banner564

Anketin dili

2020 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimlerin gayri resmi startını Gezici Araştırma Şirketinin sahibi Murat Gezici yapmış oldu. Dünden bu tarafa artık bu ülkede hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve artık tek gündemimiz olacak o da 2020 Nisan ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri.
Dün Gezici ilk anketi açıkladı. Ve ilk anketin açıklaması ile birlikte kulislerde ciddi bir hareketlilik başladı. Kim ne derse desin bu anketin bir dili var. Eğer bu dili iyi okursanız 2020’nin şifresini çözersiniz.
Ankete göre;
Olası bir seçimde UBP tek başına iktidar.
Olası bir seçimde Ersin Tatar ilk turdan Cumhurbaşkanı olabilir.
Olası bir seçimde ankette yer alan tüm adayların katılması halinde ikinci tur Tatar-Akıncı arasında olacak.
Olası bir referandumda halkın büyük bir çoğunluğu Türk Askerinin Ada’dan gitmesini istemiyor.
Olası bir referandumda halkın büyük bir çoğunluğu Türkiye’nin Garantörlüğünden yana.
Halkın büyük bir çoğunluğu Barış Pınarı Harekâtında Akıncı’nın yanlış yaptığını düşünüyor.
Halkın büyük bir çoğunluğu Rumların barış ve çözümü istemediğini bu yüzden yeni bir yol haritası olması gerektiğini söylüyor.
Foto anket girecek o da gelecek birazdan

Kahraman mı, hain mi?
Son 10 yıldır gündemimizde Gezici Araştırma Şirketi ve Murat Gezici. Hatta mahkemelik bile oldu bu uğurdu. Ama yılmadı, bıkmadı her seferinde gelip anketlerini burada yayınladı.
Bugüne kadar da anketlerinde bir ikisi hariç hiç yanılmadı. İrsen Küçük ile Ahmet Kaşif’in yarışında farklı olacak demişti ama olmamıştı. Bunun gibi bir iki örnek daha var ama günün sonunda sonuçları hep isabetli oldu gerek genel seçimlerde gerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerekse yerel seçimlerde. 
Son İstanbul seçimlerini de yine bilen şirketlerden bir tanesiydi Gezici Araştırma Şirketi.
Her dönem olay oldu Gezici’nin anketleri. Bu gidişle de olmaya devam edecek. Bir önceki seçimde “Yaşasın Gezici” diye bağıranlar bir sonraki seçimlerde işlerine gelmeyen bir sonuç görünce “Satılmış Gezici” diye bağırdılar ama Gezici yoluna devam etti.
Dolasıyla dünkü anketten sonra da benzer açıklamaları bekliyoruz ve zaten de görüyoruz sosyal medyadan da. İşine gelen övüyor işine gelmeyen sövüyor. Ama sonuçlar nedense değişmiyor. 

Klasik sorular 
Gezici’nin her anket açıklamasından sonra sorulan şu sorular yeniden gündemde.
Bir: Geziciyi kim davet etti?
İki: Gezici’nin parasını kim verdi?
Üç: Bu anketin sahibi kim?
Dört: Anketin sonuçları ile oynadı. Kimden ne kadar alınıp kime ne kadar verildi?
Beş: Bir sonraki anket için kiminle anlaşıldı? Kim, ne kadar önerdi? 
Altı: Türkiye mi gönderiyor bu Gezici’yi buralara? Algı operasyonları yapsın diye mi? 
Yedi: Bu anketi Reşat Akar mı yaptırdı? Sonuçlarını da kendi mi yazdı? 
Şimdi bu yedi soru üzerinden tartışmalar devam edecek, buyurun, başlayabilirsiniz. 

MESAJLAR

Mustafa AKINCI: Gezici’nin anketine göre; ikinci sırada çıktınız. Ve kamuoyunda toparlanmanıza neden olan çıkışta ankete katılanlara göre yanlış olarak yorumlanmış. Bakalım bu anketi siz nasıl okuyacaksınız. 

Mehmet Ali TALAT: Gezici’nin anketi ortada ve CTP adayı 3. sırada bu ankete göre. Partinin içine dönük yaptığınız çağrılar ya kabul görmedi ya da partide durumlar çok fena. Sizin yorumunuz ne? 

Ersin TATAR: Tabandan gelen istekten sonra şimdi Gezici de sizi Saray’a en yakın isim olarak gösterdi. Artık bu saatten sonra bu işin dönüşü yok gibi. 

Tufan ERHÜRMAN: Gezici’nin anketine göre oylarınız hayli düşük geldi bize. Bu durumda yeniden aday olup olmamayı düşünecek misiniz? Zira sizin aday olup olmamanız bazı şeyleri değiştirebilecek düzeyde. 

Kudret ÖZERSAY: Bence şu adaylık meselesini bir kez daha düşünün ve bu konuda kendiniz ile bir öz eleştiri yapın. Son bir ayda yaptığınızı, hükümet kurulduğu hatta 4’lü devam ederken yapsaydınız durum bu olmazdı. 

Erhan ARIKLI: Anketi beğenmemekle beraber gücünüzü sandıkta göstereceğinizi söyleyip hodri meydan çekmişsiniz. Bu işler böyle, daha çok anketler çıkacak. Alışmak lazım. 

Serdar DENKTAŞ: Şu adaylık konusunda yüzde 65’lerde olan kararınız için yeni bir oran var mı? Üstelik ankete göre YDP’nin bile gerisinde kalmak oldukça düşündürücü. 

Dr. Sibel SİBER: Ankette sizin isminizin yer almamasını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Bize göre; bu anketi ve seçim sonuçlarını değiştirebilecek bir ağırlığa sahipsiniz. Kimden yana olsanız o taraf terazide ağır basacak gibi bir durum var ortada. 

Arif Salih KIRDAĞ: Gezici sizi ankete almamakla büyük ayıp etti bence. Bu sefer anket açıklayacağında ben sizin yerinizde olsam gidip o salonu basarım ve bunun hesabını sorarım. 

Olgun AMCAOĞLU: Geçen meclis koridorlarında bir bakanımızla fena halde tartıştığınız yönde haberler geliyor. Oysa kim Maliye Bakanına kafa tutabilir ki? Bıçak da sende kemik de. 

Serhat AKPINAR: Bakıyoruz da birileri üstünüze üstünüze geliyor tüm iyi niyetinize rağmen. Bu konuda daha sessiz mi kalacaksınız yoksa kamuoyu önüne çıkıp her şeyi anlatacak mısınız? 

Dr. Kemal KAMİLOĞLU: Yürekten tebrik ediyoruz sizi ve tüm Kamiloğlu Hastanesi çalışanlarını. Birilerinin yaptığı gibi lafta değil icraatta da ne kadar sağlam olduğunuzu bir kez daha gösterdiniz. 

Yenal SENİN: Bu aralar algı operasyonlarına fena halde kafayı takmış durumdasınız. Bir ara gelin size bunlarla ilgili epey şeyler anlatabilirim. Algı operasyonları yeni bir durum değil bu memlekette. 

Sunat ATUN: Siyasiler içinden bir tek siz sahip çıktınız türbanlı öğretmenimize. Oysa herkesin yaşam şeklinin bir özgürlüğü var bu ülkede.  

YORUM EKLE

banner471

banner473