banner564

Atatürk Öğretmen Akademisi’nde Özel Bir Gece

Kıbrıs Türk toplumunun yaşadığı coğrafyadaki varoluş mücadelesinde yadsınamaz derecede önemli olan Atatürk Öğretmen Akademisi, vazgeçilmezimiz olan bir kurumdur.
1937-1938 öğretim yılında önceleri Omorfo Öğretmen Koleji (Güzelyurt) olarak eğitim öğretim hayatına başlayan kurumda, Türk ve Rum öğrenciler birlikte öğrenim görmekteydi. Kolej Müdürü İngiliz, öğretmenleri ise Türk, Rum ve İngiliz öğretmenlerden oluşmaktaydı. Ancak iki toplum arasındaki olaylar nedeniyle Türk ve Rum öğrencilerin bir arada öğrenim görmesi mümkün olmayınca, Türk öğrenciler başka bir binaya taşınırlar. Omorfo Öğretmen koleji bu ayrışma sonrasında, Türk Öğretmen koleji, Atatürk Öğretmen Koleji ve 2000 yılında ise Atatürk Öğretmen Akademisi ismini alarak eğitim ve öğretim hayatına devam etmiştir.
Atatürk Öğretmen Akademisi, ilkokul ve oklu öncesi sınıfları için öğretmen yetiştirmektedir. Ayrıca öğretmenlik mesleğine ilgi duyan üniversite mezunlarına öğretmenlik meslek dersleri de vermektedir. Atatürk Öğretmen Akademisi, seçkin bir öğrenci grubuna kaliteli bir eğitim ve öğretim vererek yaşamına devam etmektedir.
Akademi, coğrafyamızda planlı programlı çalışan ender kurumlarımızdan biridir. İleriki yılların öğretmen ihtiyacı ön görülerek Akademiye öğrenci alınmaktadır. Günümüz teknoloji çağında, teknoloji bilgiden, bilgi ise eğitimden doğmaktadır. Genç nesillerimizi eğitecek olan öğretmenlerin eğitimi de bu açıdan daha da önem kazanmaktadır. Toplum olarak Kıbrıs coğrafyasındaki varlığımızın devamı politik, ekonomik ve sağlık gibi önemli unsurlara bağlı iken bu unsurların temeli eğitim odaklı olmalıdır.
Akademi zaman zaman kapatılacak, kapatılıyor ve benzeri haberleri ile gündeme gelmektedir. Akademi işlevine, misyon ve vizyonuna bakılmaksızın acımasızca eleştiriler almaktadır. Fakat gözden kaçırılan bir dolu güzelliklerle Akademi eğitim ve öğretim hayatına devam etmektedir.
Cuma gecesi (16 Mart) Atatürk Öğretmen Akademisi öğrencilerinin, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde, “Çocukluk Çağındaki Kanser Hastaları İçin Yardım Gecesi” düzenlendi. Akademi öğrencilerinin özverili çalışmaları, birçok başarılı müzik grubunu bir araya getirmekle kalmayıp, katılımcılara da muhteşem bir gece yaşattı. Başarılı bir organizasyona imza atan Akademi öğrencileri, verdikleri mesajlarla yürekleri ısıttılar. Gecede katılımcılara teşekkür belgeleri verilirken, katılımcılarda böylesi duyarlı bir geceye katkı koymalarının mutluluğunu dile getirdiler.
Öğrencilerin yanında duran, onların bu geceyi düzenlemesine destek olan Akademi yönetimi ve çalışanlarını da ayrıca unutmamak ve kutlamak gerekmektedir. Toplumumuza böylesine yürekli, seçkin, çalışkan ve toplumumuzun tüm kesimlerini kucaklayabilen öğretmenleri yetiştirdikleri sürece, yarınlarımız için daha da umutlanıyoruz...
Güzel bir hafta dileklerimle, herkese iyi pazarlar.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayşe Oktan
Ayşe Oktan - 6 yıl Önce

Akademi gerçekleşen güzel etkinliklerden bir tanesi ve takdir görmek sevindirici. Teşekkürler.

banner608

banner474