banner564

Bahar aylarında cilt ve saç bakımı  için ipuçları    

Uzun kış mevsimi vücudunuz zayıf düşürür. Buz gibi hava ve rüzgar nedeniyle cildiniz kurur, solgunlaşır ve pul pul dökülür. Aynı zamanda ince ve kırılgan saçlarınız sağlıklı parlaklığını yitirir. Vücudunuz ise eski narinliğini kaybeder.
Sonunda kış mevsimi geride kaldı. Artık cildinizin nefes aldığını hissediyor ve yenilenmek için bir şeyler yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Cilt bakımınızın yanında bir de kış boyunca soğuk, yağmur derken, kırılan ve yıpranan saçlarınızın da eski ahengine kavuşması için çareler aramaya başladınız. Tüm bu hazırlıklarınızda ihtiyacınız olan ise evde pratik yöntemlerle bakım kürleri uygulamak ve hem cildinizi hem de saçlarınızı eski sağlığına kavuşmasını sağlamak.

Kişisel bakım ürünlerinizle birlikte evde uygulayacağınız basit kürler sayesinde tüm vücudunuzu profesyonel bir bakımdan geçirebilirsiniz. 

Kozmetik ürünlerin temizliği

Cilt ve saç bakımına başlamadan önce makyaj çekmecenizi, banyodaki kozmetik ürünlerinizin yer aldığı dolabınızı temizlemelisiniz. Tarihi geçmiş, son kullanım tarihi okunmayan eski kozmetik ürünlerinizi çöpe attıktan sonra bahar renklerini taşıyan makyaj malzemeleri, tazeleyici cilt temizleme ürünleri, tonikler, sıvı saç kremleri ile kozmetik dolabınızı yenilemelisiniz. Çekmecelerinizi sirkeli su ile silebilir, makyaj fırçalarınızı iyice durulamak şartıyla sabunlu su ile dezenfekte edebilirsiniz.

Cildinize ve saçınıza masaj yapın

Cildinize peeling yaparken ve temizleme işlemi uygularken, saçlarınızı şampuanlarken parmak uçlarınızla dairesel ve yumuşak hareketlerle mutlaka masaj yapın. Cildinizdeki ve saç diplerinizdeki kan dolaşımı hızlandırmak için masaj yaparak sağlıklı saçlara ve cilde sahip olabilirsiniz. Özellikle göz altlarına uygulayacağınız dairesel hareketler, kış yorgunluğunda mor halkalar oluşmuş göz çevrenizin daha canlı bir görünüm elde etmesini sağlayacaktır. Saç diplerindeki masaj hareketleri ise ölü derinin atılmasında ve saçlarınızın ahenk kazanmasında etkili olacaktır.

Peeling uygulaması 

Öncelikle belirtmeliyim ki eğer cildinizde yara, tahriş, sivilce gibi oluşumlar varsa peeling yapmamalısınız. Peeling, ciltteki ölü deriyi temizlediği için bu işlem hassas ciltlerin tahrişine neden olabilmektedir. Peeling; yıpranan ve matlaşan cildi yenilemek, uzun süre cilt bakımı yapılmamış bir cildi canlandırmak için uygulanmaktadır. Peeling sayesinde cildiniz doğal rengine kavuşur ve gözenekleriniz açılacağı için nemlendirici kremleriniz cildinize daha iyi nüfuz eder.

Aşağıda size önerdiğim peeling kürlerini haftada bir kez uygulamanızı öneririm:

•    Türk kahvesi telvesi ile cildinize dairesel hareketlerle masaj yapabilirsiniz.
•    Banyo sonrasında 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve türk kahvesini karıştırarak yüzünüze
    ve tüm vücudunuza masaj yapabilirsiniz.
•    Lavanta ya da zeytinyağı sabunu gibi doğal bir sabunla vücudunuzu yıpratmadan 
    keseledikten sonra durulayabilirsiniz.
•    Peeling uyguladıktan sonra gözeneklerinizin sıkılaşması için mutlaka tonik 
    uygulayın. Evde en ideal tonik uygulaması, temiz bir pamuğu gül suyu ile
    ıslattıktan sonra yüz ve boyun bölgesini çok sert olmayan hareketlerle silmektir.
•    Peeling maskelerinizi uyguladıktan sonra 15 dakika beklemeli ve cildinizi ılık su ile 
    yıkamalısınız. 

Hindistan cevizi yağı 

Hindistan cevizi yağı her cilt tipi için sağlıklı bir doğal nemlendiricidir. Kış aylarında yıpranmış bir cildin eski sağlığına kavuşması için hindistan cevizi yağını peeling sonrası tonik uygulamasından sonra el, yüz, topuklar ve dirseklerde nemlendirme amacıyla kullanabilirsiniz. Cilt bakımınızda hindistan cevizi yağı kullanmak istiyorsanız şunları yapabilirsiniz:

•    Sıvı el sabunu içine bir miktar hindistan cevizi yağı katabilirsiniz.
•    Suya dayanıklı ruj ve rimel temizliğinde hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.
•    Gece yatmadan cildinize hindistan cevizi yağı sürerseniz cilt, onarımını uyku
    esnasında da gerçekleştirebilir.
•    Kuruyan ve çatlayan dudaklarınızı hindistan cevizi yağı ile nemlendirebilirsiniz. Bu
    yağ, dudaklarınızın pürüzsüz bir görünüm almasını da sağlayacak.
•    Dirseklerinizdeki ve topuklarınızdaki pullanmaları yukarıda önerdiğim peeling
kürleri ile giderdikten sonra hindistan cevizi yağı uygulayarak yumuşacık ve sağlıklı bir cilt görünümü yakalayabilirsiniz.

Saç bakımınızı nasıl yapmalısınız?

Kış mevsiminden sonra saç diplerinizde kepekler, saçlarınızda kurumalar ve kırıklar meydana gelebilir. Saçlarda iyi bir nem dengesi sağlamak, kırıkları onarmak için saç tipine uygun bir şampuan, saç maskesi, saç bakım kremi ve saç şekillendirici ürünler kullanmak gerekir. Bakımlı saçlarla bahar mevsimini karşılamak için evde pratik kürler deneyebilirsiniz. Örneğin; hindistan cevizi yağı saçların parlak olmasında, kolay taranabilmesinde, dalgaların belirginleşmesinde ve sağlıklı bir şekilde uzamasında etkili sağlıklı bir saç bakım ürünüdür. İşte hindistan cevizi yağının mucizeleri:

•    1 tatlı kaşığı kadar hindistan cevizi yağı ile ovalanan saç derisinde var olan kepek
    yok olur, kepeğe karşı koruma sağlanır.
•    Aynı miktarda hindistan cevizi yağı ile saç uçlarına bakım yapmak, saç kırıklarında
    onarıcıdır.
•    Aynı zamanda bit önleyicidir. Çocukların saç derisi hindistan cevizi yağı ile
    ovularak bitlere karşı önlem alınabilir.
•    Şampuan içine katılan 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı, tüm saçların beslenmesi
ve kremlenmesi için pratik bir çözüm olabilir. Katı olan yağın şampuana karışabilmesi için, hindistan cevizi yağının ısıtılmış bir kapta beklemesi yeterlidir. Yağ kolayca eriyecektir. Aynı şekilde saç boyasına katıldığında saçı kimyasallara karşı koruyabilir.

Cildinizin sağlıkla ışıldaması için size önerdiğim kürleri mutlaka uygulayın. Bahar aylarından itibaren güneş lekelerinin oluşumunu engellemek için güneş koruma ürünleri kullanmaya başlamanızı öneririm.

YORUM EKLE

banner608

banner474