banner564

Atatürkçü UBP’lilere acımaya başladım doğrusu!

Giderek düzeleceğimize, bozuluyoruz! Bu yıl eğitim sezonu geçen yıllara göre biraz daha fazla sorunlu başlıyor. Okul binaları sorunlu… Öğretmen sayısı da yetersiz kaldı diye haberler geliyor… Ama en önemlisi ders kitapları… Ders kitapları üzerinden tartıştığımız “eğitim müfredatı”!
Ne öğreteceğiz? Bu konuda hemfikir olamamak, aslında bir toplum olarak bir arada yaşamamızın giderek zorlaştığını gösteriyor. Şimdi biraz tartışıp konuşabiliyor olsak da yeni kuşakların bunu bile yapamayacaklarını düşünmeye başladım. Kullandığınız kavramlara aynı anlamı yüklemediğiniz insanlarla tartışamazsınız. İletişim kopar ve her şey biter; düşmanlık artar! Şimdi bu farklılık din eğitimi ile ilgili görünüyor ama yakında doğa bilimlerine de sıçrayacağından kuşku duymamak gerekir. Yerçekiminin “tanrının bir hikmeti” olarak açıklandığını duyarsak şaşırmayacağız!
Kendilerini “Atatürkçü” olarak niteleyip Ulusal Birlik Partisi’nde siyaset yapanlar, bir yanda Türkiye’deki iktidar ile “tam bir dayanışma” içinde olmaya diğer yandan pozitivist bir tutumla Atatürkçü ilkeleri izlemeye çalışıyorlar. Din dersi kitaplarındaki içeriği nasıl hazmedecekler? Anladığım kadarıyla diğer ders kitaplarında da sorunlar var… Genç kuşaktan UBP’li aktivistler, evde çocuklarına nasıl hesap verecekler? Çocuklar, “bunun doğrusu nedir?” diye sorarlarsa ne olacak? Çocuklar anneannelerinden yardım alıp ödev yapabilecekler mi? Muhtemelen onların verecekleri yanıt, “Bakmayın siz öyle yazdığına. Bu kitaplar Türkiye’den geldi. Doğrusu öyle değil böyledir” olacak.
Bu arada, Türkiye’de imam-hatip lisesi öğrencilerinin Atatürk algısının ne olduğunu sosyal medyaya yansıyan videolardan takip ediyoruz. Cezai ehliyeti olmaması gereken öğrenciler “Atatürk’e hakaret” ettikleri gerekçesi ile gözaltına alınırken aslında esas sorunun eğitim sisteminden kaynaklandığı gizlenmeye çalışılıyor. Bu gidişle benzer durumların bizde de ortaya çıkacağına kuşku yoktur. Atatürkçü UBP ileri gelenleri bu haberler önlerine düştüğünde ne düşünüyorlar? Birazcık olsun ürpermiyorlar mı?
Zor bir durum! Çok zor!


Yeni ders kitapları kamuoyunda olduğu gibi evlerde de tartışmalara konu olacak. Hem UBP’de yönetici olan, hem de çocukların sorularına muhatap olanlar sanırım zor anlar yaşayacaklar.
 

YORUM EKLE

banner471

banner473