Diyalog Gazetesi

İkisi de cezaevinde

KIBRIS

‘Noel Baba’ operasyonunda 832 adet extacy hapla yakalanan Ali Solmaz ve Ahmet Şimşek tutuklu yargılanacak

Suna ERDEN

Girne’de Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen Noel Baba operasyonunda 832 adet extacy hapla yakalanan Ali Solmaz ve Ahmet Şimşek hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün teminay talebi ile mahkemeye çıkarıldı.
Narkotik Şube’de görevli polis memuru Ahmet Bayram, operasyonun 31 Aralık 2020 tarihinde saat 20.00 sıralarında Girne’de gerçekleştirildiğini anımsattı. 
Bayram, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’ne yapılan ihbar üzerine zanlı Ali Solmaz’ın evine baskın yapıldığını açıkladı. Polis memuru Bayram, evde yapılan aramada MDMA türü 832 adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirtti. Uyuşturucu hapların emare olarak alındığını, Solmaz’ın gözaltına alındığını kaydeden Bayram, yapılan soruşturmada Ahmet Şimşek’in de suçla bağlantısının olabileceğini tespit edip, tutukladıklarını söyledi.
Polis memuru, zanlıların sorgulandığını, Ahmet Şimşek’in yönlendirmesi ile şu anda aranan bir şahıs tarafından hapların Türkiye’den ithal edildiğini belirlediklerini açıkladı.
Polis, soruşturmanın zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlandığını belirterek, teminat talep etti.
Mahkeme her iki zanlıyı da tutuklu yargılanmak üzere 2 ayı aşmayacak bir süre ile cezaevine gönderdi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.