Avrupa ve Kıbrıs

   Rum Hükümet Sözcüsü Konstatinos Letimbiotis çok ilginç bir slogan üretti:

   “Kıbrıs Avrupa, Avrupa da Kıbrıs'tır… ”

  Slogan güzel…

   Ama Bay Letimbiotis’e kısaca bazı sorular sorarak bunu geliştirmenin yararlı olacağını düşünüyoruz…

  Öyleyse sorulara başlayalım:

  Kıbrıs dışındaki Avrupa’da, mesela Almanya’da annesi veya babası Alman olan ve ülkenin herhangi bir ilinde dünyaya gelen çocuklara Alman vatandaşlığının verilmediğini hiç duydunuz mu?..

   Duyamazsınız…

  Ama Avrupalı Kıbrıs’ta durum böyle değil…

   Annesi veya babası öz Kıbrıslı olan ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kimliğini taşıyan insanların çocuklarına neden Kıbrıs kimliği verilmiyor?..

   Bunun nedeni ırkçı politika değilse nedir?..

   Bir soru daha soralım:

   Avrupalı ülkelerde farklı din ve dildeki çocuklar aynı okulda, aynı sınıfta okuyabiliyor mu?..

   Elbette okuyabiliyor…

   Peki Avrupalı Kıbrıs’ta Türk çocuklarının, Rum çocuklarıyla aynı sınıfta okumalarına neden karşı çıkılıyor?..

   Avrupalı Kıbrıs’ın İngiliz okulunda 10 kişilik yönetim kurulu üyeliğinin sadece bir tanesinin Kıbrıslı Türk’e verilmesine neden karşı çıkılıyor?..

Tersini de düşünmeli

   Evet Bay Letimbiotis…

  Şimdi madalyonun öteki yüzüne bakalım:

   Kıbrıs Cumhuriyeti’ni sizler değil de Kıbrıslı Türkler ele geçirmiş olsaydı, benzer uygulamaların sizlere de yapılmasını nasıl karşılardınız?..

   Irkçı bir yönetim anlayışına ne kadar güvenirdiniz?..

   Çocuklarınızın, Kıbrıslı Türk çocuklarla birlikte eğitim görmesi engellenseydi ne düşünürdünüz?..

   Annesi veya babası Larnaka’dan uçabilirken, çocuklarının dışta kalmasını, yani vatandaşlık imkanlarından yararlanmamasını nasıl karşılardınız?..  

   Daima madalyonun iki tarafına da bakmalıyız Bay Letimbiotis...

   Ama siz de bakamıyorsunuz, lideriniz Hristodulidis de bakamıyor…

   Kıbrıs’ın ana sorunu ‘ırkçı politikaların’ egemen olmasıdır…

   Bunu zaten gizlemiyorsunuz…

   Halbuki; Kıbrıslı Türkler bu güzel adayı sizlerle eşit bir şekilde paylaşmak, eşit koşullar altında yaşamak, tüm hakları birlikte paylaşmaktan yanadır…

   Yani bizde ırkçılık yoktur…

   Evet Kıbrıs 2004 yılından beri Avrupalıdır…

   Parası da Euro’dur…

   Ama Kıbrıs’ın uygulamaları Avrupalı değildir… 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Öz
Öz - 1 ay Önce

Irkçılık Rumlarda var da Türklerde yok mu? Batı Trakya’da Türk nüfusu 120 bin Türkiye’de Rum nüfusu kaç? 5000 civarı. Bir zamanlar Meclise vekil gönderen, sporcular çıkan İstanbul’un yarı nüfusunu oluşturan azınlıklardan ne kadar var? Yalnız İmroz adasında 40 bin Rum varken , ne oldu buradaki Rumlara?
KC anayasası iki ayrı toplum esasına göre kuruldu. Her cemaat eğitimi ayrı uygulanması esası vardır. Sadece özel statüdeki ve daha fazla yabancı okullarda karışık eğitim olabilirdi. Şimdi Rum tarafındaki özel okullarda karışık eğitim var. Yüksek eğitimde de kısıtlama yok. Yalnız ilk ve orta eğitimi her cemaat kendi verir. Yerleşik tabir ettiklerini kişilere vatandaşlık vermiyorlar. Nedenini herkes biliyor. Uluslararası anlaşmalara aykırı olarak nüfus taşıma. Bunlara yerleşik diyorlar. Bunların ateşkes hali varken kimlik istemesi tartışılır. Kaldı ki geldiği yerin kimliğini taşıyabiliyorlar. Anlaşma halinde kimlik isterlerse alırlar.
KC anayasası o zaman geçerli olan cemaat esasına göre yazıldı. Yeni federal anayasa bir çözüm olması durumunda, AB muktesebatına uygun bir şekilde yazılacak. Karma ve kimliksizler sorunundan önce tam bir laiklik ve ırkçılık ,ayrımcılık,ile ilgili ağır cezalar getirilmelidir.

