banner564

Akıncı neyi bekliyor?

Bugüne kadar hiçbir Cumhurbaşkanı bozulan hükümetin yeniden kurulması için 8 gün gibi bir süreyi beklemedi. Akıncı, pazartesi 3 parti, salı 3 parti şeklinde yapılacak olan bu görüşmelerin ardından anayasal yetkileri gereği, güvenoyu alabilecek bir partiye hükümeti kurma görevini vereceğini ifade etti.
Bu kadar beklemesinin gerekçesi olarak da “partilere biraz zaman tanımayı tercih etmesi” olarak açıkladı. 
İyi de niye?
Ülkede yığınla sorun var iken, ekonomik ve mali protokol masada duruyor iken, döviz başını almış giderken neden bu kadar büyük bir süreyi ülkenin ve siyasetin önüne koydu?
Şimdi herkesin aklında aynı soru var? Acaba Cumhurbaşkanı Akıncı neyi bekliyor? Beklediği gelişme ne? Neden bu kadar uzun bir süreyi hükümeti kurma görevini vermek ve partilerin birbirleri ile diyaloga girmesini sağlamak için kullandırmıyor?
Beklediği bir şey mi var?
Dün bu konuda UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy ile konuştuk. Hasan Taçoy bazı fonlardan ve bazı beklentilerden bahsetti. Bunlar için yakın takipte olacaklarını ifade etti.
Öte yandan bu gelişmeler yaşanırken cumartesi günü Gazimağusa Serbest Limanı’na geçici işçi alımı için münhal yapılacak olması da ayrıca düşündürücü. 
Hasan Taçoy “Biz dün itibari ile işe alınan hiç kimse için bir şey yapmayacağız. Ama yeni hükümet kurulana kadar alınanlar olursa bunları hükümet kurmamız halinde işten durduracağız. Herkesin bu sürece saygılı olmasını bekliyoruz. Kimse yangından mal kaçırır gibi son dakika da bir şeyler yapmaya kalkışmasın” uyarısında bulundu.
Dün bazı arkadaşlar bugün Kalkınma Bankası’nın da Yönetim Kurulu toplantısı düzenleyeceğini ve bazı bekleyen kredileri görüşecekleri uyarısında bulundu. Taçoy “ Bu hem etik değil hem de yasal değil. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum” diyerek uyardı.
Taçoy “Cumhurbaşkanın bazı planları olduğunu biliyoruz. Bunları izleyeceğiz ve gerekirse bu konularda kamuoyu ile bilgilerimizi paylaşacağız” dedi.

 Uu anam
Daha düne kadar aralarından su sızmayan 4’lü koalisyon ortakları, hükümeti bozma kararı alan HP için demediklerini bırakmadılar. Düne kadar “Kimse aramızı bozamaz. Birbirimize kenetlendik” diyenler neler neler yazıyorlar sosyal medyada. 
Şaşmamak elde değil...
Özellikle 2. Cumhurbaşkanı Talat’ın yaptığı değerlendirme son derece önemli. Talat 2015'te yeniden CTP Başkanı olunca, CTP tarafından CTP-DP Koalisyonu bozuldu ve CTP-UBP Koalisyonu kurulmuştu.
Ne büyük bir benzerlik ki o dönemde de CTP-DP hükümeti benzer gerekçeler ile yıkılmış bugün konuşulan UBP-HP koalisyonu aynı gerekçeler ile UBP-CTP olarak vuku bulmuştu.
Ve yine protokol krizi yüzünden CTP’yi bir Cumartesi sabahı UBP hükümetten atmıştı. 
Tarih tekerrürden ibarettir derler. Yalan mı? 

 5G teknolojisi 
4G ve 4.5G hızında internetin ardından 5G hızında internet de artık gündemimizde. Hoş KKTC’deki mevcut alt yapı daha 3G’yi bile kullanmamıza engel iken önceki gün Telsim bizlere 5G teknolojisi ile tanıştırdı. 
İnanılmaz işlere imza atabiliyorsunuz bu yeni teknoloji ile. Evden çıkmadan veya eve girmeden her şeyini düzenleyebiliyorsunuz. Yolda giden araçların çarpışmalarını bile engelleyebilecek bir düzeye geliyor yeni 5G teknolojisi. 
5G ile ortaya daha yeni şeyler de geliyor. Bir defa internet çok daha hızlı olacak. Bağlantı kopma ihtimali azalacak. Bir şebeke ile birden fazla cihaza bağlanma imkânı olacak. Bu da aslında 5G’nin “Nesnelerin İnterneti” teknolojisi için ideal olacağı anlamına geliyor.
5G’nin temel amacı, 4G’ye nazaran daha yüksek hızda internet sağlamak, daha geniş kapsama alanına sahip olmak ve bekleme süresinin daha da kısalmasıdır diyebiliriz.  Ana hedefin saniye 20 GB hızında internet olduğunu belirtecek olursak 5G teknolojisinin sağlayacağı avantajları daha net anlayabilirsiniz.
Biz bu deneyimiz Telsim sayesinde yaşayarak test ettik. İnanılmazdı, nefeslerimiz kesildi o birkaç dakikalık deneme anında. Ama dediğim gibi biz önce şu 3G’yi memlekette halledersek bir gün ona da elbet sıra gelecektir.

