banner564

Anlatırsanız memnun olurum

Evet, dostlar kafam karışık, anlamakta zorlanıyorum. Bu Covid-19 ya beni deli etti ya ülkemizde akıllı saydığım insanları ‘ödlek’ konuma getirdi. Gerçekten ikilemde kaldım.
  Biz kendimizi konulara mantık açısından bakan, gerçekler çerçevesinde yorum yapan, o doğrultuda eyleme geçen kişi olarak biliyor veya öyle sanırdık.
  Heyhat, yanılmışız galiba! Camiamızdaki (spor camiası) birçok dostla aynı fikirde aynı kaygıları taşımamıza rağmen yetkililerimizle (hükümet) bir türlü uyum içerisine olamıyoruz. Ya onlar çok zeki, dünya liderlerinden ayrı bir meziyete sahip ya da biz ‘anlama’ zorluğu çekiyoruz.
  Dünyaya ve Güney komşumuza bakıyorum salgın başını almış giderken spor organizasyonlarının nasıl ve ne zaman başlayacağının takvimlendirme çabasında olduklarını görüyor, keçinin bıçağa baktığı gibi bakakalıyorum! 
  Dönüp ülkemize bakıyorum, salgın nedeniyle hastanede tedavi gören sayımız yok gibi (bir kişi) üç haftadır vaka sayısı sıfır, görev başı yapmamış müessese yok gibi. Diğer bir yöne bakıyorsunuz, dünyanın her yerinde antrenmanlara izin verilir müsabaka tarihleri belirlenirken ülkemizde ne antrenman yapma izni ne de müsabakaların başlayabileceği tarih belirlenmemiş konumda. Bu durumda siz kendi kendinize sormaz mısınız, ne oluyoruz? Diye.
  Yetkili kurullarımızın yayınladığı son üç haftalık tablolara bakıyorum, kendi kendime bu rakamlar yalan mı, diye sormadan edemiyorum! 
  Böyle bir olasılığı aklıma getirmek dahi istemiyorum çünkü o zaman devletimi inkâr etmiş oluyorum. O zaman nedir be kardeşim bu tutarsızlık? Nedir bu dünya liderleriyle böylesine ters düşmeler. Ülkemizde salgın ya vardır ya yoktur?
  Tedbirli olalım, önlem alalım, gevşemeyelim, kurallara uyalım tamam da yaşamayalım mı yani? Bu gidişle virüsten değil, korkudan öleceğiz.
  Beyler, sayın yetkililer, lütfen bize gerçeği söyleyin. Bizlere, kamuoyuna verdiğiniz bu rakamlar doğru mu, yoksa bir şey mi gizliyorsunuz? Açık olun ve bizleri gerçeğin ışığında yönlendirin.
  Sayın Başbakanı dinliyorum KKTC’nin cazibe merkezi oluşundan söz ediyor. Sayın Başbakanım, spor yapılmayan, organizasyonları gerçekleştirmeyen bir ülke, nasıl cazibe merkezi olabilir? Özür dilerim ama ben bunu da anlayabilmiş değilim…
  Sporumuzu, özellikle futbolu yönetenlere seslenmek istiyorum. Artık kesin kararınızı veriniz. Zaman müsait olduğu zaman, ya ligler kaldığı yerden başlanıp sonuçlandırılacağını, ya da bu yıl futbola nokta koyduğunuzu açıklayın. Açıklayın ki herkes ne yapacağını bilsin.
  Evet, üç hafta önce Başkan Sertoğlu, TV programlarında kendi şahsi fikri olarak liglerin kaldığı yerden başlanıp sonuçlandırılacağını söyledi ama spor kamuoyu baskıların çokluğunu göz önüne alarak, pek tatmin olmuşa benzemiyor. Sizlerden resmi, kayda geçen bir Yönetim Kurulu kararı beklenmektedir…
 

YORUM EKLE

banner471

banner474