Dr. Derviş EROĞLU: Dün öğlen tarihi Surlariçi’nde çok özel bir mekanda sayılı davetliye özel olarak yapılan ciğer partisine katılmışsınız. Şimdi herkes bu gizli ciğerciyi merak ediyormuş. 
Kutlu EVREN: Haftaya seçim yasaklarının başlayana kadar hemen her gün bir bölgede kırsal kesim arsa dağıtımları yapacakmışsınız. Ah birde şu toplu TOKİ gibi Başkent içinde bir çalışmaya zaman yetseydi ne güzel olurdu değil mi? 
Kemal DÜRÜST: Gelecek hafta Cuma günü tam bir şov yapıp ülkede aciliyet bekleyen bazı önemli yollar için ilk kazmayı vuracakmışsınız. Bu yolların bazıları son günlerde adı sıkça kamuoyunda paylaşılan yollar. 
Ferdi Sabit SOYER: Döviz aldı başını gidiyor ama sizden başka kimse bu konuda mecliste tek kelime etmiyor. Acaba meclisteki herkesin tuzu kuruda ondan mı kimse bu konuda ses vermiyor? 
Önder SENNAROĞLU: Aynı gün içinde üç kez Büyükkonuk-Lefkoşa yaparak tarihi bir rekora imza attınız. Aman bu kadar uzun yollu üç kez gidip gelmek yormasın seçim öncesi sizi. 
Özen HÜRSES: Yüksek Adliye Kurulu üyeliğiniz hayırlı ve uğurlu olsun. Dün akşam bazı yakın dostlarla mini bir kutlama yapmışsınız bile. 
Bulut AKACAN: Önceki gece Girne’deki İki Tek Ocakbaşı’nda bazı üst düzey siyasetçilerle yemek yerken görülmüşsünüz. Siyasete yeni atıldınız ama kiminle oturup kiminle oturulmayacağını çok iyi biliyorsunuz. 
Mehmet Kale KİŞİ: Girne’de CTP’den aday adaylığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Yakın çevrenizden gelen aday ol baskılarına dayanamamış ve aday olmaya karar vermişsiniz. 
Sonay ADEM: Seçim öncesi bir istifa dalgası daha yapmak için çalışmalara hız vermişsiniz. Yakında bir istifa dalgası daha gelecekmiş diyorlar. 
Hamza Ersan SANER: Kadına karşı şiddete karşı "panik butonu uygulaması" tüm kadınlardan ve STÖ’lerden ciddi bir destek buldu. Bakalım bu uygulamayı ne zaman yürürlüğe koyacaksınız? 
Betül DİZDARLI HASTAN: İkinci kez babaanne olmanın keyfini yaşamışsınız. Allah analı-babalı, neneli-dedeli büyütmeyi nasip etsin. 
Aytekin YAĞIZ: Herkes bu seçimlerde aday olmanızı beklerken siz son dakikada aday olmamaya karar vermişsiniz. Bakalım yakın dostlarınız bu karar karşısında ne diyecekler. 
Nevzat NEVZAT: DP’den aday adayı olmak için artık gün sayıyormuşsunuz. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun diyelim. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Her yerde görünmemiz lazım. Bu fuarda görünmek bile başlı başına bir iştir. Nihayetinde hakikaten Kuzey Kıbrıs fevkalade doğal güzellikleri olan tabiat harikası bir yer. Buranın tanıtılması için her platformu kullanmamız gerekiyor. Burayı da arkadaşlarımız gayet güzel bir şekilde değerlendiriyorlar. Daha iyi olabilir mi? Tabi ki olabilir.”
TC Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş
YORUM EKLE

banner608

banner474