banner564

Ankara ve Lefkoşa’da gündem

Bir: Bizdeki durum
Dün Meclis’in en önemli gündemi UBP Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün istifası idi. Özgürgün’ün istifası oy çokluğu ile Meclis’te reddedildi.
Sosyal medyada o saatten bu saate bir sürü yorum okudum. Bir tane aklı başında yorum yok. Bir milletvekili diyor ki “Özgürgün aldığı parayı iade etsin.”
İyi de Özgürgün zaten istifa etmek isteyen taraf. Yani “Ben sizi artık istemiyorum” açık açık. O yüzden adam daha ne yapsın. Meclis’ten istifa etmek için gerekeni kendi adına yapmış.
Meclis’teki 3 yılını Hükümette geçiren HP’lilerin açıklaması ise tam bir komedi. 3 yılı hükümette geçir ama bir Özgürgün’ü Meclis’in dışına göndereme. İşleri hikâye…
Bir başka yorum Özgürgün’ün aldığı maaşa dair. Yahu adam bugün emekli olsa emekli ikramiyesi ile birlikte şuan çektiği maaşa yakın bir emekli maaşı alacak. Eline toplu para geçeceğinden onu da faizde değerlendirse oradan da para kazanacak yani.
10 ay sonra seçim yapılacak. Bu tür şeyler ile uğraşmak yerine memleketi ileri götürecek bir şey ile uğraşsalar daha iyi olmaz mıydı?

İki: Ankara’daki durum 
Ankara'da Siber Güvenlik Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, konuşması sırasında rahatsızlandı. İlk müdahalenin ardından tekrar sahneye gelen Oktay, "Doktorlarımızın söylediğine göre, uykusuzluk ve yorgunluğa bağlı küçük bir rahatsızlık oldu." ifadelerini kullandı.
Fuat Oktay’ın rahatsızlığı “Uykusuzluk ve yorgunluk” olarak açıklandı. Bizdeki siyasetçilerimizden “uykusuz ve yorgun” olanı var mı acaba? 
Mesela bizde de böyle bir olay olsa, bir vekil, bir bakan “Yorgunluktan ve uykusuzluktan” konuşma yaparken sendelese ve konuşmasına ara verse… 
Bakın Fuat Oktay, bir müddet sonra yeniden konuşmasına geri dönüyor ve başladığı işini tamamlıyor. Hiç üşenmedim Fuat Bey’in Özel Kalemine ulaşıp bir günün nasıl geçtiğini merak ettiğimi ve bu bilgiyi benle paylaşıp paylaşamayacaklarını istedim. 
Kıbrıs’tan da sorumlu olan Fuat Oktay’a çok ama çok geçmiş olsun diyoruz. Çalışkan ve üretken kişiliği ile tanıdığımız Fuat Oktay’ın daha yapacak çok işi olduğunu düşünüyoruz. “Ah bir de bizim Meclis’teki vekiller yorgunluktan bir hal olsalar” diye de içimizden geçirmeden edemiyoruz. 
Üreten, çalışan ve kendini bu uğurda feda eden kişileri yeni dönemde Meclis’te ve siyasette görmek arzumuzu bir kez daha yeniliyoruz. Bu bağlamda siyasete yeni girecek isimlere Fuat Oktay’ı örnek almalarını tavsiye ediyoruz. 
 
Boncuk mu bulacaklardı?
Meclis’e bir öneri gelmiş, Cumhurbaşkanlığı ve UBP kurultayına dair bir araştırma komitesi kurulsun diye. Duyan da zannedecek ki Meclis bu tür komisyonlarda bir sonuca ulaşabiliyor.
“Hellim Araştırma Komitesi, PEYAK, KTHY, KIBTEK, Orman Yangınlarını Araştırma Komitesi, Sel Felaketi İle İlgili Araştırma Komitesi, Polis Örgütünde Yapılan Terfiler İle İlgili Meclis Araştırma Komitesi, İlaç ve Eczalık Deposu İle İlgili Araştırma Komitesi, Ercan Havaalanının İşletme Haklarının Devredilmesi ile İlgili Şartname, Sözleşme ve Sözleşmenin Uygulanması Aşamalarındaki İşlemlerin Hukuka ve Kamu Yararına Uygunluğunun Araştırılması Hakkında Meclis Araştırma Komitesi, Digitech İletişim LTD Meclis Araştırma Komitesi…”
Meclis’te daha böyle yüzlerce komite kuruldu. Hangisinden bir sonuç çıktı? Bildiğiniz var mı? PEYAK nasıl battı? KTHY’yi kim nasıl batırdı? Bileniniz var mı?
O yüzden dünkü komite olayını büyük bir olaymış gibi göstermek isteyenlere iki çift lafım olacak, 
Ne arayıp ne bulacaktı bu komite eğer kurulmuş olsa idi? Boncuk mu? 

