banner564

Aklın yolu bir

Uzunca bir süredir anlamsız bir şekilde futbol kamuoyunu meşgul eden ‘futbola bir müddet ara verme (askıya alma)’ söyleminden doğan tartışmalar, nihayet geçen gün toplanan KTFF Genel Kurul tarafından tatlıya bağlanarak sonuçlandı.
Oybirliğiyle futbolun oynanmasına karar verilen toplantıda, Federasyon başkanına sağlık ve ekonomi anlamda, çalışma yapması için yetki verilmiştir. Ekonomi alanında geçen yıldan kalan 2 milyonluk çekin alınmış olması, gelecek yıl için de garanti verilmesi, (Başkan tarafından açıklandı) konunun aşıldığını gösteriyor. Devlet yetkililerin sağlık alanında da her şeyin yapılacağı sözü verilmesi, aslında bunun görevleri olduğunun bilinmesi ve zikredilmiş olması nedeniyle çözüleceği görülmüştür. Detayların iki kurum arasında gerçekleşecek görüşmeler sonrasında hallolunacağı kesin gibidir.
Daha önce de ‘Aklın yolu bir’ demiştik. Görüleceği gibi mantık galebe çalarak doğru yol, aklın yolu tercih edildi. Hayırlı uğurlu olsun. Üzerimizden büyük bir yük kalktı gerçekten rahatladık.
Rahatlamasına rahatladık ama gereksiz yere sıkıntı çektiğimizi de unutmamamız, ders almamız gerekmektedir. Sorumluluğunuz olmamasına rağmen Üst Kurul’un yerine geçerek sağlıkla ilgili görüşler öne sürmek, Futbol Federasyonu Başkan’ın işi miydi yani! Herkes kendi işiyle yetinse, olmaz mıydı yani!
Sayın Başkan Hasan Sertoğlu’nun “futbola bir müddet ara verebiliriz” sözlerinin nereye vardığını hep birlikte gördük. Futbol ile ilgilenen tüm kurumlar ikiye bölündü, istifalar yaşandı ile geri sözler, sataşmalar, üzücü bir şekilde sürdü gitti maalesef!
“Dünyada futbol oynanıyor. Ama nasıl oynanıyor?” deyip sağlık kurulun yetkilerine müdahale etmek biz spor adamlarının işi olmasa gerek. Sen işine bak. Oynanır derlerse oynar, oynanmaz derlerse oynamazsın, bu kadar basit kardeşim…
“Normalleşmeli miyiz? Doğrudur normalleşmeliyiz, ancak ekonomik olarak normalleşmeden, ülke normalleşmeden, insanlar evine ekmek götürmezken futbol ve spor nasıl normalleşecek?” Sevgili Başkan, biz seni Federasyonun başına mı, yoksa ülkenin başına mı seçtik ki, ülke sorunlarının bütünü çözmeye hevesleniyorsunuz! Hastane kapasitemiz, doktor, ilaç vs. alt yapımızın yeterli olup olmadığı senin sorumluluk alanında mı, sevgili Başkan?
Her neyse bunlar geldi geçti. Biz önümüze bakalım. Anayasa ve KTFF tüzüklerin dedi gibi devlet, her yurttaşın spor yapabilmesi için her türlü önlemi almaya mükellef olduğu, Federasyonun da futbolun ada sathına yayılması, organizasyonları gerçekleştirmekle yükümlü olduğu gerçeğinden hareket ederek, üzerlerine düşeni yapalım ki, gençliğimizin spor yapma olanağı elinden alınmasın. 
 

YORUM EKLE

banner608

banner473