banner564

Başbakanın aklı başka yerdeymiş!

Başbakan diyor ki “Biz evde hanımla beraber iki kişiyiz. Bize de bu ay elektrik faturası 900 TL geldi.” Başbakan daha da ileri gidip şöyle devam ediyor Hürriyet Gazetesinden kendini ziyarete gelen ekibe: “Elektriğe yüzde 52 zam yapmak zorunda kaldık. Aslında hâlâ zamma ihtiyaç var ama daha fazlasını devreye alamıyoruz.”
Hani ya eklektriğe yüzde 30 zam yapılmıştı. Öğrenmiş olduk ki aslında yapılan zam yüzde 52 imiş ve daha da yapılması gerekiyormuş.  Başbakan belli ki bize yani KKTC Medyasına söyleyemediklerini Türkiye Medyasına bir güzel söyleyebiliyor. 
Örneğin kablo ile elektrik getirilmesi konusu. Başbakan Erhürman muhalefette iken bu konuda çok katı bir tutum sergiliyordu. Ne diyordu o günlerde gelin bir hatırlayalım;
“Açıkça söylüyorum, eğer önümüze gelecek anlaşma izole sistemi Avrupa’nın bağlı olduğu enterkonnekte sisteme bağlama anlaşması değil de TC’den herhangi bir santralden ithal edilecek elektriği kablolarla getirme anlaşması ise CTP olarak RET vereceğiz” (16 ocak 2017)
Oysa dün bu konuda bakın ne söyledi Hürriyet ekibine: “Bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni dönem görevine başlaması sonrası Ada’ya geldiğinde kendisine açtım. Ayrıca, Türkiye’ye geldiğimde de tekrar gündeme getirdim. Türkiye’de ilgili birimler ve bizim arkadaşlarımız konu üzerinde çalışıyor.”
Kısacası Başbakan Erhürman son günlerde sürekli ekrandaymış. Bunu da yine Hürriyet’ten öğrenmiş olduk. Belli ki aklı orada olduğu için fazlası ile karışmış Erhürman’ın aklı. 

Kelin ilacı olsa  
Vatandaş yüzde 52’lik elektrik zammı ve yüzde yüzlük enflasyon karşısında ne yapacağını bilemez durumda. Herkes nereden nasıl kısıntı yapacağını düşünüyor. Ve hali ile yüklü miktarda gelen elektrik faturaları üzerinden isyan ediyor. 
Dün öğrendik ki meğerse Başbakan’ın da durumu bizden pek farklı değilmiş. Başbakan’a da Kıb-Tek 900 TL fatura göndermiş son bir ayda.
Oysa haftanın yedi günü Başbakan sabah evden çıkıp akşam gece yarısı evine dönüyor yüklü programından ötürü. Zaten hemen her gece bir etkinlik var memleketimizde. Açılışlar, sergiler, fuarlar, panayırlar…
Başbakan, hafta sonu o köy senin bu festival benim diye dolaşıp duruyor. Hafta sonları eşi de kendisine eşlik ediyor. Yani evde birisi olmuyor. 
Başbakan daha yeni evli sayılır. Henüz leylekler uğramadı, inşallah yakında uğrarlar. Allah gönüllerine göre versin. Ancak evde çocuk yok. Bir kendi bir eşi.
Diyeceğim o ki nasıl geliyor bir ayda 900 TL elektrik parası? Bence çok, gerçekten de çok bu para. İki kişinin yakacağı elektrik bu olmamalı, üstelik saydım, zaten gününün büyük bir bölümü ile hafta sonu evde de değiller. 
Sizin anlayacağınız artık abartılı gelen elektrik faturalarından ötürü sosyal medyada kızmayın, baksanıza Başbakan’da çare bulamıyor bu duruma. 

Toyota’nın kıyağı 
Milyar dolar versek bu krizde böyle bir reklam yaptırmayı beceremezdik her halde. WRC Dünya Ralli Şampiyonasının onuncu ayağı RALLY TURKEY 'i kazanan Toyota takımının kendi sayfalarındaki videolarda Kuzey Kıbrıs Bayrağı dalgalandı. 
Hazırladıkları klip daha şimdiden 10 milyondan fazla görüntülendi bile. Ve bu klibin ilk sahnesinin KKTC Bayrağı ile başlaması apayrı bir güzellik. 
Bence jest olsun diye gara Mercedes’ten Toyota’ya geçsin bizim kabine. Hem bu krizde daha ekonomik olur, hem de Toyota’ya da iyi bir jest. 

