banner564

Ameliyatsız cilt gençleştirme Hifu (Fokuslu Ultrason)

Yaşlanma, herkesin başına gelecek bir yaşam evresidir. Ama dünya sürekli gelişiyor ve değişiyor ve bugün, teknoloji dünyayı yönetiyor. Tıp, daha önce hiç olmadığı kadar hızlı ilerliyor. Devrim yaratan ameliyatsız cilt gençleştirme teknikleri, pek çok cilt uzmanı tarafından cildi sıkılaştırmak ve yaşlanmanın etkilerini azaltmak için kullanılan medikal teknolojideki ilerlemelerin bir sonucudur. İnsanların daha genç ve kusursuz görünmesi için artan istek, ameliyatsız cilt gençleştirme yöntemlerine olan talebi oldukça arttırmıştır.
Ameliyatsız cilt gençleştirme yöntemleri, cildin doğal dokusunu yenilemeye, dermisi ısıtmaya, kolajen büyümesini uyararak ve yeni kolajen oluşturarak gençleşmeye yardımcı olan cerrahi olmayan yöntemlerdir. Bu yöntemlerden en çok kullanılanlarından olan HIFU yani yüksek yoğunluklu odaklı ultrasondur.
Hifu nedir?
Hifu tedavisi ses dalgalarının kullanıldığı bir ameliyatsız yüz germe cilt toparlama yöntemidir. Hifu odaklanmış ses dalgaları anlamına gelir. Odaklanmış ses dalgaları cildin en alt tabakalarına kadar inerek ciltte toparlanma ve sıkılaşma sağlar. Ayrıca cildin üst ve orta tabakalarında kollajen sentezini uyararak ciltte gençleşme sağlar.
Hifu tedavisi ile hangi şikayetler giderilebilir?
•    Çene bölgesinde gevşeklik ve sarkma 
•    Çene çizgisi kaybı 
•    Yanak sarkması ağız köşelerinin aşağı dönmesi 
•    Boyun ve göz çevresinde sarkmış cilt 
•    Kaşlarda düşüklük
Hifu tedavisinin cilt germe mekanizması nedir?
Cilt gençleştirmede kullanılan lazerler cildin belli bir derinliğinin altına inemezler. Fokuslu ultrason tedavisi cildin 4,5 mm altındaki fasya dokusuna ulaşır. Lazer ve radyofrekans cihazları cildin bu kadar derinine inemez. Fasya dokusu cilt germe ameliyatlarında cildi toparlamak için müdahale edilen bir bölgedir. Fokuslu ultrason tedavisi cildin altına odaklanarak fasya dokusunu küçülten ısı alanları oluşturur. Fasyadaki küçülme nedeniyle işlemden hemen sonar cildin sarkmış alanlarında toparlanma gözlenir. Fokuslu ultrason ayrıca ciltteki kollajeni arttırdığı için işlemden sonar ciltteki toparlanma artışı devam ederek üçüncü ayın sonunda maksimuma ulaşır.

Hifu cilt gençleştirme yöntemleri bir arada kullanılabilir mi?
İşlemden 15-30 gün sonra PRP, yüz mezoterapisi, mikro iğneleme, dolgu ve botoks yapılarak işlemin sonuçları çok daha iyi hale getirilebilir.
Hifu tedavisini kimler yaptırabilir?
Hifu  cildin 3-4,5 mm altında etkili olur. Bu yüzde ciltte en alt dokulara kadar etkili olarak diğer lazer ve radyofrekans yöntemlerine göre daha fazla sıkılaşma sağlar. Yüz ve boyun cildini gevşek ve sarkmış kişiler hifu yaptırabilirler. Hifu 35 yaş sonrası kaş düşüklüğü, çene altı, yanak sarkması, çene çizgisinin gevşemesi ve netliğini yitirmesi şikayeti olanlara yapılabilir. Ameliyat olmak istemeyenler hifu tercih edebilirler.
Hifu kaç seans uygulanmalıdır ve seanslar ne kadar sürer?
Tek seans uygulanır. İşlem süresi 30-60 dk’dır.
Tedaviden ne kadar süre sonra iş ve sosyal hayata dönülebilir?
Hifu tedavisi yüzde kızarıklık, soyulma ve kabuklanma yapmaz. Bu yüzden uygulamadan hemen sonra iş ve sosyal hayata dönülebilir. İşlem sonrası makyaj yapmakta sakınca yoktur.
Hifu tedavisinin yan etkileri nelerdir?
Hifu cildin derinlerine inen bir uygulama olduğu için önemli sinirlerin geçtiği alanlara uygulama yapılmaz. Cildin dışında soyulma yapmadığı için yazın uygulanabilir. Abartılı kontrolsüz uygulamalarda ve kemik üstü bölgelerde yağ erimesi yapabilir. Protokolüne uygun yapılırsa sorun yaşanmaz.
Hifu uygulaması kimlere uygun değildir?
Hifu aşırı sarkması olanlarda beklenen sonuçlar alınmayabilir. Yüzü çok ince olan ve yağ dokusu az olan kişilere uygun değildir.
Hifu tedavisi etkinliği ne kadar sürer?
Hifu tedavisinin etkisi kalıcıdır. Ancak yaşlanma devam ettiği için etkisi 1,5-2 yıl sürer. Uzun ömürlü bir uygulamadır.

Hifu diğer cilt gençleştirme yöntemleri ile birlikte uygulanabilir mi?
Hifu sonrası dolgu ve botoks yapmak işlemin etkilerinin daha güzel ortaya çıkmasını sağlar. Özellikle elmacık kemiklere dolgu takviyesi ve hifu çene hattında yarattığı düzelmeyle birlikte yüzde sağlıklı ve genç bir görünüm ortaya çıkar.
Hifu uygulamasının avantajları nelerdir?
•    Tek seanslık bir uygulamadır.
•    Uygulama sonrası yüzde herhangi bir hasar oluşmaz.
•    Kişi aynı gün hayatına dönebilir, iyileşme dönemi yoktur.
•    Hem yüzdeki sarkmalar toplanır, hem de ciltteki kırışıklıklar azalır.
•    İşlem öncesi bir hazırlık ya da sonrası bir bakım gerekmez.
•    Her mevsim uygulanabilir
•    Herhangi bir invazif cerrahi veya enjeksiyon olmaksızın bir yüz germe başarısı sağlar, ayrıca, bu prosedürün ek bir avantajı, herhangi bir kesik olmamasıdır.
•    Bu teknik, tüm cilt tonlarındaki insanlar için kullanılabilir.

YORUM EKLE

banner471

banner474