banner564

Allah sabırlar versin…

Tuz koktu, gerçekten koktu. Bunu sadece gazeteci Alihan Pehlivan olarak değil, iktidarın tabanına yakın bir isim olarak da söylüyorum. Zaten partinin tabanı bu durumdan rahatsız ama partinin tavanı ne hikmetse bu durumu görmemezlikten gelmeye çalışıyor.
Devletin tüm kurumlarında çalışanlar ya sosyal medyada ya da gazete köşelerinde hükümeti yerden yere vuruyor. Yapılan eleştirilere ise ilgili bakanlıklar başta olmak üzere kimseden tek satır cevap verilmiyor. 
İşte son örneği, dünkü bir gazetede “Ülkede yol yok diyen” Ulaştırma Bakanlığı Trafik Hizmetleri Birimi Komisyon Sekreteri. Ulaştırma Bakanlığında hem görev yap hem ülkede “yol yok” de. 
Allah sabırlar versin…
Ulaştırma Bakanlığı Trafik Hizmetleri Birimi Komisyon Sekreteri Ümit Karagözlü, 96 hız tespit kamerasının devrede olduğunu ifade ederek, “Kamera var ama yol yok” diyor.
Röportajın tamamını okudum, ilginç olanı ise röportajın ilerleyen bölümlerinde ülkede trafik kazaların oluş nedenleri sıralanmaktaydı. Sıralamada “Yol eksikliği ya da yoldaki bozukluklardan ötürü oluşan kazaların” oranı ile ilgili bir bilgi yoktu. Yani varsa bile listeye girecek kadar çok değildi! 
Ülkede meydana gelen kazalar sürücü hatalarından kaynaklanan kazalardan oluşuyor. İyi de bizim Ulaştırma Bakanlığı yetkilisi “yol yok” demiyor muydu röportajında. 
Allah sabırlar versin… 

“İki bölgeli federasyon” 
NPNhaber.com Akademi Sürekli Eğitim Merkezi’ne (ASEM) yaptırdığı anketin sonuçları hayli şaşırtıcı. 
Crans Montana'da Kıbrıs Konferansı’nın dağılmasının ardından müzakereler açısından belirsizlik sürerken vatandaşa, "Kıbrıs’ta nasıl bir çözüme varılmasını istedikleri" sorulmuş. Cevaplar hayli ilginç geldi bana. 
Alınan cevaplarda "İki bölgeli federasyon “tercihi ön plana çıkıyor. Bunun dışında yüzde yirmilere yaklaşan bir oran ile Türkiye’ye bağlanma ciddi bir tercih olma yolunda. 
İşte oranlara göre vatandaşın çözüm tercihleri:
-İki Bölgeli Federasyon (% 35,5)
-KKTC'nin devamı (% 24,5)
-Türkiye'ye bağlanma (%17,4)
-İki ayrı Devletli konfederasyon (%12.6)
-1960 Kıbrıs Cumhuriyeti'ne dönüş (% 5,4)
-Diğer (% 4,6)

Fenevvv
Sezon başladı ya, bizim derdimiz bitmez, milletin aldığı golcüler daha ilk haftadan ağları havalandırır bizimkiler bırakın gol atmayı topu 18’in içine bile taşıyamazlar.
Oyna Fener…
Bu sezonda böyle oldu, ilk üç maçta etmediğimiz küfür, kırmadığımız bardak kalmadı gene. Saçımızı başımızı yoldurmaya kaldığı yerden devam ediyor Fenevvv.
Euroleague başlasa da en azından basket ile idare etsek durumları. Taki Galatasaray maçı oynanana değin. Allah’tan bu Cimbom varda bu Feneri tutmanın bir sebebi var. 

MESAJLAR
Tümgeneral Yılmaz YILDIRIM: Hani ben demiştim demeyi pek sevmem ama valla da billah da ben demiştim. Neyse hayırlı ve uğurlu olsun yeni göreviniz. En az iki yıl daha bizimlesiniz.   
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Hükümeti eleştiren müdür ve bürokratların sayısı git gide artıyor. Bu konuda daha ne kadar sessiz kalacaksınız merak ediyoruz doğrusu.
Kemal DÜRÜST: Dün Lefkoşa Sanayi Bölgesinde bazı ziyaretler gerçekleştirmişsiniz. Hazır sanayi bölgesine gelmişken Karayolları Dairesi müdürünü de yanınızda getirseydiniz keşke.
Mehmet ÇAKICI: Geçen gün bir parkta sizi güvercin beslerlerken görmüşler. Aman birde güvercin üstünüze ettiyse demek ki şansınız tavan yapacaktır.
Zorlu TÖRE: Rum siyasetçi Markulli’nin “Türk tarafı obur ve açgözlü” demesinin üzerinden 24 saat geçti ve sizden hala tık yok. Buralarda mısınız? 
Kadri FELLAHOĞLU: Torunlar gelmeye devam edince artık katmerli dede oldunuz demektir. Aile genişliyor ve büyüyor değil mi? Yıllar da ne kadar çabuk geçiyor, hayırlı olsun yeni torununuz. 
Ümit KARAGÖZLÜ: Ulaştırma Bakanlığı Trafik Hizmetleri Birimi Komisyon Sekreteri olarak ülkede yol yok açıklamanızı hayretle okuduk. Peki, yollardan başka ne yok?
Aziz GÜRPINAR: Sonunda artık sizde gözlük kullanmaya başlamışsınız. Neyse ki gözünüzde hiç de fena durmamış yeni gözlükleriniz. Belli bir yaştan sonra mecburen...
Halil TALAYKURT: MİK Başkanlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Ancak sosyal medyada yaptığınız paylaşımda adını vermediğiniz 3 kahraman herkesçe merak edilir oldu.
Taner ULUTAŞ: Dün elinize geçen bir anketi çok yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşacakmışsınız. Hadi bakalım bizde merak ediyoruz o anketi.
Kamil KAYRAL: Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasının KKTC uyruklulardan Mehmetçik Vakfı yararına kurban parası bağışlarını almaması akıl tutulması olsa gerek. 
Tahsin MERTEKÇİ: Yalovaspor bu yıl hedef olarak şampiyonluk parolası ile yola çıkıyormuş. Ancak transferde taraftarın beklentisi henüz karşılanmadı, var mı ileriki günlerde bir iki sürpriz? 
Atıl AYAZ: Tam üç hafta boyunca ne telefon ne bilgisayar açmamışsınız. Nasıl becerdiğinizi anlatacağınız bir söyleşiyi dört gözle bekliyoruz. 
Erdoğan ŞANLIDAĞ: Geçen hafta gelemedik, araya yurt dışları falan girdi ama bugünlerde mutlaka uğrayacağız, o yüzden bizim payımıza düşen incirleri saklamaya devam edin lütfen.
Dr. Fuat Türköz ÇİNER: Oğuz Köse ile birlikte mavi derinliklerde ikinci dünya savaşından kalma bir uçak bulmuşsunuz. Bakalım o mavi derinliklerde daha neler gizli… 

GÜNÜN SÖZÜ:
 "Kapsamlı müzakereler artık bitmiştir. Askıya alınmış ya da dondurulmuş değildir tartışılacak her şey tartışıldı bu süreç sona erdi. Bu süreci sabote eden Rum tarafı oldu. İşimiz köprü kurmak duvar örmek değil…"
AB Bakanı Ömer Çelik
YORUM EKLE

banner608

banner474