Diyalog Gazetesi

Azmin sonu başarı

GENÇ VİZYON

İngilizce öğretmenliği okuyan ve daha sonra hayalindeki mesleğe yönelen İpek Ulutekin bu hafta Genç Vizyon’a konuk oldu

Cemre AKAR

İpek Ulutekin, YDÜ’de İngilizce öğretmenliği okuduktan sonra, hayalindeki mesleği gerçekleştirmek için araştırmalara ve eğitime yöneldi... Hayalindeki meslek ise ‘güzellik uzmanlığıydı’ ve bunu başardı.
Ulutekin bu hafta Genç Vizyon’a konuk olarak sorularımızı yanıtladı:
 
Soru: Öncelikle sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?
Yanıt:1986 Lefkoşa doğumluyum. Evli ve bir çocuk annesiyim. Yakın Doğu Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra, aslında hayalimdeki mesleğin ingilizce öğretmenliği değil güzellik uzmanlığı olduğunu anladım. 4 yıl boyunca, çeşitli ülkelerden güzellik uzmanlığı üzerine eğitimler aldım ve hayalimi gerçekleştirdim.
Soru: Sheline Beauty Clinic kısa sürede piyasada adını duyurmayı başardı. Bugün gelinen noktaya kadar olan süeci bizimle paylaşırmısınız?
Yanıt: Her meslekte olduğu gibi öğrenmenin sonu yok. Bende mümkün oldukça yenilikleri takip ederek, eğitim seminerlerine, yurt dışı fuarlarına katılarak kendimi geliştirmeyi çok seviyorum. Piyasada birçok güzellik salonu olduğu için kendimizi sık sık yenileyerek arada fark yaratmak gerekiyor. Biz de bunu başarıyoruz.
Soru: Merkezinizde hangi yaş gruplarına ve kesimlerine hizmet veriyorsunuz?
Yanıt: Merkezimizde 7’den 70’e tüm yaş gruplarına hizmet veriyoruz. 15 yaşında müşterimizde var 75-80 yaşında müşterimiz de var. Salonumuzda güzellik ve sağlıkla ilgili tüm bakımlar uygulandığından dolayı her kesime hitap edebiliyoruz.
Soru: Müşterilere ne gibi hizmetler sunuluyor?
Yanıt: Merkezimizde manikür-pedikür, aromalı el ayak bakımları, medikal el ayak bakımları özel cihazımızla ve medikal ayak bakım uzmanımız tarafından yapılmaktadır. Kalıcı oje, ve jel tırnakta sınırsız swarovski ve desen seçenekleriyle özenle yapılıyor. cilt bakımı, makyaj, ipek kirpik, kalıcı makyaj, ağda gibi bakımlar en hijyenik koşullarda yapılmaktadır. Salonumuzdaki hijyenik ortam müşterilerimizin de içini rahatlatıyor. 
Her kadın güzel olmayı sever!
Soru: Ada kadını güzelliğine ve bakımına ne kadar önem veriyor?
Yanıt: Kadınlarımız bakımına oldukça önem veriyor ve her geçen gün verilen önem artıyor. Ada kadınları güzel. Zamana göre bu daha da belirginleşiyor. Eskiden adamızda imkanlar sınırlıydı. Ama bu imkanlar arttıkça kadın güzelliği daha görünür oldu. Zaten her kadın güzel olmayı sever. Güzellik ve bakımına önem veren, hijyenik bir ortamda en iyi hizmeti almak isteyen bayanların salonumuzu ziyaret etmesi gerekir.
Soru: Avrupa ile mukayese ettiğinizde ülkemizde ‘güzellik merkezlerinin verdiği hizmetler yeterli mi?
Yanıt: Daha önce söylediğim gibi, yenilikleri sıkça takip ettiğim ve profesyonel bir ekiple çalıştığım için verdiğimiz hizmetler şu an için yeterli. Yaşadığımız en büyük sorun bizim için ürünlerin kısıtlı olması. Malesef ürünlerimizin birçoğunu yurtdışından getirmek zorundayız. Avrupa standartlarında bir ürün yelpazemiz yok malesef. Seçenek olmadığından dolayı birçok ürünümüzü yurtdışından almak durumundayız. Sektörümüz geliştikçe bu sorunlarında giderileceğini umuyorum.
Soru: Peki yine Avrupa ile mukayese ettiğimiz de ülkemizde sağlıklı ve bakımlı görünmek için zaman ve bütçe ayıran kadın sayısı nasıl?
Yanıt: Öncelikle salonumuzdaki hizmet anlayışı para kazanmaktan öte insan kazanmak. Müşterilerimiz bizim arkadaşlarımız aslında. İyi hisseden de bize geliyor kötü hisseden de. Dolayısıyle herkesin güzelliğe ayırdığı bir bütçe olduğuna inanıyorum. Az ya da çok... Bakımlarını düzenli bir şekilde devamlı yapan da var, daha seyrek gelen de...
Haksız rekabet var
Soru: Sektörde rekabet ortamını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yanıt: Güzellik sektörüne talep çok ustalık belgesi olmadan neredeyse her gün yeni bir yer açılıyor. Tabii ki bu da haksız rekabete sebep oluyor. Burada kalite de çok önemli. Bu kadar yoğun olunca arz talep dengeleri değişiyor. Talep çok olmayınca fiyatlar ve kalite düşüyor. Dolayısıyla hizmet bilinçsiz bir şekilde ucuzlatılıyor. Bu da mesleğimize zarar veriyor. Fakat biz müşterilerimize her zaman en iyi ürünlerle en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Kalitemizden asla ödün vermiyoruz.
Soru: Ülkemizde genç kızların güzellik konusunda ki yaklaşımlarını ve çabalarını nasıl buluyorsunuz? Tavsiyeleriniz nelerdir?
Yanıt: Genç kızlarımız bakımlarına oldukça düşkünler. Ben doğallığa çok önem veren birisiyim. Hiç bir zaman abartı sevmemişimdir. Genç kızlarımıza tavsiyelerim özellikle makyaj yaparken doğallıktan yana olmaları, ciltlerine erken yaşta yatırım yapmaları, el ayak bakımları gibi kişisel hijyen ve bakımlarına önem vermeleridir.
Soru: Orta yaş ve üzeri kadınlarımız için ne gibi önerilerde bulunabilirsiniz?
Yanıt: Orta yaş ve üzeri kadınlarımız özellikle el ayak bakımlarına ve cilt bakımlarına daha fazla önem vermeliler. Yaş ilerledikçe tırnaklarda sorunlar artmaya başlar, bunun için de özel medikal ayak bakımlarımız yapılmaktadır. Nasır, deri kalınlaşması, batık tırnak, tırnak mantarı gibi sorunların tedavisi medikal ayak bakım uzmanımız tarafından gerçekleştirilmektedir. Ayrıca ciltteki derin kırışıklıklar için özel anti-aging bakımları olgun ciltler için önerilen bakımlarımızdandır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.