Diyalog Gazetesi
2018-12-23 03:21:09

Doğru Futbol

Yusuf YILDIZEV

23 Aralık 2018, 03:21

 Karşılaşmayı yorumlamaya geçmeden önce herkes tarafından çok sevilen Raif abimize tanrıdan rahmet, ailesine ve tüm spor camiasına da başsağlığı dileyerek sözlerime başlamak istedim. 

Geçen haftanın iki kazananı ve alt sıralardan sıyrılıp nefes almak isteyen takımları Güzelyurt’ta karşılaştı. Bire bir rakip olan iki takımdan Binatlı, sakat ve cezalıların çokluğu sebebiyle kadro sıkıntısı yaşayarak maça hazırlandı. 

Burak’ın maçın hemen başında attığı penaltı golüyle öne geçen ev sahibi takım rakibin bulduğu beraberlik golüyle demoralize oldu ve peş peşe basit goller yiyerek bu önemli karşılaşmadan mağlup ayrıldı. Yetenekli gençleri ve yerli oyuncuları olmasına karşın özellikle yabancı oyuncu konusunda imkanlar dahilinde takviye yapılması gerektiğini düşünüyorum. 

Geçtiğimiz hafta aldığı önemli galibiyetle silkenen ve psikolojik olarak rahatlayan Gençlik Gücü erken yediği gole çok iyi reaksiyon vererek geri döndü ve kaliteli ayaklarıyla sonuca gitmeyi başardı. Boateng ve Debola’nın sürekli savunma arkasına koşuları ve dikine yaptıkları driblingler Binatlı için büyük problem yarattı. 

Orta sahada Ali ve İdan’ın diri görünüşü de buna eklenince toplar verimli şekilde yıldız isimlere aktarıldı onlarda işleri yaparak bu zorlu karşılaşmayı kazanarak ilereyi daha umutla bakma şansını elde etti. 

Karşılaşmanın orta hakemi Utku Hamamcıoğlu iyi bir maç yönetti. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.