banner564

Anketle Cumhurbaşkanı adayı

Ana muhalefet Partisi konumunda olan ülkenin en büyük partisi Ulusal Birlik Partisi,  “anket” ile Cumhurbaşkanı adayı belirleyecekmiş.  Söz konusu anket Şubat ayı içerisinde yapılacakmış.
Yapılacak ankette UBP’nin hem parti içerisindeki potansiyel adayların halk tarafından kabul edilirliği ölçülecekmiş hem de muhtemel rakiplerin güçleri sınanması hedefleniyormuş.
UBP’nin çiçeği burnunda Genel Sekreteri Hasan Taçoy, “Partinin bilimsel yöntemlerle seçime hazırlanması vizyonunun bir parçası”  demiş.
Bu ülkenin kurucu partilerinin başında gelen UBP’de vizyon, anket ile Cumhurbaşkanı adayı belirlemek. Yeme de yanında yat adeta. Şaka falan sandım ama sonra öğrendim ki gerçekten doğruymuş bu haber.
Peki, ankette kimleri soracak UBP? Örneğin vatandaşa gidecek olan anketörler şu seçenekleri mi sunacak?
Soru 1-)  2020 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi görmek istersiniz? 
a)    Dr. Derviş Eroğlu
b)    Ersin Tatar
c)    Zorlu Töre
d)    Tahsin Ertuğruloğlu
e)    Oğuzhan Hasipoğlu
f)    Hiçbiri
Anket çalışması her partinin yapması gereken bir çalışmadır. Ama koskoca ana muhalefet partisinin anket ile Cumhurbaşkanı adayı araması kabul edilecek bir şey değildir.  Birileri bunu oyun sanıyorsa çok yanılıyor. UBP’nin ne geçmişinde benzer bir durum vardır nede geleneğinde.
Eğer UBP bu ülkenin en büyük partisi ise bunun en önemli nedeni gelenekleri ve kökleri olan bir parti olmasından ötürüdür. Şimdi birileri bunlarla oynamak için ülkenin en büyük partisine yazık ediyor.

Çavuşoğlu Geliyor 
Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cuma günü aramızda olacak. Çavuşoğlu hem Cumhurbaşkanı Akıncı ile hem de Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile önemli görüşmelerde bulunacak.
Özellikle Türkiye’nin Akdeniz’de ve KKTC münhasır bölgesinde petrol ve doğal gaz çıkarma faaliyetlerinin başlayacağı şu günlerde son derece önemli bu ziyaret. 
Çavuşoğlu’nun buradan sadece Güney Komşularımıza değil tüm dünyaya bir mesaj vermesi bekleniyor.  Çavuşoğlu’nun bu ziyareti sadece Ada’daki gazetecilerin değil bölgedeki tüm ülkelerin yakından takip edeceği bir ziyaret olacak. 
Çavuşoğlu’na Cuma Günü Girne Amerikan Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı da verilecek. Çavuşoğlu Pazar gününe kadar Ada’da kalacak.
Cumartesi sabahı ise Çavuşoğlu hem biraz stres atmak hem de buradaki dostları bir araya gelip çok sevdiği golf sporunu yapmak için Girne’deki Korineum Golf’ta olacak.

Nihayet 
İktidarda bir yılını tamamlamaya az bir süre kala ilk kez hükümetten halkın menfaatine olacak bir icraat geldi. Artık KKTC sürücü ehliyetleri Türkiye Cumhuriyetinde ki ehliyetlere çevrilebilecek.
Bayındırlık Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ile Türkiye Cumhuriyeti İççileri Bakanı Süleyman Soylu arasında gerekli protokol geçtiğimiz gün imzalandı ve antlaşma böylece yürürlüğe girmiş oldu.
KKTC’den Türkiye’ye okumaya veya çalışmaya gidenler uzun süreli kaldıklarında ciddi mağduriyetler yaşıyorlardı. Bu antlaşma ile artık KKTC ehliyetleri Türkiye’de Türkiye Cumhuriyeti ehliyetine çevrilebilecek.
Umarız bu ve bunun benzeri antlaşmaları artık daha sık görürüz. Bu arada Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da yakın bir tarihte adamıza geleceğini öğrendik. 

