banner564

Az ama öz

Ligde her haftanın çok daha zor ve her puanın değerinin büyük olduğu maçlar oynanıyor. Takımlarımızın aldıkları sonuçlar onları ya hedeflerine ulaştıracak ya da çok uzağında bırakacak.
  Dün başkentte Göçmenköy ve Binatlı çok önemli bir maça çıktılar. Göçmenköy son 2 haftada sadece 1 puan alırken, Binatlı son maçta yine deplasmanda aldığı galibiyete bir yenisini eklemek istiyordu.
  Maçın genelinde topa çok fazla sahip olan ama bundan hiç faydalanamayan ve gol gelmedikçe oyun disiplininden uzaklaşan Göçmenköy vardı. Buna karşın çok fazla atağa çıkmayan, rakibini geride kalabalık kalarak karşılayan, az ve öz atağa çıkarken bunların hepsinde de tehlikeli olarak 2 gol bulan Binatlı.
  Göçmenköy bir hafta önceki Baf Ülkü Yurdu maçında yine kötü bir oyun oynarken Binatlı maçında da kötü oynayarak yakaladığı pozisyonlarda çok beceriksiz kaldı. Futbolcularda bir bıkkınlık, biz bu maçları niye oynarız der gibi hareketler vardı. İlerideki K.Uçaner, J.Okoli ve Kenneth inanılmayacak kadar top kaybı yaparken buldukları pozisyonları da değerlendiremediler. 
  J.Okoli her takımın kadrosunda olmasını istediği bir yabancı. Ama her geçen hafta adeta kendini inkar eder gibi oynuyor. Aldığı bütün topları ya ezdi ya da inanılmayacak kadar kötü kullandı. Kenneth de adeta onu yalnız bırakmak istemeyerek çok kötü oynadı. K.Uçaner de çok top kaybetti, hiçbir topu olumlu kullanmadı. Kalitesini bildiğimiz A.Hatay’dan bu maçta eser yoktu.
  Takım olarak belli ki bir hafta önceki kötü oyunlarından hiç ayrılmadılar. Rakibinin kalabalık kalan defansını birkaç yan top dışında açamadılar. Açmaya çalıştıklarında ise karşılarında Behnam, Berkem ve kaleci Yunus’u buldular.
  Göçmenköy kötü oyununun karşılığını aldı diyebiliriz.
  Binatlı bu maça çıkarken bir hafta önce Yenicami karşısında aldığı galibiyeti anlamlandırmak istiyordu. Maça da temkinli ve geliştirebileceği ani ataklarla gol bulmaya çalıştı. Maçın sonunda bu stratejisinin karşılığını almayı bildi.
  Maç boyunca geliştirdiği etkili ataklar bir elin parmaklarını geçmese de bunların hepsinde istediği sonuçları aldı.  Kaleci Yunus iyi yer tutarak rakibine gol şansı tanımadı. Defansta Behnam her zamanki gibi çok iyiydi, Berkem takımının en iyilerinden diyebiliriz. Defansta olsun onun önünde oynayanlar olsun her topa ilk müdahaleyi yaptılar.
  İlk yarıyı önde kapayan Binatlı ikinci yarıda oyunu daha fazla geride kabul ederek ilerideki Debola ve Mosses ile gol aradı. Bunu da çok fazla atağa çıkmamasına rağmen çok iyi yaptı. Debola pozisyon kaçtı denilirken takımına ikinci golü kazandırdı.
  Yani Binatlı maç öncesi düşüncesini sahada adeta savaşarak uygulayarak, oyun disiplinine bağlı kalarak, az ama öz rakip kaleye giderek kazanmasını bildi.
  Bu galibiyet onlara ilerideki maçlar için galibiyet kadar moral da depolamış oldu.

YORUM EKLE

banner608

banner473