banner564

Adaylara beş tavsiye

Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı yarışı öncesi adayların yavaş yavaş belli olması ve ardından açıklanan anketler bu seçimlerin kıran kırana geçeceğinin ilk sinyallerini vermiş oldu.
Bu kadar kıran kırana geçecek bir seçimde seçimlerin kaderini belirleyecek bir iki önemli etken var. Bunları aleyhine kullanmasını bilen aday ikinci tur vizesini kapacaktır.
Birincisi: Kıbrıs Konusunda bugüne kadar gelen argümanların dışında yeni bir argüman ile ortaya çıkan ve ortaya attığı argümanın vatandaş üzerinde olumlu etki yaptığını gören aday bir üst turu garantiler.
İkinicisi: Kampanya süresince sadece kendi kitlesi değil, diğer adayların kitlelerine hitap edebilme başarısı gösteren aday bir üst tur için şansını arttırır.
Üçüncüsü: Sandığa gitmeyecek olan seçmeni etkileyen veya kararsız seçmenin gönlüne girebilme becerisi gösterebilen aday, bir üst tura adını kolaylıkla yazdırabilir.
Dördüncüsü: Eskiden kalma yollarla değil de gerçek manada bir kampanya yürüten, bu konuda gözünü budaktan esirgemeyen aday bir üst tur için kendisine şans yaratabilir.
Beşincisi: Kıran döken en çok bağıran değil, sessizce ama derinden giden bu seçimlerde bir üst tura daha yakındır. 

İyi mi oldu? 
Cumhurbaşkanı Akıncı, Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme (Değişiklik) Yasası’nı yeniden görüşülmek üzere meclise iade etmiş. Akıncı, iade gerekçeleriyle birlikte KUŞKOR’un görüşlerini de Meclise iletmiş.
Sevgili okurlar elbette Cumhurbaşkanlığı yasaları noter gibi onaylama makamı değil. Hukuka aykırı bir durum varsa bunu gerçekçe gösterip yasanın düzeltilmesini Meclisten isteyebilir.
Ancak çok uzun zamandır ilk kez düzenlemesi yapılan ve milletvekillerin siyasi parti rozetlerini bir kenara bırakıp, birlikte hazırladıkları ve Meclis Genel Kurulundan “oy birliği” ile geçmiş bir yasa tasarısını “şu da olsa iyi olurdu” gerekçesi ile Meclise geri gönderilmesine “KKTC siyasi tarihinde ilk kez” görüyoruz.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Akıncı’nın nasıl bir manevra yapmak istediğini açıkçası anlayamadık. Bu değişiklik yasasında her hangi bir hukuksuz durum var mı? 
Yok
Peki, her hangi bir kesimin bu değişiklik yasasına muhalefeti var mı? 
O da yok..
Ee efendim “Bir iki şey daha eklenirse güzel olur muşta ondan geri göndermiş bu yasayı.”
Allah aşkına şurada seçim yasakların başlamasına sayılı gün kalmış. Ortalık bayram yeri, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonunda bir erken genel seçim konuşuluyor, hangi ara Mecliste komite toplanacak, eksikleri giderecek ve yeniden Meclisin gündemine gelecek ve bu yasa eksikleri tamamlamış bir şekilde geçecek?
Birisi çıksın buna cevap versin…
Oysa hali hazırda hazırlanan yasa, belki eksikleri olmasına karşın birçok ihtiyaca şu hali ile cevap verebiliyordu. Şimdi yasanın ilk haline dönüldüğü için yapılan düzenlemelerin hepsi bir yerde çöpe gitmiş oldu. 
Hal böyle olunca Sayın Cumhurbaşkanı av hayatına yararlı bir iş mi yapmış oldu? Yoksa mevcut hali ile eski yasanın yürürlükte kalmasının kime ne faydası olacak? 

