banner564

Akıncı’ya üç tavsiye?

 Öyle görülüyor ki Cumhurbaşkanı Akıncı ile Türkiye arasındaki ilişkiler eskisi gibi sıcak değil. Geçen hafta bu durumu size detayları ile anlatmış, tüm olan bitene rağmen Mustafa Akıncı’nın halen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin seçilmiş Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatmıştık. 
Bugün de Sayın Akıncı’ya bazı tavsiyelerde bulunmak istiyoruz. Şöyle ki;
BİRİNCİSİ: Eğer sosyal medyadan halkın Cumhurbaşkanı olduğunuzu Türkiye makamlarına hatırlama gereği hissediyorsanız, halkın cumhurbaşkanı gibi davranmak durumundasınız. Saray’da köpek sevmek yerine, halkınızın yanında Eko-Gün’de stantları gezmelisiniz.
İKİNCİSİ: Madem mağdur edebiyatına başlayacaksınız o zaman sizde kimseyi mağdur etmeyeceksiniz. Zira aynı handa hem mağdur olan hem mağdur eden olamazsınız. 
ÜÇÜNCÜSÜ: Cumhurbaşkanlığı yarışında oy aldığınız kesime bugün sırtınızı dönemezsiniz, dönmemenizde gerekir.  Eğer halkın Cumhur’u alarak kalmaya devam etmek istiyorsanız. 

 Boy-Kot mu?
Geleneksel Eko-Gün etkinliği dün yine binleri Büyükkonuk’ta topladı. Bazı kesimlerin “Boykot” çağrısı yapmıştı ama bu çağrının sadece belli kesimleri ve Hükümeti etkilediği görüldü. Turizm Bakanı Ataoğlu dışında kabineden hiçbir bakan etkinliğe katılmadı.
CTP-DP-HP ve TDP’den de vekiller katılmadı. Bir tek HP’nin bölgedeki tek vekili olan Mesut Genç katıldı. Bölgedeki diğer vekil CTP’li  Hamzaoğulları ise etkinliğe katılmadı. UBP ve YDP tam kadro etkinlikteki yerini aldı. 
Üretici, ürettiğini sattı, tezgâhlar doldu boşaldı. Eko-Gün’e gitmeyecek olanlar bile sırf boykot yüzünden dün arabasını Büyükkonuk’a sürdü. YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın dediği gibi  “Allah boykotçulardan razı olsun.” 

Ey Tufan Hoca
Tüp gaza yapılan yüzde 40’lık zamma “fahiş” değil diyerek sol siyaset tarihinin en önemli isimleri arasına adını altın harflerle yazdırdın.
Ey Tufan Hoca;
Elektriğe, akaryakıta, süte ve son olarak tüp gaza yapılan zamlara normalmiş gibi bakabiliriz ama pazara ne oldu. Bu ne yahu? 1 kilo domates nasıl 10 lira olur? 5 tane patates 10 TL olur mu? El insaf yahu.
Ey Tufan Hoca;
Pazarda taze fasulyenin kilosunun12 liraya satıldığı bir ülkede Solcu bir Başbakan var desek kim inanır bize? Allah’ın  kolokası bile 10 TL’den satılıyor pazarda…

MESAJLAR

Mesut GENÇ: Dün sizin partiden hiç kimse Büyükkonuk Eko-Gün etkinliğine katılmaz iken siz stantları gezdiniz. Etkinliğe katılmayan vekil dostlarınıza bir siteminiz olacak mı? 

Mustafa AKINCI: Saray’daki konutun yıkılması için yıllar önce verdiğiniz talimatı şimdi hayata geçirmek için gün saydığınızı öğrendik. İyi de ileri ki yıllarda Karpazlı bir Cumhurbaşkanımız olursa nerede kalacak? 

Fikri ATAOĞLU:  Dün Eko-Güne giden tek bakan sizdiniz. Siz hükümet adına mı katıldınız yoksa kendi adınıza mı katıldınız. Ha tabi bir de parti durumu da var tabii. Hazır sormuşken onu da soralım. 

Dimağ ÇAĞINER: Eko-Güne ailecek katılarak hem bölge insanına destek verdiniz hem de çok yakında bölgeye önemli tur organizasyonu başlatacağınızın müjdesini paylaşmışsınız. 

Kudret ÖZERSAY: Cumhurbaşkanı ile Türkiye arasındaki gerileme ülkenin Dışişleri Bakanı olarak siz ne diyorsunuz? Kıbrıs konusunda böyle bir gerilim sorunun çözümünde elimizi zayıflatmaz mı? 

Mustafa BATURALP: UBP kurultayı öncesi ufak bir hesap yapmışsınız ve bir sonuç çıkarmışsınız. Sonucu bir zarfa koyup sendikada saklamışsınız. Bari bir kopyasını bizimle paylaşsaydınız. 

Hasan Yılmaz IŞIK: Ekonomi ve Enerji Bakanı ile aranıza kara kediler mi girdi? Zira Bakan Bey sizin makama çıkmanızı yasaklamış diye duyduk. Hayırdır inşallah? 

Samet ŞEN: Maxim Royal muhteşem bir açılışla 4. Sezona merhaba demiş. Daha ilk haftadan tüm mekan seçkin misafirlerle dolup taşmış. Tekrardan 4. Sezonunuz hayırlı olsun. 

Hasan UZUN: Geçen gün beslediğiniz keçilerden birini dostlarınız için feda etmişsiniz. 75 kişilik mangal keyfiniz ülke gündeminin en üst sıralarına oturdu, bakalım daha kaç keçi gidecek bu gidişle. 

Yalçın KOÇYİĞİT: UBP Kurultayına kadar kullanmak için özel bir VİP minibüs ve şoför tahsis etmişsiniz. Yakında korumalarda gezerseniz valla hiç şaşmayacağız. 

Dr. Derviş EROĞLU: Geçen Perşembe günü Güzelyurt’ta esip gürlemişsiniz adeta. Bazıların kulaklarını bölgede fena halde çınlatmışsınız. Kurultay öncesi destekleyeceğiniz adayı da artık açık açık dile getiriyormuşsunuz. 

Tolga ATAKAN: Memlekete hoş geldiniz. İki önemli konu var. Şu Girne yolunu artık bu haftalar içinde bir zahmet tamamlanıp açılması, ikincisi de Alsancak yolu için Perşembe günü büyük bir eylem olacak. Bu konuda son durum ne? 

Ahmet SENNAROĞLU: Siz yatın kalkın boykotçulara dua edin. Eğer bu boykotçular olmasa belki de bu kadar kalabalığı bile zor bulabilirisiniz. Adamlar bedavaya reklamınızı yaptılar. Ama siz de borçlarınızı ödeyin.

Levent ÖZADAM: Hayırdır savaş çıkacak da bizim mi haberimiz yok? Dün Büyükkonuk’ta kavanoz kavanoz bal, şişe şişe pekmez alırken görülmüşsünüz. Afiyet bal şeker olsun. 

Sibel DİNCYÜREK: Eşinizi öyle sıkı bir diyete sokmuşsunuz ki siyasetteyken aldığı tüm fazla kiloları şimdilerde vermiş ve eski delikanlı günlerine dönmüş. 


POLEMİX
 “Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’nin, garantilerden ve müdahale haklarından kurtulmuş, iki bölgeli, iki toplumlu federasyona çevrilmesini sağlayacak bir çözüm için var gücümle çalışacağım. Güzelyurt’tun çözümün parçası olarak yasal sakinlerine iadesi için çalışmaya devam edeceğim”
Nikos Anastasiadis  

YORUM EKLE

banner471

banner473