banner564

Başkan, merak ettim de…

KKTC’nin önde gelen gazetecilerinden birisi olan Sayın Serhat İncirli, ara sıra da olsa KKTC sporundan söz eden entelektüel bir arkadaşımız. Sayın İncirli, son günlerin popüler konusu ‘futbola bir süre ara verilmesi’ konusuna değinirken, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun son açıklamasını esas alarak ‘hicivli’ bir eleştiride bulundu.
 “Bizi başka ülkelerle kıyaslamayın” diyor Başkan Hasan Sertoğlu…
Neden?
“Onlar gibi test yapamıyoruz, sağlık altyapımız yetersiz…”
Halklı mı haksız mı? Bu konuya yanıt vermesi gereken “sağlık sistemimizi yönetenlerdir”…
Başkan Sertoğlu da eminim onlarla konuşmuştur diyerek vardığı sonucu şöyle özetliyor, Sayın İncirli.
“Bu ne demektir biliyor musunuz? “Yeni yaşam” veya “yeni normalde” bu şekilde olmamalıyız! Evredo!
Evet, tam da Sertoğlu’nun daha önce vurguladığı gibi “evredo” olmayı aşmalıyız!
Hele hele de “eşit devletiz” iddiasında olduğumuz “Kıbrıs Cumhuriyeti” ile ya gerçekten eşit olmalıyız ya da başımızın çaresine bir şekilde bakmalıyız! Çünkü öyle veya böyle, şu anda eşit değiliz! Onlar “A sınıfı” iseler, bizler alfabe dışındayız” diyor Sayın İncirli.
Futbolumuz “evrodo”dur’a getiriyor ünlü yazar. Bunu da Başkanımız Hasan Sertoğlu’nun son açıklamasına dayandırıyor!
Merak ettim de ondan soruyorum Sayın Başkan, gerçekten sporumuz “evredo” mudur?
Devletimiz, gerçekten test yaptıramıyor mu? Sağlık sistemimiz çöktü mü?
Geçtiğimiz futbol sezonunu yarım bırakan Kıbrıs Cumhuriyeti, A sınıfı ise, futbol sezonu tamamlayan bizler, yani KKTC, nasıl olur da alfabe dışı addediliyoruz?
Devlet yetkilileriyle görüşmüş olan sizler, Sayın İncirli’nin vardığı sonuç, gibi mi düşünüyorsunuz?
Yanlış anlamayın Sayın Başkan, gerçekten merak ettiğimden soruyorum! Hangi Hasan’ı dikkate almam gerektiğini bilemediğimden soruyorum! 
Bölgelerin karantina altına alındığı, sağlıkçılarımızın deneyimsiz yakalandığı bir süreçte, futbolu devam ettirip başarıyla ligi tamamlayan; “Kıbrıslı Rumlar bize bakıp ders alsınlar” vurgusu yapan mert köylü çocuğu Hasan Sertoğlu’na mı, yoksa BTM maçların oynanmasına müsaade edip, barlar, kerhaneler, meyhaneler açıkken antrenmanlara bile yasak getiren tutarsız Hasan Sertoğlu’na mı bakayım. Bir türlü kestiremiyorum!
Sizi bilmem ama ben, “futbol oynanmalıdır” diyen bilim adamlarına, etrafıma, ilgililere (antrenörlere-futbolculara) bakar ona göre karar veririm. Bizi hor görenlere, sa-sa, deyip varsayımlarla hareket edenleri hiç kulak asmam…
 

YORUM EKLE

banner608

banner474