banner564

Ağda sonrası sivilce neden olur, nasıl geçer?

Ağda günümüzde modern geçerlerle kolay yapılan bir işlem halini almıştır. Özellikle daha acısız ve kesin sonuç veren yeni ağda malzemeleri ile ağda kullanımı da oldukça popüler olmuştur. Öyle ki artık özellikle sporcu erkekler arasında da ağda sık kullanım alanı bulmaktadır. Böylesine geniş bir portföye sahip ve popüler bir kozmetik ürünün ise büyük bir handikabı olarak ağda sonrası ortaya çıkan ve hoş bir görüntü göstermeyen sivilcelenmelerdir. 

Ağda sonrası neden sivilce olur?

Sivilce, ciltte tahriş ve kızarıklıklar her insanda olabilir özellikle sivilce ergenlik döneminde daha sık görülür. Ergenlik döneminde görülen sivilce geçicidir ve vücudun fazla yağ biriktirmesi ile fizyolojik değişlerden ve bu değişiklere cildimizin uyum sağlamaya çalışması sebebi ile oluşur, genelde. Ergenlik dışındaki sivilce ve cilt sorunlarının başka sebepleri vardır.

Ağda sonrası sivilce neden oluşur diye sorarsak; cildimizden kökleri ile koparılan kılların deriden çıkarken uğradığı basınç yüzündendir. Deri kılları salmamak için direnir ve sonrasında kökün çıktığı bölgede deliğin kapanması için hemen vücut savunma mekanizmalarını devreye sokar. Kan birikmesi ve ödem oluşabilmektedir ki bu gayet normaldir.

Ağdayı yanlış uygulamak da kızarıklık, sivilce oluşmasına sebep olur. Ağdayı çok sıcak bacaklara sürmek veya ağdayı çok sert çekmek sonrasında tahriş ve kızarıklık oluşumunu arttırır. Ağda sonrası cildi çok zedelemek, hassas olan bölgeye bir şeyler sürtmek, örneğin banyoda lif veya bir bez ile ağda yapılan bölgeyi sürterek yıkamak tahrişi arttırır.

Bacaklarda ağda sonrası sivilce oluşmasının sebeplerinden birisi de kalitesiz ağda markası seçimidir. Sir veya ağda yapılacak bölgeye göre özel ve kaliteli markaların ürünleri tercih edilmelidir. Kalitesiz ağda markaları enfeksiyon kapmanıza bile sebep olabilir. Ağda sonrası gözenekler iyice açıldığı için dış tehditlere karşıda cilt savunmasız kalır. Mikrop ve enfeksiyon kapma olasılığı artar.

Sivilce ve kırmızı ufak nokta nokta kızarıklık oluşumu sadece ağda sonrası değil sıcak hava, terleme gibi birçok başka dış etkene de bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Cilt temizliği de sivilce, kızarıklık ve siyah leke oluşumuna neden olur. Hangi mevsim olursa olsun, kış veya yaz fark etmez; Uzmanlar, günlük olarak banyo ve cilt temizliğinin yapılmasını tavsiye ediyorlar. Böylece bacak, yüz ve ciltte kızarıklık oluşumu en aza indirilmiş olunur.

Ağda sonrası sivilce nasıl geçer?

Ağda sonrası oluşan sivilce veya kızarıklıklar normal şartlarda birkaç güne kadar geçecektir. Ağda sonrası oluşan sivilceler için bir müdahalede bulunmanız gerekmez. Eğer sivilceleri sıkarsanız, patlatırsanız daha kötü sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz. Sivilce sıkıldığında mikrop, enfeksiyon kapılabilir. Ağda sonrası oluşan kızarıklık ve kabarcıklar da aynı şekilde birkaç güne kadar hiç bir müdahale edilmeden geçecektir.
Eğer beklenmedik şekilde fazla sivilce oluşur ve su kabarcıkları oluşmuşsa ağda sonrası bir cilt doktoruna başvurulmasında fayda vardır.

Bacaklarda ağda sonrası kızarıklık nasıl geçer?

