banner564

Ankara-Lefkoşa

Lefkoşa Türk Belediyesi’ni yıllarca UBP yönetmişti. Sonra bir seçim oldu ve yönetim CTP’ye geçti. CTP’nin Lefkoşa Türk Belediyesi’ni yönettiği yıllarda hükümette de CTP vardı. Sonra CTP’yi Cemal Bulutoğulları devirdi. Hükümete DP geldi. Bulutoğulları DP’den UBP’ye geçtiğinde UBP tek başına hükümete gelmişti.  
Başkent UBP’den yeniden CTP’ye geçtiğinde ise hükümette bir kez daha CTP vardı çoklu koalisyonla. Amiral Gemisi Lefkoşa Türk Belediyesi CTP’den TDP’ye geçtikten sonra, hükümet birkaç kez değişti. 
Bunları neden mi hatırlattım? Durun biraz daha hafızaları tazeleyelim.
Akıncı, bizzat bana verdiği özel röportajda siyaseti bırakıp ABD’de torun bakmaya gideceğini söylüyordu. Öyle de yapmıştı. Ta ki Lefkoşa Türk Belediyesi’nin kaptan koltuğuna Mehmet Harmancı oturana değin. Harmancı’dan bir yıl sonra Akıncı Cumhurbaşkanı seçildi Kuzey Kıbrıs’ta.
Şimdi bunlar bizden örneklerdi. Asıl konuya gelmeden bir de size Türkiye’nin Başkenti Ankara’dan örnekler verelim. 
AK Parti kurulduktan hemen sonra Başkentte Melih Gökçek fırtınası esti. Oturduğu günden bugüne değinde o koltuktan hiç kalkmadı Gökçek. 
Türkiye’nin Başkenti Ankara’yı yıllarca Gökçek yönetirken Türkiye’de ki iktidarda AK Parti iktidarıydı. AK Parti’den önce Murat Karayalçın vardı Ankara’da. Karayalçın’lı günlerde Türkiye’de rahmetli Ecevit Başbakandı…
İşin özeti şu;  Pazar günü yapılan referandumda Ankara’da HAYIR çıkması, Van’da veya Antalya’da Hayır çıkmasına benzemez birader. Amiral gemisini kaptıran hükümette çok kalmamış, hem Lefkoşa’da hem Ankara’da. 
Evet çıktı çıkmasına ama AK Parti’den neler alıp gittiği henüz belli değil! İleri günler çok şeylere gebe Türkiye’de. 

Anibal da gitti
Bir masa düşünün, bir tarafta Ciğerci Ahmet Dayı, yanlarında Doğan Harman, hemen ötelerinde Çoronik, boyacı sandığı ile Boyacı Rauf, elinde şişesi ile Şefik Zağlul’u ve diğerleri…
Şimdi o masaya Lefkoşa’nın en renkli simalarından Saffet Anibal da eklendi. Dün, ünü Kıbrıs’ın dışına kadar çıkmış kebap ustası Anibal’ı kaybettik.
Kendine has üslubu, dilinden düşürmediği “Yes Be Annem” ve kızdığında ağzından çıkan küfürleri ile aramızdan göçüp gitti Saffet Anibal. Mekanı cennet olsun, yeri ve boşluğu asla doldurulamayacak bir isimdi.

Bütçe ’ye 12 milyon lira
Yok, yatırım yapmayacak, yok kaçacak, yok devlete olan borcunu ödemeyecek. Hepsi boşa çıktı. Dün Ercan Havalimanı’nın işletmesini alan T&T ilk ödemesini yaptı devlete. 
Tam 12 milyon lira.
Yılbaşından sonra 40 günlük gelir paylaşımı için 12 milyon liralık çek devletin kasasına yatı. Bundan sonra 90 günlük aralarla artık Ercan’ın gelir paylaşımı devletin kasasında olacak. 
İlk hesap kesimi kış ayına gelmesine karşın 12 milyon lira hiç de küçümsenmeyecek bir gelir devlet için. Daha bunun yazı var ve yolcu yoğunluğu yazda çok daha fazla olacağı için devletin kasasına çok daha fazla girecek.
Ercan ihalesi konusunda atıp tutunlar bakalım şimdi ne söyleyecekler. Yine atıp tutmaya devam edecekler mi? Bu arada Ercan’ın yeni terminal binasının karkası da gözükmeye başlandı. Meraklısı gidip bakabilir. 

