banner564

Başbakan memurdan, memur başbakandan şikâyetçi

 Başbakan diyor ki “kamunun yüzde 60’ı verimsiz” iş yapmıyor daireler demeye getiriyor. Buna sendikalardan tek bir tanesi bile cevap vermiyor, veremiyor. 
Çünkü maalesef ülkede sarı sendikacılık yapıldığını başbakan da biliyor, kamuoyu da.
Başbakanın “tembellikle” suçladığı memurlar dün meclisi görünce ne dediler acaba? Kamu reformunu beklerken mecliste nisap sorunu yaşandı bir kez daha. Zaten hükümet kurulduğu günden bugüne nisap sorunu olmayan tek bir oturum daha olmadı.   
Sen, haftada sadece iki kez olman gereken meclisi açama, sen 27 kişiyi yan yana getireme, sen yasa ve tüzükleri her hafta meclis genel kuruluna getirme, sonra çık memura tembel de.
Başbakanımız, memurların yüzde 60’ı sizi zaten o makamda istemiyor, memurların yüzde 60’ı zaten sizi ve icraatlarınızı da onaylamıyor. 
Kısacası başbakan memurlardan, memurlarda başbakandan şikâyetçi. 

 Ağlayacaksan oynamayalım
Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, 2 Kasım 2017 tarihinde yayınlanan bir açıklamasında, “ Halkın Partisi iktidarında mecliste boş salona konuşma ya da nisap sorunu yaşanmayacak” ifadesini kullanmıştı. Bugün ise muhalefeti suçluyor. 
Bizim oralarda bir deyim vardır, “ağlayacaksan oynamayalım” diye. Muhalefette iken söylediklerini iktidara gelince tek tek yemeğe başlayan Özersay, şimdi kamuoyu önünde deyim yerinde ise ağlamayı tercih ediyor.
Oysa 7 Ocak gecesi bu ülkede seçim sonuçlarında nisap sorunu olmayacak hükümet formülleri bulunurken kendi egoları yüzünden bu tabloyu bilerek ve isteyerek yine kendisi seçmişti. 
O gün madem bu günleri göremediniz, bugün kamuoyunun önüne çıkıp ağlamayacaksınız. Zira siz meclisten güvenoyu aldınız. Eğer güveniniz tam değilse, o zaman ne diye talip oldunuz hükümet olmaya?
 

Aklımız fikrimiz ralli 
Hani CTP diyor ya “Aklımız fikrimiz Kıbrıs” diye. Aha da Rumlar cevap verdi CTP’ye.  Ralli organizasyonu masa başında, anlam veremediğimiz bir şekilde alınan bir kararla iptal edildi. 
Oysa iki toplumu birleştirmeye en yakın araçlardan bir tanesiydi ralli. Her iki ülkenin motor sporları organize ediyordu ve gayrette güzel geçiyordu.
Rum tarafı tamamen siyasi bir kararla bunu iptal etti. Hani yüksek sesle buna tepki koyan birleri var mı kuzeyde.  Cevap verelim yok. Çünkü Akılları başka yerde de ondan.
Şair Ensar Türkay'e ait “Aklı Bende Olmayanın Gönlü De Bende Olmasını İstemem” adlı şiiri geldi aklıma. Rumların ne aklında var Kıbrıs Türkü ne gönlünde. 
Ama bizimkilerin aklıda fikirde Kıbrıs’ta. Ne hal ama… 

Kim bu isim? 
Kıbrıs Postası köşe yazarlarından Gökhan Altıner, dünkü yazısında önemli bir iddia ortaya attı. Altıner, UBP Genel Başkanı Özgürgün'ün kendi kabinesinde görev verdiği bir bakanı, ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edeceğini yazdı.
Gökhan’ı iyi tanırım, kulakları deliktir, iyi bir yerden böyle bir bilgi almazsa bunu taşımazdı köşesine. Demek ki yakında UBP’de büyük bir gürültü kopacak gibi. Bu arada söz konusu isme biz ulaştık, garip bir durum var ortada. Onun da anlattıkları da çok farklı. 
  