Öz
Öz @Öz - 1 ay Önce

Rumlarda var da Türklerde yok mu? diye sordum. Hemen biri fırladı. Acaba İzmire neden hala daha “Gavur İzmir” dendiğini bir araştır öğren 6-7 eylül olaylarını, Sabri Yirmibeşoğlunun açıklamalarını,Milli takımda oynayan ve Yunanistana gol atan Lefter’in bu olayları nasıl yaşadığını oku öğren. Faşist, Nazi, ırkçı, fundamentalist her yerde var. Önemi olan devlet ile ilişkileri Derin devleti temsil edenler bunlardır

Mehmet Yılmaz
Mehmet Yılmaz @Öz - 1 ay Önce

Girit’te on binlerce Türk sadece 15 yılda adeta buharlaşıp ortadan kayboldular. Ne oldu? Irkçı ve Faşist Rumlar her zaman olduğu gibi arkalarını Avrupa ve Rusya’ya dayayıp Girit’teki bütün evladı Fatihan nüfusunu ya katlettiler yahut zorla göç ettirdiler. Tıpkı 193-1974 arası Kıbrıs’ta Türklere yaptıkları gibi. Ama artık o günler geride kaldı. Rumlar er yada geç ama mutlaka adadaki gücü de zenginliği de Kıbrıslı Türklerle paylaşmayı öğrenecekler yahut iki devletli çözüme razı olacaklar. Bu işin başka bir çözümü yok.

Atlantik
Atlantik - 1 ay Önce

Kıbrıslı Türküler Avrupalı olmak istiyor da KKTCde Avrupalı gibi mi yaşıyoruz yani ? Düzensizlikten Sahtekerliktan ve Çevre Kirliliğinden girilemeyen KKTCnin gerçekten Avrupa olabilmesi mümkün mü yani ? KKTCde yaşayan Kıbrıslı Türklere yabancıların ve Rumlar’ın KKTCye İnsanları ile Pis Ülke demelerinden niye Rahatsız olmuyoruz acaba ! KKTC gerçekten mevcut haliyle Avrupa olabilecek bir Ülke mi yani ! Ormanları ve Yeşili yok olmuş Doğası talan edilip kirletilmiş Dağları oyulmuş yolları Altyapısı Çökmüş Elrktriksizlikten Yönetimsizlikten nasibini almış Kimin Eli Kimin Cebimde bilinmeyen KKTCnin Avrupa olabilmesi için Bir Fırın Ekmek istiyoruz desek yalan mı yani!
Not : İngiltere Parlamentosu Temiz Çevreyi koruma yasası ile Araçlarla Çevreye ve Doğaya ÇÖP DÖKEN araç Sürücülerinin EHLİYETLERİ de Ellerinden alınıp iptal edilecektir ( araç kullanmak için sağlıklı olmadıkları gerekçesi ile ) yeni bir ek yasa Geçirilmiştir İngilteredeki Sürücülere duyurulur !
Pis Ülke denilen Pislik İçindeki KKTC’nin Bol maaşlı Bakanlarına ve Bakmayanlarina da lütfen not olsun !

Atlantik
Atlantik - 1 ay Önce

Sayın Akar, Avrupa Toprağı KKTC’de İnternetler 5 G’ler 6 G’ler yine kesildi ! Gündem Özel Programınız YouTube’te gidip geliyor ! İngilterede hiç de öyle bir problem yoltur ! KKTCdeki Problem gerçekten sizlere söylendiği gibi Globalmidir ? Elektriğin gidip geldiği KKTC’de şimdi de İnternetler mi gidip geliyor acaba ?
Gündem Özel Programlarınızı gidip gelen KKTC el verdiği sürece izlemeye devam edeceğiz ,

banner471

banner473