banner564

Al takke ver külah oyunları bitmeli!

Adanın kuzey yakasında elektrik sorunu kangrenleşmiş kapanmaz bir yara olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor! 
Vatandaş yıllardır elektrik kullanırken iki kez düşünmek zorunda bırakıldı!
Aile bütçelerinde hafife alınmayacak boyutta etki yaratan elektrik fiyatları yanında, son ödeme tarihi olarak tartışma kaldıran zaman ayarlamaları, cezalı elektrik ücreti ödemek zorunda bırakılan vatandaşın KKTC’de elektrikle ilgili yapıya kuşku içinde bakmasını yadırgamamak lazım!
Devlet çalışanına, emeklisine maaşı ay sonuna denk düşen tarihte ödüyor, özel sektör çoğu zaman bunu da yapamıyor ama Elektrik Kurumu faturalarının son ödeme tarihi 29 Haziran.
Zaman, zaman fantezi kurmuyor değilim. Etrafa zarar vermesini engelleyici önlemleri aldıktan sonra Teknecik Elektrik Santralı bir şekilde devlet eliyle ortadan kaldırılsa, bu ülkenin karına bir iş yapılmış olamaz mı?
Bir düşünün,  kurumun çoğu çağ dışı, sekiz jeneratörü var ama bunların 3 tanesi müzmin, boynu bükük bir şekilde arızalı olmaya devam ediyor. 
Arada sırada meçhulden gelen sesler “en kısa zamanda tamirleri yapılacaktır” doğrultusunda sözler çıkarsa da, bunları politikacı söylediği için pek inanmamak lazım. Nitekim aylardır öylece bozuk bekletiliyorlar.
Artık çağ dışı kaldığı bilinen bu jeneratörleri tamir ettirin ve bizi yanıltın!
Bütün bunlara karşın ülkedeki elektrik tüketiminde büyük bir artış gözlemleniyor. Sıcakların birden bire fırlamasıyla birlikte serinleticiler, klimalar devreye girmiş durumda. Ülkede elektriklerin bir gelip, bir gitmesi bundan!
Korkum ne biliyor musunuz, bir gün tamamıyla gidecek güneyden sağlanan elektrik de yetmeyecek, karanlıklarda, ilk çağlara döneceğiz. İşte bu korkudan mıdır ne, zaman, zaman yukarıdaki fanteziyi kuruyorum.

Yok edelim, kurtulalım diyorum!!
Unutmadan, şu günlerde benim gibi sağlık nedenlerinden dolayı doğanın esintilerine bel bağlayanlar gecede en az iki atlet değişmek zorunda kalmış durumda! 
Gelelim Kurumumuza! 
İncir ipine dönen rüşvet ve yolsuzluk iddialar devam ediyor!  
Anlayacağınız zaman içinde kurumu sevmişler! Hem de çok sevmişler!
Kimisi bunu tatlılıkla becermiş, kimisi sert öpücüklerle yerine getirmiş!
Farklı dönemlerde Elektrik Kurumunda yolsuzluk yapıldığıyla ilgili olarak Bakan Arıklı yapılan yolsuzlukları gün ışığına çıkaracakları hususunda çok iddialı açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. 
Dileğim Sayın Arıklı’nın bunu becerebilmesi.
Zira bu yolsuzluk söylemleri geçmişte de arada, sırada saman alevi gibi bir parlar, sonra sönerdi! İşte asıl mesele, neden sönerdi? 
Birilerinin söndürme cihazları bu kadar güçlü müydü ki bol harlı ateş birden bire sönebiliyordu? Ya da yakıcı etkisi kaybolabiliyordu?
Kurumu yakarız, yıkarız şakaları bir tarafa, çağımızda enerji vazgeçilmezlerimizdendir. 
Al takke, ver külah oyunları bitmeli bunlarla zaman öldürülmemelidir!

YORUM EKLE

banner608

banner474