Seçim Özel bu gece 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik olarak hazırladığımız Seçim Özel Programı bu gece Diyalog TV’de başlıyor. Saat 21’de Diyalog TV ekranlarına gelecek Seçim Özel’de ilk konuğumuz Gezici Araştırma Şirketinin Direktörü Murat Gezici olacak.
2020 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik tahminleri, yaptığı anketleri kimlerin finanse ettiğinden tutunda adaylara tavsiyelere kadar birçok konuyu konuştuk Gezici ile. 
Seçim Özel bu gece saat 21’de Diyalog TV’de…
 
MESAJLAR

Aktaç ATAİ: Sonunda birisi sizin bileğinizi bükmüş, ee ne demişler bükemediğin bileği öpeceksin. İşin şakası bir yana eliniz kırılmış, çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyoruz. 

Nidayi ŞALİŞ: Başbakanla küskünlüğünüz geçen gece bir yemek ile sonlanmış. Anlaşılan yeniden bastırmak için bir girişim başlattınız. Dünde bir cenazeye bir bakanın aracı ile katılmışsınız. Bastırın da korkmayın. 

Biyay HAMZAOĞULLARI: Balıkçılar konusunda yaptığınız konuşma bugün maalesef yeni gazetelerimizin ön sayfalarında yer almayacak. Ama bakın biz sözümüzü tuttuk ve sizi köşeye taşıdık. 

Doğuş DERYA: Meclis Genel Kurulu’nda dile getirdiğiniz “Doğu Akdeniz Enerji Denklemi ve Diplomasi İhtiyacı konulu konuşmanıza aynen katılırız. Keşke vekillere bu konuda bir seminer düzenlense. Ama bu konuda BAÜ’nün seminerleri var, onları kaçırmayın deriz. 

Hasan ERÇAKICA: Gezici’nin anketinde bazı rakamların birbiri ile örtüşmediğini yazdınız. Peki, aynı mantıktan gidersek 2015 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını nasıl açıklayacağız? 

Kerim AKPOLAT: Atatürk Kültür Merkezi Milli Kütüphane Arşivi, araştırmacılara daha iyi hizmet verebilmek için yeniden düzenlenmiş. Özellikle eski yıllara ait gazetelerin arşive eklenmesi ile araştırmacılar daha kolay çalışabilecekler. 

Ulaş BARIŞ: Rum siyasilerdeki zihniyet değişikliği dikkat çekiyor da bizdeki siyasilerde henüz bir değişlik yok. Acaba bu konuda size göre ne yapmak gerekiyor, bu konuda da bir yazı kaleme alsanız hiç fena olmayacak.  

Yalçın KOÇYİĞİT: Biraderinizin rahatsızlığı nedeni ile bugün Adana’ya gideceğinizi duyduk. Çok geçmiş olsun diyoruz, Allah şifa versin. Bu arada memlekete geri dönerken sakın eli boş gelmeyin. 

Yusuf AVCIOĞLU: Dün sabah bir operasyon geçirmişsiniz, size de çok geçmiş olsun diyoruz. Umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığınıza yeniden kavuşursunuz.

Ahmet BENLİ: Gönyeli’de duraklar yapılmaya başlandı ve bu durumdan öğrenciler çok mutlu. En azından artık yağmurdan ıslanmayacaklar. Umarız en kısa sürede hepsini yenilersiniz. 

Ali KARAVEZİRLER: Cihangir’in bu yılın bence en iyi takımlarından bir tanesi. Devre sonunda bir iki şansız maç oynadı ama hala daha şampiyonluk için umut var. 

Ahmet TOLGAY: Kimlik kartı için çektiğiniz fotoğraf manzaralı olunca ilgili daire bu resmi kabul etmemiş. Keşke deniz manzaralı bir resminizi verseydiniz, belki kıramaz kabul ederlerdi. 

Tufan ERHÜRMAN: Dün öğlen Başkent Lefkoşa’da gençler ile bir araya gelip bu seçimlerde en çok onlardan yardım beklediğinizi söylemişsiniz. Gençleri yanınıza alırsanız hızlı yükselirsiniz. 

Erkut ŞAHALİ: “Meclis’in denetim gününde ortada ne hükümet var ne de vekilleri” var diye isyan eden adama şu soruyu sorarlar, “Sen bakan iken durum farklı mıydı ki isyan ediyorsun?” 

YORUM EKLE

banner608

banner473