MESAJLAR
Zorlu TÖRE: Sayenizde artık ceketinin yakasında KKTC bayrağı olmayan kalmadı gibi. Kimin ceketine baksak sizin dağıttığınız bayrakları görüyoruz artık. Durmak yok, yola devam. 

Cemal REDİF: Kurumun bu yılki bilançosu artı olarak verilmiş ve gelecek yıl için de hayli umut beslenilmiş. İnşallah beklentileriniz boşa çıkmaz ve Cypfruvex gelecek yıla daha iyi olur.

Özgür DEDEOĞLU: Çiftlik işini ufaktan ufağa büyütmeye başlamışsınız ve artık bayağı büyük bir çiftlik haline gelmiş sizin hobi olarak başladığınız iş. Artık bu yaz o çiftlikte pek çok siyasetçiyi ağırlarsınız değil mi? 

Metin ORAL: Siz birde dar gelirli vatandaşın halini düşünün, markete her girdikten sonra fişin üzerinde yazan rakamları görünce boğazı nasılda düğümleniyordur kim bilir. Fiyatlar aldı başını gidiyor. 

Muharrem ÖZDEMİR: 21 Aralık için çok meşakkatli bir çalışma ile şehitler haftasında bu önemli eseri kazandırmışsınız. Hazırlanan belgeselin tüm TV kanallarında yayınlamasını ümit ediyoruz. 

Ömer BLAGO: Emekli olmuşsunuz ama arkadaşlarınıza söz verdiğiniz dansözlü kutlamayı pandemi bitene kadar ertelemişsiniz. Ziyanı yok, varsın birkaç ay daha bekleyelim, nasılsa biz o sözün takipçisi olacağız. 

Sibel DİNÇYÜREK: Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nin bazı bölümleri kışa girmeden tamir olması gerekiyor. Ve bu konuda yine anlaşılan iş size düşecek gibi. Sizi kıramayacak dostlarınız bu sıkıntıyı da giderirler diye düşünüyoruz. 

Cemal ERDOĞAN: Sanki tüm sorunlar bitti de şimdi Esentepe’de heykel tartışması başladı. Geçmişte kardeş Kartal Belediye başkanı bu heykel işleri ile uğraşıyordu ama o da artık görevde değil. 

Ayşegül BAYBARS: Madem yaklaşık 8 bin vatandaş yapacaktınız o zaman ilk icraatınız olan vatandaşlıktan atılan 175 kişinin suçu neydi? Neyse o konu Allah’tan mahkemeden döndü de kimse mağdur olmadı. 

Ferda EKİNCİ: Hamsi sezonunu geçtiğimiz hafta sonu açmışsınız. Ormanlık bir alanda bir kilo hamsiyi tek başınıza kızartıp yemişsiniz. Afiyet bal şeker olsun da insan dostlarını da davet eder böylesi bir lezzete. 

Ünal ÜSTEL: Ulaştırma Bakanlığına geçer geçmez geniş bir kadro kurup iş bölümü yapıp hemen işe koyulmaya başlamışsınız. Çok yakın bir zamanda bazı önemli sürprizleriniz olacakmış. 

Tufan ERHÜRMAN: "13. maaşları ödemek başarı değildir" diyorsunuz ama biz de 13. maaşın taksit taksit ödendiği günler geliyor aklımıza. Ben olsam bu konuya hiç girmezdim, memlekette onca konuşulacak konu var iken. 

Tolga ATAKAN: O gece gerçekten Özgürgün’ün iddia ettiği gibi annesinin evine gidip kahve içtiniz mi? Bu konuda dürüst olacağınızı düşünmek istiyoruz ve kısa bir açıklama bekliyoruz. 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Durdunuz durdunuz bir konuştunuz ve öyle bombalar patlattınız ki artık tüm hafta bu açıklamalarınızı konuşur da dururuz. Hele şu iddialarınızı bir cevaplasın muhatapları…

YORUM EKLE

banner608

banner474