Kadınlarda özellikle ağda sonrası bacaklarda kızarıklık ve siyah nokta oluşumu gözlenmektedir. Cilt yapısına göre kızarıklık ve siyah nokta oluşumu değişebilir. Hassas ciltlerde ağda sonrası kızarıklıklar fazla olur, aynı şekilde daha az hassas ciltlerde daha az siyah nokta ve kızarıklık oluşmaktadır. Cilt hassasiyeti kişiden kişiye ve her yaşa göre değişebilir.

Bacaklarda ağda sonrası kızarıklık nasıl geçer sorusunun cevabı oldukça basit. Cildi temiz tutun, düzenli olarak yıkayın ve başka bir şey yapmayın. Ağda sonrası bacaklarda oluşan kızarıklıklar kendiliğinden geçecektir. Ayrıca ağda sonrası oluşan siyah noktalarda aslında çekilen kılların yerine çıkan yeni kılların kökleridir. Birçoğunda sıkıldığı zaman içerisinden kıl kökü çıkar. Siyah noktaların sıkılması kesinlikle önerilmemektedir.

Ağda sonrası oluşan sivilcelere ne iyi gelir?

Öncelikle kuru ve temiz olması gereklidir. Ağda sonrasında birkaç saat hiçbir şey yapmadan beklenmeli ve sonrasında ılık bir duş alınmalıdır hatta biraz soğuk duş alınabilir. Sonrasında ağda sonrası bacaklarda oluşan sivilce ve kızarıklar için nemlendirici sürülebilir. Ağda sonrası bacakların terlememesi gereklidir. Bunu içinde ağda yapılan bölgenin nefes alabileceği şekilde giyim ve hareketlerimize dikkat etmeliyiz.

Ağda sonrası kızarıklık ve tahrişe ne iyi gelir?

Sir veya ağda sonrası kızarıklık ve tahrişe iyi gelen birçok yöntem vardır. Maskeler en çok kullanılan doğal ve bitkisel ürünler ile yapılan pratik yöntemlerden biridir. Ağda sonrası ciltte oluşan tahriş ve kızarıklıkları önlemek için Aloe vera kremi sürülebilir. Aloe vera bitkisi oldukça doğal ve cilde faydalı bir bitkidir. Kremini ağda sonrasında bacaklara sürdükten sonra silmenize veya yıkamanıza gerek yoktur, kendiliğinden kaybolacaktır. Aloe vera özellikle bebeklerin cildi için de çok tavsiye edilir katkısız ve tamamen doğal bir bitkisel kremdir.

Diğer bir yöntemde ağda sonrası ağda yapılan bölgeye soğuk uygulamaktır. Ağda veya sir yapılan bölgede kızarıklık oluşmasını engellemek için buz sürebilirsiniz. Soğuk şişkinlik ve kızarıklık oluşmasını önler.

Ağda sonrası kızarıklık oluşmasını önleyen doğal bitkisel maskeler

Ağda sonrası karbonat maskesi: Tahriş ve kızarıklığı önlemek için bacaklara ve cilde karbonat maskesi uygulanabilir. Cildi rahatlatan bir maske türüdür. Biraz yoğurt ve karbonat karışımı ile yapılan maske, ağda yapılan bölgeye sürülür ve yaklaşık 10 dakika bekletilir sonrasında yıkanması gerekir. Ağda sonrası kızarıklık için iyi gelen maske karbonat maskesidir.

Aloe Vera Maskesi: Ağda sonrası kızarıklık oluşumunu önlemek için cilde aloe vera bitkisi kremi bolca sürülür. Aloe vera sürüldükten sonra cilt tarafından iyice emilir ve kaybolur. Cildi rahatlatır ve besler.

Ağda sonrası şeker ve limon ile maske: Sir sonrası kızarıklık ve sivilce önleyici maske olarak çok kullanılan bir yöntemdir. Bir miktar şeker ve limon suyu karıştırılarak ağda sonrası bacaklara sürülerek kızarıklık ve tahrişi önler, cildi rahatlatır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Süveyda
Süveyda - 3 yıl Önce

Yoğurt ve karbonat kürü sürekli yapılabilirmi yoksa bi seferlik mi

banner608

banner474