banner564

Bakın, buradaki sandalyeler de dükkanlar da boş…



Hükümet kurulduydu, kurulmadıydı derken vatandaşın sabrı çoktan tükenmiş durumda. Öyle ki bu saatten sonra kimin Başbakan kimin bakan olduğunun da sokaktaki vatandaş için artık pek bir önemi yok. 
Öyle ki dün gezdiğimiz Lefkoşa Çarşısı resmen hayalet şehir gibiydi. Lokmacı Kapısı kapalı, ne gelen var ne de giden. Çarşıya gelen turistler de yok. Hal böyle olunca pek çok esnaf kepenk kapatmış durumda. 
Açık olanlarda da müşteri yok, sadece dükkânlarını açıyor esnaf ve açtığı gibi de siftah yapmadan akşama kapatıyor. Pek çok dükkânın kapısında ya devren satılık tabelası var ya da satılık tabelası.
Bazılarının içinde satışa hazır eşyaları da var. Ama belli ki son aylarda buraya kimsenin uğramamasından ötürü mal sahipleri dükkânların kapısına kilit vurup gitmişler.
Seçilmişlerin makam ve sandalye peşinde koştuğu şu günlerde Lefkoşa Çarşısını adımlayarak gezdik. Çarşıda çok az sayıda açık dükkân kalmış. O dükkânların sahiplerinin de ağzını artık bıçak açmıyor. Zira her söyleşiden sonra alacaklılar daha ısrarlı bir şekilde arar oluyorlarmış. Bize de onlara olan saygımızdan onların isimlerini ve resimlerini bugün bu köşeye koymuyoruz. 
Ama gördüğünüz gibi tarihini en kötü günlerini yaşıyor Lefkoşa Esnafı. Sadece Lefkoşa’da durum böyle değil elbette, Güzelyurt’ta, Girne’de, Gazimağusa’da da durum aynı.

Erken seçim hükümeti
Ersan Saner bugün mesai bitimine kadar hükümeti kuramaz ise hükümet kurma görevini iade edecek ve muhtemelen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bu görevi Ana muhalefet lideri Tufan Erhürman’a verecek. 
Dün CTP kanadından gelen açıklamalar bir icraat değil bir erken seçim hükümetinin kurulacağı yönde. Eğer böyle bir durum olursa UBP açısından durum 2013’teki tabloya dönebilir.
Acaba tarih bir kez daha tekerrür edecek mi? 


MESAJLAR
Ersan SANER: Oldu olmadı artık bu işin kokusu çıkmış durumda. Ama görülen tablo sanki 2013 yılındakine benzer bir durum yaşandı. Acaba ne oldu da tarih bir kez daha tekerrür etti? 

Savaş ATAKAN: Elleriniz dert görmesin, geçen akşam bir operasyon yapmışsınız ve bu operasyon sırasında da ellerinizi kullanmak zorunda kalmışsınız. Umarız o operasyon işe yarar. 

Erhan ARIKLI: Valla bu aralar ne yapsanız birilerinin gözüne batıyor. Ağzınızla kuş tutsanız bu aralar birine yaranamayacak gibisiniz. Neyse böylesi dönemlerde bunlar normaldir. 

Ferda EKİNCİ: Salı günü alınan kararla somun ekmeğin fiyatına 50 kuruşluk zam geldi. Somun ekmeğin fiyatı 2 TL’den 2,50 TL’ye yükseldi. Neyse siz diyettesiniz ve ekmek yemediğiniz için bu zam sizi etkilemeyecek gibi. 

Şükrü CAN: Türkiye Merkez Bankası beklentilerin 125 baz puan üstünde artış yaptı ve 475 baz puan! Bu artış dövizde kısa vadede ciddi düşüş yaratabilir mi? Bu işin uzmanı olarak siz ne tavsiye ediyorsunuz. 

Zeki ÇELER: Aylardır ekranlardan uzaktınız ama dörtlü hükümetin kokusu çıkmaya başlaması ile birlikte ekran ziyaretlerine hız verdiğiniz gözlerden kaçmıyor. Bakanlığa dönmek için gün sayıyormuşsunuz. 

Levent KUTAY: Meclisteki yayınlar süper gidiyor ama bir de şu sesteki arızalar olmasa daha iyi olacak. Bu arada meclisteki yayınlar için meclis başkanı da size olabildiğince destek veriyormuş ve aranızdan su sızmıyormuş adeta. 

Suphi COŞKUN: Şoför alacak para olmayınca iş başa düşmüş ve belediyenin kamyonu ile 2 aydır siz yapıyormuşsunuz taşımacılığı. Valla ne memleket yani, siyasiler makam derdinde siz de kamyonun üstünde. 

Tufan ERHÜRMAN: Bir seçim hükümeti kurmak için hazır olduğunuz ve gelecek pazartesi günü seçim hükümetini kuracağınız konuşuluyor siyasi kulislerde. 2013’teki duruma benzer bir durum yani. 

Serdal GÜNDÜZ: Güzelyurt Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi olarak bölgeye çok ciddi bir istihdam ve değer kattınız. Eğer bugün üniversite olmasaydı çarşıda tek bir kişi bile gezecek değildi. 

Hasan UZUN: Siyasete yoğunlaşınca bahçe işleri yarım kalmış. Zeytinler dalında acı biberler de tarlada kalmış. Siyasetten bir şey çıkmaz, ne varsa üretimde var. Siz en iyisi üretime devam edin. 

Narin ŞEFİK: Mahkemelere istihdam edilen 50 personelin yarsından çoğu başka başka yerlere kaçınca gene tüm iş yükü eski personelin üstüne kalmış. Anlaşılan bu konuda da bir şeylerin yapılması gerekecek gibi. 

Metin GÜLTEKİN: Her gün onlarca kişinin gidip geldiği yoldaki çalı çırpıyı yetkililer görmeyince iş başa düşmüş ve tüm yol kenarındaki atıkları çekip tek tek sosyal medya hesabınızdan yayınlamak zorunda kalmışsınız.

YORUM EKLE

banner471

banner474