MESAJLAR
Mustafa AKINCI:  Hem müzakere sürecinin sonuna geliniyor hem Güneyden Kuzeye geçişlerde hala daha eksi kafalarla iş yapılıyor. Bu konuda artık Güneyden bazı iyileştirmeler istemenin vakti gelmedi mi?  
Emine DİZDARLI: Başbakan’ın İstanbul ziyareti ile yayımladığınız rapor sonrasında bakalım başka başvurular da gelecek mi? Zira geçmişte benzer başka ziyaretlerde sıkça yapılmıştı. 
İrsen KÜÇÜK: Dün bazı eksi dostlarınız ziyaretinize gelmiş. Zaten gün aşırı birileri kapınızı çalıyormuş son günlerde. Acil şifalar diliyoruz bizde bir kez daha. 
Tufan ERHÜRMAN: Rumların niyeti konusunda dün yaptığınız paylaşımı ziyadesi ile önemsiyoruz. Ama bakalım sizin bu duyarlılığınızı Güneydeki siyasetçilerden destek gelecek mi? 
Fikri ATAOĞLU: Hafta sonu geçirdiğiniz ameliyat sonrası hızla toparlamışsınız ve yoğun bir dönem için start verme aşamasına gelmişsiniz. Yurt dışında önemli kampanyaların startını verecekmişsiniz. 
Emrullah TURANLI: Dün ilk çeki Maliye Bakanlığı’na kesmişsiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun, böylece verdiğiniz sözleri tek tek yerine getirmeye devam ediyorsunuz. Bir de şu hala daha üzerinde anlaşılamayan konular halledilmiş olsa. 
Mehmet HARMANCI: Son günlerde esnaf ziyaretlerini iyice arttırmışsınız. Artık her öğlen bir dükkana gidiyormuşsunuz ve gittiğiniz dükkandan da alış-veriş yapıyormuşsunuz. 
Sertuğ GÜLCAN:  Philip Morris'in sigaraya alternatifi tütün buharlaştırıcı cihazından siz de bir tane edinmişsiniz. Nasıl yeni ürüne alışabildiniz mi? 
Serkan İLSEVEN: Mecliste olup biten dışarı çıkmasın diye onca uğraş ver sonra yine bir şekilde olup bitenler dışarı sızsın. Oldu mu ya şimdi? 
Ahmet NERGİS: Gazimağusa’da hayır işlerine başladığınız yönde haberler geliyor. Son günlerde bir de bir hayır derneği için kolları sıvadığınız söyleniyor. 
Erol AKTOPRAK: Siyasete küsmüş ve kendi köşenize çekilmişsiniz. Zor günlerde hem partiyi sırtlandınız ama gel gör işte siyaset böyle bir şey ve acıması da hiç yok. 
Yunus CAHAN: MTS Cargo olarak yurt içinde yatırımlara hız vermişsiniz. Bu konuda yeni bir yatırım yapmak için önümüzdeki yaz sezonu için bir takım girişimlere başlamışsınız. 
Abdürrahim TÜRKMEN: CTP’nin BG ile yollarını ayırması sonrası partide büyük kayıplar yaşandığını iddia ediyormuşsunuz. Bu arada CTP’nin İskele ’de vekil çıkaramayacağı yönde de iddiaya girmişsiniz. 
Sadık GARDİYANOĞLU: Lefkoşa’da bu ay içerisinde UBP olarak tavla turnuvası düzenleyecekmişsiniz. Ödüllü olacaksa bu turnuva bizi de şimdiden kayıt ettirebilirsiniz. Elimizin pası gitsin biraz. 

GÜNÜN SÖZÜ
“İki yakın arkadaşım güneyde bir saldırıya uğradılar birkaç gün önce. Aylardır çağrı yapıyoruz Sayın Anastasiadis'e. İki halkın birbirine güven duymasını istemek konusunda samimiyseniz, bu saldırıların faillerini ortaya çıkarmak ve cezalandırmak zorundasınız."
CTP Genel Başkanı ve Milletvekili Tufan Erhürman
YORUM EKLE

banner471

banner473