banner564

Altınbaş “Sabır ve şükretmeyi öğrendik”

Altınbaş Holding Yönetimi Kurulu Üyesi ünlü işadamı Vakkas Altınbaş ile Corona salgını dönemini ve sonrasında yaşanması beklenen gelişmeleri konuştuk.
Altınbaş, ekonomiden sağlığa birçok sorumuza yine kendine has üslubu ile cevap verdi. Röportaj sırasında “Vakkas Ağam” diye hitap ettiğim Vakkas Alınbaş’ı oldukça dinç ve sağlıklı gördüğümü belirtmek istiyorum. 
Pandemi sürecini KKTC’deki evinde ailesi ile birlikte geçirdiğini söyleyen Vakkas Altınbaş, evde kaldığı süre içinde sporunu ihmal etmemiş ve her gün düzenli olarak yapmış.
Altınbaş’a göre süreç iyi yönetildi
Hükümetin bu süreçte aldığı kararları değerlendiren ünlü iş adamı “Bence hükümet bu süreci 10 üzerinden 10’luk yürüttü ve iki ayda virüs Kıbrıs’tan yok oldu. Bakın bugün Kıbrıslı Türklerin yoğun olarak yaşadığı İngiltere’den her gün yeni bir acı haber geliyor maalesef. Çok değerli insanları kaybettik, hepsine Allah rahmet eylesin diyorum, çok değerli tanıdıklarımız vardı ölenler içinde” dedi.
Türkiye’nin de pandemi sürecini iyi yöneten ülkeler arasında olmasını ve birçok ülkeye yardım yapmasını değerlendiren Altınbaş, “ Bugün iyi ki Türkiye var diyebiliyoruz. Biz Türkiye ile et ile tırnak gibiyiz. Bugün Türkiye’nin bu süreçten de güçlenerek çıkacağını biliyoruz. Başkan Recep Tayyip Erdoğan yeni dünya düzeninde Türkiye’yi çok daha iyi yerlere getirecek, bunundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Kiralar konusunda ara formül üretilmeli
Ekonomiye dair de konuşan Vakkas Altınbaş, “Bugün hükümetin öncelikle olarak yapması gereken kira konusunu ele almaktır. Burada hükümet bir karar almalı ve kiralara bu süre içinde bir düzenleme getirmeli. Mal sahipleri ile kiracılar karşı karşıya gelmeden hükümet bu konuda bence bir an önce adım atmalı. Herkes bu süreçte elini taşın altına koymalı. Devlete yardımcı olmamız gerekiyor. Elimizden geldiğince yardım yapmalıyız. Biz Altınbaş ailesi olarak tüm şirketlerimizde çalışanların işlerine devam etmesini sağladık, çalışanlarımıza sahip çıktık” şeklinde konuştu. 
Yeniden toparlanma sürecinde herkesin aksine Vakkas Altınbaş şunları söyledi: “Burası dünyanın en güvenli ülkesi. Bakmayın siz birkaç polislik vakaya. Bu sayı dünya ortalamasının çok altında. Polisimiz ve askerimiz sağ olsun. Şimdi pandemide de burası en güvenli yer oldu. Turizm ve eğitim bence patlayacak. Yükseköğretim son yıllarda çok ama çok iyi yönetiliyor bu ülkede. Bence bunun kazanımını göreceğiz. Bir diğer patlama yapacak nokta ise inşaat sektörü olacak. Avrupa’dan İngiltere’den insanların akın akın buraya, bu güzel coğrafyaya bizler ile birlikte yaşamaya geleceğini göreceğiz.”
Muhalefete de bu süreçte yapıcı eleştirilerinden dolayı teşekkür eden Vakkas Altınbaş “Ortamı germeden yapıcı bir muhalefet gördük bu dönemde. Özlediğimiz bir tabloydu, bence bu tabloyu hiç bozmayalım” dedi ve tüm muhalefet liderlerine ve partilerine teşekkür etti.
Altınbaş son dönemde ülkedeki iş insanlarına yönelik olarak yapılan eleştirilere de değindi ve “Bunlar bizim değerlerimiz. Kendi kendimize bu değerlerimizi yok etmeyelim. Bu isimler olmasa bu ülke ekonomisi ve bu ülkenin refahı bu düzeyde olmazdı. Daha yapıcı daha motive edici olalım. Basın araştırmadan her şeyi yazmasın, Bilişim Yasası bir an önce çıkarılsın ve insanları karalamak bu kadar kolay olmasın” uyarısında bulundu. 
Son olarak Diyalog TV’nin uydu yayınlarının durdurulmasına ilişkin de konuşan Vakkas Altınbaş “Bu ceza çok ağır oldu bence. Zira Diyalog TV’nin yayınları Türkiye Cumhuriyeti ile iyi ilişkiler üzerineydi. Ben severek izliyordum, çok üzüldüm. Umarım bu problem en kısa sürede düzeltilir” dedi. 
Vakkas Altınbaş ile söyleşimizin tamamını Perşembe günü saat 20.00’de Diyalog TV ve sosyal medyada izleyebilirsiniz. 

