banner564

Adet döneminde saç boyanır mı?

Kadınların adet döneminde yapıp yapamayacaklarına dair merak ettikleri pek çok konu vardır. Sağlıklı bir kadın her ay adet görür ve bu esnada vücudunda çok sayıda değişim meydana gelir. Hormonların da devreye girmesiyle psikolojik değişimler görülebilir. Bu dönemde duygusallaşma ve çabuk sinirlenme sık görülen psikolojik değişimler arasındadır. Adet döneminde görülen fiziksel değişimler de vardır. Bir kadın normalde sivilceli bir cilde sahip değilse bile yüzünde sivilceler çıkabilir. Ayrıca vücut bu dönemde ödem tutmaya müsait olduğu için kilo artışı da görülebilir. Adet dönemi sona erdiğinde bu değişimler de sona erecek ve vücut doğal haline dönecektir. Adetliyken saç boyanır mı sorusunun cevabı pek çok kadın tarafından merak edilir. Aslında adet döneminde saç tabii ki boyanabilir, burada muamma olan saç boyasının tutup tutmayacağıdır.

Adet dönemi saç boyanmasını ne şekilde etkiler?

Adet döneminde bir kadının hormon dengeleri tamamen değişir. Doğal olarak bu dönemde vücudun kimyasallara verdiği tepki de farklıdır. Saç boyasında da kimyasal maddeler olduğu için bu dönemde vücut saç boyasına karşı her zamankinden daha farklı tepki verir. Boya tam olarak tutmadığı için saçını boyatan kadınlar çıkan sonuçtan memnun kalmazlar. Bu dönemde sadece beyazlara yönelik yapılan dip boya bile başarılı sonuç vermemekte ve saç derisindeki beyazlar tamamen kapanmamaktadır. Saçlarını koyu renklere boyatan kadınlar için sorun olmasa da kızıl, sarı ve platin tonları beklenildiği gibi olmadığı için kuaförler adetliyken saç boyanır mı diye soran müşterilerine adet dönemi geçtikten sonra saçlarını boyatmalarını öğütlerler. Aynı sorun bu dönemde istenmeyen tüylerin alınması sırasında da yaşanabilir.

Adet dönemi saç boyanmamasının bilimsel temeli var mı?

Adetliyken saç boyanır mı sorusunun yanıtı kuaförlerce ve bu dönemde talihsiz tecrübeler yaşayan kadınlarca hayır olarak yanıtlansa da bu anlamda yapılan araştırmaların tatmin edici bilimsel sonuçları yoktur. Çünkü her kadının vücudu ve hormonları farklıdır. Bir kişinin adet döneminde yaşadığı değişiklikleri bir başka kadın yaşamayabilir. Adetliyken saç boyanır mı sorusunun yanıtında da aynı cevap geçerlidir. Bazı kadınlar bu dönemde saçlarını rahatlıkla boyattıklarını ve herhangi bir terslik yaşamadıklarını söylerler. Ancak genele vurulduğunda kadınların çoğunluğunun bu dönemde saçlarını boyatmaktan kaçındıkları görülür.

Adet dönemi kadınların fiziksel, ruhsal ve hormonal anlamda pek çok değişiklik ile yüz yüze geldikleri bir dönemdir. Dolayısıyla adetliyken saç boyanır mı sorusunun yanıtı da her kadın için farklı olacaktır. Bununla birlikte kuaförler de tecrübelerinin vermiş olduğu bilgi ile bu dönemde saç boyatmanın tatmin etmeyecek sonuçlar yarattığını söylerler. Ton daha farklı olabileceği gibi boya da hızlı bir şekilde akabilir. Bu nedenle adet dönemini atlatmak ve saçları bu dönem sona erdikten sonra boyatmak daha sağlıklı sonuç verecektir.

Adet dönemindeyseniz ve saçlarınızda değişiklik yapmak istiyorsanız bu noktalara dikkat edin;

Saç renginde köklü değişimlerden kaçının

Saç rengini tamamen değiştirmek istiyorsanız bunu adet döneminizde yapmamanızı tavsiye ediyorum. Adet döneminde vücudunuzun fazla ısınması saç renginizde kızıllanmalara dolayısıyla da istediğiniz renk tonunun tutmasına engel olabilir.

Röfle ve balyaj adet dönemlerinde ideal

Adet döneminizde koyu ve kahverengi tonlu boyalar yapmamaya özen göstermelisiniz. Ancak açık sarı, platin sarısı gibi renkleri adet dönemlerinde yaptırabilirsiniz. Çünkü, bu dönemlerde vücut ısısı da yüksek olduğundan saç renginizin açılmasına yardımcı olacaktır ve saç renginizi açmak için ekstra işlemlerle uğraşmanıza gerek kalmaz. Ancak bu durum tüm kadınlar için geçerli değildir. Bazı kadınlarda bu belirttiğimiz durumlar oluşmaz.

Beyazları kapatmaz

Özellikle saç diplerinde veya saçında beyazı olan kişiler adet dönemlerinde saç boyası yaptırmamaya özen göstermelidirler. Aksi halde yapılan boya bir işe yaramaz, beyazlar saçınızı ne kadar boyarsanız boyayın kapanmaz. 1-veya 2 işlemden sonra saçınızın beyaz kısımlarında istemediğiniz kızıllıklar meydana gelir.

Saç derisinde yanma ve kaşıntı

Adet dönemlerinde ve saçınız temiz olduğunda yaptığınız boya işlemi saç derisinde kaşıntı ve yanma hissinin oluşmasına neden olabilir. Boya tutsa bile erken akma ihtimali söz konusu olabilir. Saçınızı adet döneminizde boyadığınızda, boya tutmuş bile olsa kısa süre içerisinde aktığını görebilme ihtimaliniz oldukça yüksek olabilir.

YORUM EKLE

banner471

banner474