MESAJLAR 
Tufan ERHÜRMAN: Düşünün siz ki iki kişi ayda 900 TL sadece elektrik parası. Ya daha kalabalık aileler ne yapsın bu şartlar altında. Bence bundan sonra alacağınız kararlarda bunu da düşünün bir kere daha. 

Tümgeneral Yılmaz YILDIRIM: Asker emri alır ve uygular. Bunu bizde yaşadık ve tecrübe ettik. Ancak en azından üniversite öğrencileri konusunda şu kantindeki subay arkadaşları hafiften bir uyarsanız hiç fena olmayacak. 

Cemal ÖZYİĞİT: Öğrenci taşımacılığı konusunda Pazar günü tüm gün bakanlıkta mesai yapmışsınız ve neredeyse son bir haftayı Serdar Bey ile birlikte geçirmişsiniz. Neyse mutlu sona çok yaklaşmışsınız. 

Mustafa AKINCI: Kıbrıs konusunda sesiniz bile artık isteksiz baksanıza. Dünkü konuşmanız sırasında sesiniz zar zor çıktı. Anlaşılan sesiniz bile bıktı bu gidişattan. 

Derya KANBAY: Gider ayak size bir haber daha verelim. Hani şu hükümetten talep ettiğiniz terör örgütleri ile ilgili yasa var ya, meclis hukuk ve siyasi işler komitesinin gündeminde bile yok. 

Serdar DENKTAŞ: Hayvancıdan sonra otobüsçülerde istediklerini aldı. Sıradaki gelsin diyormuşsunuz. Bakalım ne kadar daha dayanabileceksiniz? Zira sırada bekleyen o kadar çok ki. 

Hasan HASTÜRER: Hafta sonu torunuzun doğum günü partisi varmış. Doğum gününde sizi görenler ayaklarınızın yerden kesildiğine şahit olmuşlar. Torun bu sevilmez mi hiç? Nice güzel yaşlara.  

Fikri ATAOĞLU: Toyota öyle bir reklam yaptı ki siz milyon dolar verseniz daha iyisini yaptıramazdınız. Bu konuda bakanlık olarak artık bir teşekkür iletirsiniz değil mi Toyota ekibine. 

Meliz REDİF: Türkiye’nin en çok izlenen yarışma programlarından Survivor 2018 ünlüler takımında yer almışsınız. Hadi bakalım şimdiden kolay gelsin. Tüm KKTC seninle. 

Hasan Ulaş ALTIOK: Duydun mu Başbakan Kablo ile elektrik getirilmesi işini TC Cumhurbaşkanı ile konuşmuş. Bu konuda iki kelime etmeyecek misiniz? Meraktan çatlayacağız yoksa. 

Selim GÖKBÖRÜ: Son günlerde tavuk ve horozlarla vakit geçirmeye başlamışsınız. Ee yumurtaya gelen onca zamdan sonra tavuklara iyi bakmak şart oldu. Bir de inek alırsanız tam olur, süt parası da vermezsiniz.  

Türel Özer ÖKSÜZOĞLU: Yüksek lisans ve doktora derken şimdide doçentlik için kolları sıvamışsınız. Anlaşılan yakında sizi profesör olarak göreceğiz bu gidişle, haydi kolay gelsin size. 

Menteş GÜNDÜZ: Dün bir dönem daha Güzelyurt UBP ilçe başkanlığı görevi yapmak için dilekçenizi sessiz sedasız genel merkeze bırakmışsınız. Şimdiden hayırlı olsun. 

Salih KAYIM: Yeniden sahalara dönmüş ve siyasete kaldığınız yerden devam etme kararı almışsınız. Siyaset bu insan alıştı mı bir kere kolay kolay kopamıyor değil mi? 

Yağmur AYDINDAĞ: Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu olarak görev aldığınız WRC Dünya RALLI Şampiyonasının onuncu ayağında hem ülkemizi temsil etmişsiniz hem siz varsınız diye organizasyona Güney komşular katılmamış.   

POLEMİX 
 “Dava rakamlarına bakıldığında 2017’de yüzde 51,26’lık rekor yükseliş var. Bu yıl düşüş yaşandı, fakat önümüzdeki yıl tekrarlanması mümkün değil. En önemli sorun icraat sorunu, ekonomik çıkmaz sorunudur. İcranın gerektiği gibi yapılmaması adaletin güvenini sarsmaktadır”
Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Şefik 

YORUM EKLE

banner471

banner473