MESAJLAR

Dr. Erkut AŞICIOĞLU: Kıymetli doktorum, dediklerinizi aynen bir köşeye yazdık. Merak etmeyin bu ülkede gerçeklerin er geç ortaya çıkması gibi bir durum var. Bizi izlemeye devam edin. 

Sertuğ GÜLCAN: Alsancak Belediyesi’nin talepleri doğrultusunda Merit Grubu olarak bir evladımızın sağlık sorunun giderilmesi için çok önemli bir katkı koymuşsunuz. Tüm Merit ailesine teşekkür ediyoruz. 

Fırat ATASER: Hayati bir öneme sahip müdahale için gerekli yardımcı bulup organize olmuşsunuz ve bölgedeki bir çocuğun yeniden hayata bağlanmasını sağlamışsınız.  Bu mübarek günlerde sizden mutlusu olmamalı. 

Nidai GÜNGÖRDÜ: Girne bölgesindeki zabıtaları dün iş başında görünce hayli memnun olduk. Neredeyse tüm işletmeleri denetledi zabıtalarınız. Tebrik ediyoruz. 

Zorlu TÖRE: Meclis’in saygınlığı konusunda asla taviz vermiyorsunuz. Bence de Meclis’in zaten yerlere düşen saygınlığını korumak en güzeli. Yoksa durum daha da vahim olabilir. 

Ünal ÜSTEL: Turizm acenteleri kupon konusunda sizden gelecek müjdeli habere kilitlendi. Eğer bu konuda bir adım atılmazsa sezon öncesi ciddi bir kriz yaşanabilir acentelerde. 

Ziver HAYATSEVEN: Alsancak’taki butik otel yatırımının sonlandırılması için gerekli işlemlere başlamışsınız. Umarız biran önce ülke ekonomisi için hizmet vermeye başlar yeni oteliniz. 

Ömer TATLI: Bölgede neler oluyor? Bu aralar hiç sesiniz çıkmıyor? Fena halde pusuya yatmış gibi bir haliniz var. Ara sıra ses verinde sağ olduğunuzu bilelim. 

Vedat ERBAŞ: Tavlada sizden oyun aldıktan sonra bir daha sesiniz soluğunuz çıkmadı. Tamam, söz veriyoruz bu sefer oyunu size vereceğiz. Yarın bir uğrarız mekâna. 

Erhan ARIKLI: Boşuna bekliyoruz mahkemenin kararını. Herkes bu dava da sizin haklı olduğunuzu biliyor. Bence YSK bir an önce seçimler için hazırlığa başlamalı. 

Kamil KAYRAL: 20’sinde açılacak berberler bence sizden 3 tıraşlık para almalı. Zira pandemi süresince gitmediğiniz saç ve sakallar o kadar uzamış ki bence üç katı ücret almaları gerekiyor. 

Kudret ÖZERSAY: ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi RMMO Komutanı ziyaret ederek, Girne tablosu önünde poz verdi. Bu konuda Dışişleri Bakanlığı bir çift laf etmeyecek mi? 

Mine GÜRSES: Yani Savaş Celep gibi elinize uygun çocukları bulup tavlada bir güzel yeniyormuşsunuz.  En kısa zamanda tavlayı alıp karşınıza geçeceğiz o güzel bahçenizde. 

İsmet EZEL: Gazimağusa Surlariçi’nde gezmek için kendinize süper bir elektrikli araba almışsınız. Siz gezerken biz de evde.

YORUM EKLE

banner608

banner474