MESAJLAR

İzzet TÜRKMEN: Başbakanlık tarafından hazırlanan kamu reformunun bu şeklini kesinlikle ret edeceğinizi açıklamışsınız. Bu konuda sokağa inmeyi de düşünüyor musunuz? 

Osman GÜNGÖR:  Karpaz’da hemen her kesimden oy almayı garantilediğinize göre 24’ün akşamı mini bir kutlama partisi organize edersiz artık değil mi?

Serdar DENKTAŞ: HP’nin Temmuz sonrasında yeniden maaşlara yansıtılması gerekecek gibi gözüküyor. Zira son açıklanan enflasyon rakamları en az yüzde 12’lik bir zam gerekecek gibi. 

Orçun KAMALI: Milli takımın başarısından ötürü başta sizi ve tüm ekibi kutlamak gerekiyor. Ha keşke bu kutlamayı bizden önce devlet büyüklerimizde yapmış olsaydı. 

Güvenç CANTAŞ: İlk defa bir seçim dönemi öncesi sizi bu kadar sessiz ve sakin gördük. Her şey yolunda mı? İyi misiniz? Ara sıra ses verinde buralarda olduğunuzu bilelim. 

Ayşegül BAYBARS: Cezaevine istihdam edilen psikolog ile ilgili ortaya atılan iddialara bir cevap verecek misiniz?  Hani siz şeffaf falan olacaktınız ya hükümet olarak, o yüzden sorduk, yanlış anlamayın. 

Tolga Ahmet RAŞİT: Tam da seçimler öncesi eski ortaklarla gazeteler üzerinde dalaşmaya girmek pek hoş olmadı. Neyse konuşarak halledilmeyecek hiçbir şey yok bu dünyada, hatırlatalım istedik. 

Çağrı ANIL: KKTC Fenerbahçeliler Derneği’ne başkanlığına talip olmuşsunuz. Bu arada rakip Gökhan Necipoğlu’da boş durmuyor, listeye kuvvetli isimleri almaya bakın. 

Çetin SADELİ: Seçimler öncesi kan bağışında bulunmuşsunuz. Keşke tüm adaylarda hatta muhtarlar azalar belediye meclis üyeleri de benzer bir davranışı sergilese. 

Eriş ÇOBAN: Tam da seçimler öncesi hastanelik olmuşsunuz. Gıda zehirlenmesi nedeni ile dün hastaneye başvurmuşsunuz. Çok geçmiş olsun, umarız en kısa sürede eski sağlığınıza yeniden kavuşursunuz. 

Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Tamam 70 kiloluk balığı yakaladınız, büyük balıkçısınız onu da anladık. İyi de biz bu balığı ne zaman yiyeceğiz, siz bunu açıklayın önce kamuoyuna. 

Ebru Bilgehan DENKER: Kısa bir Avrupa tatilinden sonra dün yeniden iş başı yapmışsınız. Valla size kısa bize epey uzun geldi bu tatil, neyse özlendiğinizi bilin istedik, yeniden hoş geldiniz. 

Tigin KİŞMİR:  Basın toplantısına katılım az olunca siz de hayli şaşırmışsınız. Ama artık öyle bu memlekette işler, yemeksiz basın toplantısı olunca ancak bu kadar kişi geliyor. 

İsmet BAYRAKÇI:  Her Ramazan ayında yaptığınız geleneksel iftar yemeğini bu yıl birilerine kızıp yapmama kararı almışsınız. İlahi İsmet Bayrakçı, insan hiç pire için yorgan yakar mı?

Serhat ÖZÇELİK: Ramazan Bayramı için şimdiden Ercan’da tüm tedbirleri almışsınız ve yoğunluk yaşanmaması için ekstra önlemleri hayata geçirecekmişsiniz Ercan Havalimanı’nda. 


POLEMİX
“Medya Duyuruyor: KKTC Meclisinde bu gün nisap sağlanamamış... Demek ki neymiş? Mesele mecliste çok sayıda hekim milletvekili olması değilmiş.”
Dr. Bülent Dizdarlı 

YORUM EKLE

banner471

banner474