MESAJLAR

Mustafa AKINCI: Bence hiç acele etmeyin. Zaten ay sonu Ramazan Bayramı. Bayramı da geçirelim ondan sonra yeni hükümet işine bakarız. Zaten bu arada herkes iyice düşünmüş ve taşınmış olur memleketten. 

Ersin TATAR: Dün gelenler gidenler ve telefonla sizi arayanlar ağzınızdan tek bir ismi bile öğrenemediler. Maşallah ağzınızı bu konuda bıçak bile açmıyor. Neyse biz bir liste yaptık ve ceketimizin iç cebinde sizin için taşıyoruz. 

Tufan ERHÜRMAN: Gerçekten büyük bir olgunluk örneği sergilediniz ve herkesin bir kez daha taktirlerini kazandınız. Ha şu kulağımıza gelen birkaç şeyi de engellerseniz çok güzel olacak. 

Kudret ÖZERSAY: Ya siyaset böyle işte, dün size kenetleneler bugün size demediklerini bırakmıyorlar. Bu memlekette siyasetin çivisi çıktı diye boşuna söylemiyoruz. 

Serdar DENKTAŞ: Dün bir arkadaş ile bahse girdim. Dedim ki “Ben bu Serdar Denktaş’ı tanıyorsam öyle bir hamle daha yapar ki herkesin aklı bir kez daha karma karışık olur.” Sizce bahsi kazanabilecek miyim? 

Cemal ÖZYİĞİT:  Tamda büyük projeleri hayata geçirmek için onca hazırlık yapılmış iken hükümetin dağılması hiçte iyi olmadı. Neyse her şeyde bir kısmet varmış. Sizinkisi de böyle yani. 

Erhan ARIKLI: Serdar Bey gibi sizde bazı sürprizler için hazırlıklar içerisindeymişsiniz. Bu süreçte erken seçim hükümeti için bir takım sürprizler yapabilirisiniz gibi geliyor bize. 

Zeki ÇELER: Dün bir arkadaş mini bir anket yaptı sosyal medya sitesinde ve en çok özlenecek bakan olarak açık ara sizin adınız yer aldı o ankette. Bence en güzel ödül bu. 

Ziya EMİR: Dün az kalsın korkunç bir kaza meydana geliyormuş. Sizin dükkana bir araba girmiş ve Allah’tan o dakika içerde biri yokmuş. Büyük geçmiş olsun. Bu arada dün hemen iş yeri önünde kurban kesmişsiniz. 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN:  HP ile koalisyon kurulmaması için ilk ateşi yaktınız. Yarın hükümette yer bulamayan bazı isimlerinden yanınıza saf tutması bekleniyor. Bakalım bu işin sonu nereye varacak? 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Aşk olsun, önümüzden geçtiniz ve sizi aramamıza rağmen telefonu yüzümüze kapattınız. Tamam, bizde bundan böyle sizi aramayız sormayız. 

Zorlu TÖRE: Ameliyat sonrası dün UBP merkeze binasına ve oradan da meclisteki makamına geçip mesaiye ufaktan ufaktan başlamışsınız. Bu arada partide hayli coşkulu karşılanmışsınız. 

Bertan ZAROĞLU: Şu araziler konusu mecliste siz gündeme getirdiniz. Serdar Bey bunu mutlaka bir yere not etmiştir. Günü geldiğinde cevabını verecektir. Sizde bunu bir yere not edin. 

Emre ÇERKEZ: Sanayi Odasının yenilenen yönetim kurulunda sizi de gördük. Sizin gibi genç iş adamlarımızın bu tür yönetimlere girmesi son derece sevindirici. Tekrardan hayırlı olsun yeni göreviniz. 

Savaş TOKSÖZ: Partinin basın sözcüsü gibi dün sosyal medyadan yaptığınız açıklamalara devam edecek misiniz? Zira bu eleştiriler daha devam edecek gibi.  

YORUM EKLE

banner608

banner474