banner564

Ateş çemberi!

Günlerden beridir hazırlıkları süren, aylardan beridir “olurdu, olmazdı, yapabilirdi, yapamazdı” yaklaşımları ile adeta öfkeyi bileyen ve adına “Barış Pınarı” denilen harekat nihayet başladı.

Adeta Türkiye ye yönelik güney doğuda terör fabrikası haline gelen, aleni bir şekilde ABD tarafından yemlenen ve Türkiye’nin başına dört milyon Suriye göçmeni musallat edilen bir gelişmeye bugüne kadar Türkiye iyi bile sabretti!
Güney Doğu sınırlarında sürekli olarak sorun yumağı haline gelen, birçok masum insanın vahşice kanına giren terör belasına dur deme zamanı artık gelmişti.
Suriye’nin kontrol otoritesinin olmadığı, Kuzey Suriye’de PKK’nın uzantısı YPG ve DAEŞ’ın adeta hükümranlık yaratığı bir oluşuma Türkiye’nin umursamaz davranması, hoş görü ile bakması beklenemezdi. 
Bütün bu gelişmelerin bölgede tek hakim konumuna getirilmek istenilen İsrail’in Amerika ile birlikte tezgahladığı, her koşulda Türkiye’yi zayıflatmak, terör belası ile meşgul etmek olduğu aşikardı.
Türkiye bu oyunlara iyi bile katlandı!
İnşallah istenilen ve beklenilen hedeflere en az kayıplarla varılacak, terör belasının kökü tıpkı Asala da olduğu gibi kazınacaktır.
                                                     ***
Kıbrıs’ta oynanmak istenilen oyunda Türkiye’yi bölgede zayıf duruma düşürme çabalarının başka bir versiyonudur! 
Türkiye’nin Hidrokarbon arama çabalarına başlaması, yedinci parsel için çıkarılan gürültüler, Yunanistan ve Mısır’la birlikte diz dize gelmeler, Akdeniz’de rahat at koşturma heveslerinin bir yansımasıdır. Çabalar, Amerika ve İsrail’in ortak amaçlarına hizmetten başka bir şey değildir.
Türk dünyası bir ateş çemberi ile çepeçevre kuşatılmak istenmektedir!
Bütün bu girişimlerin dünya tarafından benimsenir hale dönüşmesi lobicilik faaliyetlerinin hala daha geçerli bir akçe olarak kendini kabul ettirmesinden gelmektedir.
Onlar lobi faaliyetleri ile dünyayı etki altına alabiliyorken bizler kendi döngümüz etrafında daireler çizmekle yetiniyoruz!
Kuzey Suriye sınırında gerçekleştirilmekte olan ve Türkiye’nin yerden göklere kadar haklı nedenlere dayanarak gerçekleştirdiği harekâtı dünyaya anlatma çabalarının harekatla birlikte başlatılması kaçınılmazdı!
Türk ulusu iktidarı ile muhalefeti ile bir bütün olarak harekâtın arkasındadır.
İç çekişmeleri bir tarafa iterek dış a yönelmeliyiz. Bu konuda adeta seferberlik ilan edilmelidir!
Tıpkı KKTC de kapalı Maraş’ın büyük bir kısmının Abdullah Paşa ve benzer Osmanlıdan uzanan vakıflara ait olduğunu kanıtlama çabalarındaki gibi.
Yerel gazetelere ilanlar vererek tabir yerindeyse içte tribünlere oynayarak bir sonuç elde etmek mümkün değildir. Haklı nedenlerimizi ortaya koyan kanıtlarla uluslararası hukuka başvurmamız bir zorunluluktur. 
Kıbrıs Türk halkı size inanmaktadır, inandırılması gerekenler dışarıdaki dünyadır!

YORUM EKLE

banner471

banner474