banner564

Altın iğne nedir? Nasıl yapılır? 

Altın iğne, cilt kusurlarını cerrahi işlemsiz tedavi edebilen cilt yenileme yöntemidir. Altın iğne uygulamasında çeşitli nedenlerle ciltte oluşan deformasyonlar, lekeler ve kırışıkların görünümü azaltır. Cildin parlak ve genç bir görünüm kazanması sağlanır.

Altın iğne nedir?
Altın iğne uygulamasında özel bir cihaz aracılığıyla cildin alt ve orta tabakalarına yüksek frekanslı enerji iletilir. Bu nedenle söz konusu uygulama, aynı zamanda “fraksiyonel radyofrekans tedavisi” olarak da bilinir. Cilt altına kontrollü bir hasar verilerek yapılan bu işlem sayesinde, cildin onarılması ve yenilenmesi sağlanır.

Altın iğne cihazı nedir?
Altın iğne cihazı, uç bölgesinde birçok mikro altın iğneyi bulundurur. Yüz ve boyun bölgesine uygulanan bu cihaz ile cildin alt tabakasına kontrollü enerji gönderilir. Altın iğneler, cilde temas eder ve ani giriş-çıkışlar yaparak cildin harekete geçmesini sağlar. İğnelerin cilde yapmış olduğu etkiyle cilt kendini yenileme sürecine girer. Altın iğne cihazında burun ve dudak kenarı için 10’lu iğne, gözaltı çevresi ve kaş arası için 25’li iğne, büyük bölgeler ve yoğun kırışıklıklar için 64’lü iğne, kılcal damarları yüzeyde olan hassas ciltler için nano iğne bulunmaktadır. Altın iğnede seanslar cildin durumuna göre değişkenlik gösterebilir. İlk seans sonrasında ciltte oluşan yenilenme gözle görülür bir şekilde fark edilir. Altın iğne tedavisinde seans araları 20 gün aralıkla olup, 3 ayda 4 seans uygulanabilmektedir.

Altın iğne ne işe yarar?
Altın iğne tedavisi, uzmanlar tarafından kolaylıkla uygulanan cilt gençleştirme yöntemidir. Altın iğne cihazı ile cildin alt ve orta tabakalarına yüksek frekanslı enerji verilerek uygulanır. Cilt altına kontrollü bir şekilde verilen bu işlem ile cildin yenilenmesi ve onarılması sağlanır. Altın iğne uygulaması ile deri altındaki dokunun uyarılması ve kolajen üretiminin hızlandırılması amaçlanır. Altın iğne, cilt problemleri olan sivilce izleri, yanıklar, güneş lekeleri ve yara izlerinin iyileştirilmesini de sağlar. Altın iğne tedavisi hem yüze hem de vücudun farklı bölgelerine uygulanabilir. Altın iğne uygulamasında seans sayısı kişinin cilt durumuna bakılarak tespit edilir. Uzmanlar tarafından uygulanan işlemde cildin alt tabakaları uyarılarak kolajen üretimi artırılmaktadır. Altın iğne uygulamasında öncelikle cilt temizliği yapılması gerekir. Cildin temizlenmesinin ardından uyuşturucu özelliği bulunan bir ilaç sürülür. Ardından altın iğne cihazı ile işleme başlanır. Altın iğne cihazında birçok altın iğne bulunur. Cilde kontrollü bir şekilde uygulanan altın iğneler cilde enerji vererek dokuları uyarır. Böylelikle, cildin iyileşme ve gençleşme süreci başlamış olur.

Altın iğne nasıl yapılır?

Altın iğne uygulamasına başlamadan önce cildin yoğun bir şekilde temizlenmiş olması gerekir. Temizlemenin ardından cilde anestezik bir ilaç sürülür. Sonrasında ise ucunda mikro boyutlu birçok altın iğne bulunan radyofrekans cihazı ile işleme başlanır. Cildin ne kadar derinliğine temas edeceği önceden ayarlanmış olan mikro uçlar, cilde hızla girip çıkarak tarama işlemi yapar. Bu esnada radyofrekans cihazı, son derece iyi bir iletken olan altın sayesinde cilde yüksek enerji iletir.

Altın iğne kaç seans ve ne sıklıkta uygulanır?
Altın iğne uygulaması, kişinin ihtiyacına ve cildinin tepkisine göre birden fazla seans olarak uygulanır. İlk seans sonrasında, ciltte gözle görülür oranda olumlu değişim izlenebilir. Uygulamanın etkileri, farklı cilt tipleri ve sorunlarında ortalama üç seansta kendini tamamen gösterir. İki seans arasında ise genellikle iki hafta olacak şekilde boşluk olmasına dikkat edilir.

Altın iğne faydaları nelerdir?

•    Gözeneklerin sıkılaştırılması
•    Yara ve yanık izlerinin giderilmesi
•    İnce çizgi ve kırışıklıkların giderilmesi
•    Boyun ve çene altı bölgesinin toparlanması
•    Göz çevresindeki koyu halkaların kaybolması
•    Sivilceden kaynaklı iz ve doku deformasyonlarının giderilmesi
•    Cildin elastikiyetini geri kazanması sonucu sarkmaların toparlanması
•    Ani kilo değişimi ve gebelik gibi durumlarda meydana gelen çatlakların tedavisi

Altın iğneyi kimler yaptıramaz?
Altın iğne uygulaması, yara ve yanık izlerinden kırışıklıklara kadar pek çok çözüm sunduğundan her yaşta ve cinsiyette kişiye uygulanabilir. Ancak radyofrekans kullanımından dolayı, bazı özel durumlarda ve çeşitli sağlık sorunlarında uygulanmaması gerekir. Buna göre altın iğne uygulaması; hamileler, kalp cihazı kullanan kişiler, dolaşım bozukluğu olanlar, aşırı hücre üretimi (keloid) bulunan kişiler ve kemoterapi göre kanser hastalarında önerilmez.

Altın iğnenin yan etkileri ve zararları var mı?

Altın iğne uygulaması; basit, sorunsuz ve güvenilir bir işlem olması dolayısıyla herhangi bir risk barındırmaz. Ancak sadece steril bir klinik ortamında yapılması gerekir. Uygulama sonrası ciltte kızarıklık, soyulma ve pullanma gibi sorunlar meydana gelmez. Yalnızca hafif bir kızarıklık oluşur ve birkaç saat içerisinde normale döner. Ayrıca uygulama sonrası, belli belirsiz bir ödem ile karşılaşılması da muhtemel. Bu durum ise cildin beklendik bir tepkisi olup kısa süre içerisinde kaybolur. 

YORUM EKLE

banner608

banner474