AP Seçimleri 
Sevgili Alihan, 
“Kıbrıs'ta önceki AP seçimlerinde "Seçime katılmaya karşıyım" diyen şimdi ise Kıbrıslı Rumlar tarafından aday gösterilen Kıbrıslı Türk adayın "Annan Planı" yorumu da çok ilginç. "İki sandalye" dendiğinde Rumlardan daha ateşli bir Rum görüşü savunmakta. “
AP eski Milletvekili Ozan Ceyhun  

MESAJLAR
Serhat AKPINAR: Cuma günü Ada’ya gelecek olan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na bir sürpriz yapıp doktora unvanı verecekmişsiniz. Bu arada tören davetini henüz göremedik. 

Cevdet ÇELEBİ: Evde çocuklarla oynayayım derken parmağınızı kırmışsınız. Demek ki artık çocuklarla oyun oynayacak dönemi çoktan geçtiniz. Neyse çok geçmiş olsun. 

Ersin TATAR: Çavuşoğlu’nun KKTC programında sizinle de bir görüşme gerçekleştireceği söyleniyor. Hatta Çavuşoğlu’na kapsamlı bir dosya hazırlığındaymışsınız. 

Hasan TAÇOY: Ankete bizi de koyun lütfen. Üstümüze düşen maddi kısmını da öderiz sorun olmaz. Koskoca UBP anket ile Cumhurbaşkanı adayı arıyorsa diyecek sözümüz yok. 

Fırat ATASER: Bölgedeki bazı yatırımcıların yatırıma başladıktan sonra gerçekleşmeyecek taleplerle kapınıza gelmesi sizi sonunda isyan ettirmiş ve dün bu konuda sosyal medyadan bir açıklama yayınlamışsınız. 

Ozan CEYHUN: Avrupa Parlamentosunda milletvekili yapmış birisi olarak Kıbrıslı Türklerin AP’deki iki boş sandalyesi için siz ne düşünüyorsunuz? Bu konuda bir çözüm öneriniz var mı? 

Serdar DENKTAŞ:  Yeni yılla birlikte hükümet dağlamayacak açıklamalarınıza kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Bakalım bu yıl geçtiğimiz yıl bu meyanda yaptığınız açıklama rekorunu kırabilecek misiniz? 

Tolga ATAKAN: Nihayet hükümet bir adım attı ve halkın direk yararına dokunacak bir icraatı sayenizde görmüş olduk. Bu arada Bakan Soylu başka bir iki projeniz içinde size destek sözü vermiş. 

Kudret ÖZERSAY: Şeker sigorta ile ilgili tek bir paylaşımda dahi bulunmadınız. Biz sadece hatırlatalım istedik, hiçbir kötü veya art niyetimiz yok, belki yoğunluğunuza gelmiştir. Değil mi ama. 

Ali KİŞMİR: Sözleşmesi biten Dome Otel’in bir programa sponsor olmasını basın etiği açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?  Yoksa bu basın etiğine girmiyor mu? 

Yusuf AVCIOĞLU: Göreve gelmeden önce geleceğiniz görevin şartlarını biliyor olmanız gerekiyordu. Göreve geldikten sonra şartlardan şikâyet etmeyi size yakıştıramadık. 

Tufan ERHÜRMAN:  Partide ki bazı isimlerin diğer vekil ve bakanlara “Çok konuşuyor”,  “Gereksiz konuşuyor “gibi yaklaşımlar içerisinde bulunmaları son günlerde herkesin dilinde. Bu konuyu bir düşünün deriz.  

Cem DANA: Pek muhterem valideniz hakka yürümüş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Dr. Adil ÖZYILKAN: Şubat ayı itibari ile Başkent Lefkoşa Devlet Hastanesinin başına geçmeniz bekleniyor. Dizdarlı’nın emekliye ayrılması ile bu göreve siz gelecekmişsiniz. 

Savun GÖKSU: Sigarayı bıraktığınızı açıklayınca sevinmiştik, meğerse bir başka kötü türüne geçiyormuşsunuz. Neyse siz en iyisi değiştirmek yerine komple bırakın sigarayı. 

Bu ülke ne zaman kurtulur? 
“ Başkalarının da düşünce özgürlüğü olduğunu kabul ettiğimiz ve kendi düşüncemizin salt doğru düşünce olmayacağını anlayabildiğimiz gün….. “

YORUM EKLE

banner471

banner474