banner564

Amaç önemli

Çelen OBEN
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun Avrupa’dan bir takım satın alacağı ve bunu da Türkiye’den bir işadamı ile birlikte yapacağı haberi önceki günkü gazetelerin manşetlerini süsledi.
Haber ilk başta heyecan verici gibi görünse de birtakım soruları da beraberinde getirdi.
Tabi bu konuda Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu’nun neden böyle bir konuda basın toplantısı yapğmadığı ve konuyu televizyon programlarında açıkladığını eleştirdik. Aslında Sertoğlu akıllı bir hamle yaptı. Çünkü bu konunun olgunlaşmasını istedi. Olgunlaşabilmesi için de tartışılması gerekiyor. Sertoğlu bu konuyu ortaya atarak tartışılmasını sağladı. Basın toplantısı yapsaydı daha tam olgunlaşmamış bir konuda detay da veremeyecekti üstüne üstlük bu konu başlamadan da bitecekti.
Konu şimdi kahve sohbetlerinde futbol çevrelerince tartışılıyor. Benimsenmeye çalışılıyor…
Öncelikle satın alınacak bu takımın ne amaçla alınacağı ortaya konmalı. Eğer bu takım ülke tanıtımı için satın alınacaksa hiç sözüm yok. Yok, eğer ülke futbolcularının önünü açmak için satın alınacaksa düşünülmesi gereken bir konu... Çünkü satın alınacak takımda oynayabilecek profesyonel futbolcu potansiyeline sahip bir ülke değiliz. Yetenek var ancak yeterli çalışma ve antrenman olmadığı için futbolcularımız yetersiz kalıyor. Avrupa’nın hangi ülkesinden alınacak olursa olsun bizim futbolcularımızın o ülkeye gidip futbol oynamaları da ayrı bir dert olacak.
Bizim futbolcularımızla oluşturulacak bir takımın Avrupa liginde ne kadar başarılı olabileceği başka bir tartışma konusu. Başarılı olunamazsa verilen paraların boşa gidebileceği gibi amaca da hizmet etmeyecek. Yabancı oyuncularla desteklenecek olsa bile bizim futbolcularımızın önü kesileceği için yine amacına hizmet eden bir oluşum olmayacak.
Dediğim gibi eğer amaç ülke tanıtımı ve bir yerlere sesimizi duyurmaksa tamam... Ama ülke futbolcularının önünü açmak konusunda çok iyi bir çözüm gibi görünmüyor.
Bu konuya karşı olmamakla birlikte iyi etüt edilmesi, iyi planlanması ve aceleye getirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ülke futbolunun içinde düştüğü çıkmazdan bir şekilde kurtulması için çeşitli alternatiflerin düşünülmesi çok doğaldır ve de gereklidir. Ancak bulunan alternatifin de “Nasıl olursa olsun ama olsun” mantığıyla da yapılmaması gerekir. Bu nedenle Futbol Federasyonu bu konuda vizyon sahibi kişilerin de içinde bulunacağı bir komite oluşturarak nasıl ve ne şekilde olabileceğini uzun uzadıya araştırarak tartışmalı. Avrupa’daki takımların birer ticari işletme olduklarından da hareketle bu işin bizim ülkedeki kulüp yöneticiliğinden farklı olduğu da unutulmamalı. 
YORUM EKLE

banner608

banner474