banner564

Başkandan gece kulübü promosyonu

 Seçimler öncesi çok şeyler duyduk, çok şeylere şahit olduk ama ne yalan söyleyelim ilk kez böylesine bir duruma şahit olduk. Resmen kulaklarımıza inanamadık.
Önceki gece bir mekânda gençler hararetli hararetli yerel seçimleri tartışıyorlar. Biz de masalarına konuk olduk. Masadaki herkes yerel seçimler öncesi tahminlerini sıraladı önce. 
Sonra konu vaat ve isteklere geldi. Bir arkadaş açık açık belediye başkanı ile pazarlık ettiğini, kendisi ve ailesinin işe alınması karşılığında o adaya destek olmaya söz verdiklerini anlattı.
Başka bir genç arkadaş ise bugüne kadar duymadığım bir promosyondan bahsetti. Bu arkadaş kendisi dahil 4 arkadaşının bir gece kulübüne gittiğini ve ismi bizde saklı bir belediye başkanı tarafından tüm masraflarının ödendiğini söyledi ve masadaki diğer arkadaşlara da benzer bir promosyondan yararlandırabileceğini ima etti.
Pes dedik,
İş, para ve benzeri birçok vadi seçim öncesi duymaya alışmıştık. Ama ilk kez bir seçimlerde kedisine oy verilmesini isteyen bir belediye başkanın promosyon olarak gençleri gece kulübüne gönderdiğine tanık olduk. 

Çekemem bunları…
CTP’de kazan öyle bir kaynıyor ki yerel seçimlerin gecesi büyük sürprizlere hazırlıklı olmakta fayda var. Sosyal medyada birbirlerine demediklerini bırakmıyorlar. İşin ucu öyle bir kaçtı ki, UBP’liler bile CTP’lilerin kavgalarının arasına giremiyor.
O derece yani.
Önceki gün CTP’nin önemli isimlerinden İsmet Akim CTP’den istifa ettiğini açıkladı. Gerekçe olarak da “çekemem bunları” dedi ve istifa kararının kesin olduğunu açıkladı.
İsmet Akim’in CTP’den istifasını açıkladığı dakikalarda sosyal medyada CTP’li Kutlay Erk ile CTP’li gençler arasında Lefkoşa kavgası yaşanıyordu.
CTP’li gençler açık açık Kutlay Erk’e başarısız bir belediye başkanlığı sürecini Lefkoşa’ya yaşattığını söylüyorlardı. Kutlay Bey de onlara cevap vermeye çalışıyordu.
Saklayın bu yazımı, bir kenara koyun, 24 Haziran gecesi CTP’de çok önemli gelişmeler yaşanabilir. Birileri bir gece operasyonu ile evine gönderilebilir. Not edin bir yere… 

Hangi Belediyeler?
CTP için yazdıklarımıza ilaveten şunu da dile getirelim, hazır bu sayfayı saklayın diye iddiaya girmiş iken. KKTC genelindeki 6 ilçenin 4 tanesinde aday gösteren CTP’nin iki büyük kentte değil başkanlığı kazanması, sandıktan İKİNCİ parti olarak bile çıkması zor gözüküyor.
Ayrıca 6 CTP’li belediyede seçimler ip üzerinde.  Bu 6 belediyeden en az bir iki tanesi bu seçimlerde el değişiştir ise hiç şaşırmayın derim size.

Faizler yukarı 
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bir kez daha faizleri arttırdı. 1 hafta vadeli politika faizi)  % 17,75 seviyesine yükseltildi. Bu hareket sonrası dövizde hızlı ama temkinli bir düşüş süreci yaşandı piyasalarda. 
MB’nin aldığı bu karar sonrası TL faizleri daha da yükselmiş oldu. Kurdaki artışa rağmen hala daha döviz ile borçlanmak şu aşamada TL’ye göre daha mantıklı gözüküyor. 
Bu arada bu haber,  bankalarda TL borçlanan ve banka ile yapılan antlaşmada değişken faiz seçeneği seçenler için bu borcunun bir miktar daha artmış olabileceği anlamına geliyor. 
 
Başbakan’a mesaj var
Alihan Bey, hükümet döviz krizi nedeni ile bazı tedbirler alıyor. Bu konuda bizimde bir isteğimiz var. Lütfen bu mesajımızı Başbakan Erhürman’a iletin.
Sayın Başbakan’ım, kırsal kesim arazisini 3000 STG iken İTEM yasası kapsamında bize tahsis edilen arsa 14,500 STG oldu. Adalet bunun neresinde?

MESAJLAR

Ayşegül BAYBARS: Bugün günlerden Cuma, mübarek gün ya, o yüzden sizinle uğraşmamaya karar verdik, hayırlı Cuma’lar olsun. Pazartesi kaldığımız yerden devam ederiz nasılsa. 

İsmet AKİM: CTP’den istifa etmişsiniz ama genel sekreter bunun tersini söylüyor. Neyse diretmeyin ve mektubu yazıp bir an önce postaya verin. Bu arada birileri siz istifa ettiğinizi açıkladıktan sonra sosyal medya hesabına neler koymuş, bir bakın. 

Kutlat ERK: Artık şu Lefkoşa paylaşımlarından bir an önce vazgeçseniz hiç fena olmayacak. Zira gençler fena halde bozuluyor yazdıklarınıza. 

Hasan TAÇOY: Cami arkadaşım Terzi Yusuf küçük bir rahatsızlık geçirip hastaneye kaldırılmış. Çok ama çok geçmiş olsun, umarız en kısa sürede eski sağlıklı günlerine döner Yusuf amcamız. 

Tufan ERHÜRMAN: Basından veya başka şeylerden şikâyeti bırakıp parti içinde olup bitene odaklansanız hiç fena olmayacak. Zira bir takıp dolaplar dönüyor ve siz bunun henüz farkında değilsiniz. 

Serhat ÖZÇELİK: Oğlunuz dün KKTC’den mezun olan ilk pilot öğrenci olarak tarihe geçti. GAÜ Pilotaj Bölümü dün ilk öğrencilerini mezun etmiş ve sizin oğlunuz da ilk mezunlar içindeki yerini almış. 

Ramazan ÖZÇELİK: Ramazan ayından sonra sakalları kestireceğiniz yönde haberler geziyor. Bizce de bu iyi bir fikir olabilir. Zira sakallı halinize hiç alışamadık. 

Abdullah KORKMAZHAN: Sol hareket olarak iktidarı zorlayın biraz. Zira hükümetin ağırlığı sol partilerde. Hem hepsi de söz verdi dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair. 

Kürşat ÖZER: Seçimlerde Vadili’de kullandığınız logo sarı-kırmızı, başka bir adayınki de sarı-lacivert. Siyasetin içine sporda mı karşıtı yoksa Vadili’de. 

Ahmet BENLİ: Sipariş kamuoyu anketi sonrası rakipler adeta topa tutmuşlar. Hatta anketin düzmece olduğunu sonuçlarının da yalan yanlış yapıldığını söylüyorlar. Kaş yapayım derken göz çıkartmayın sakın.

Savun GÖKSU: Hastanede yaşadığınız tatsız olay sonrası sağlık bakanlığına resmen savaş ilan etmişsiniz. Sosyal medyada kedilerini eleştiri yağmuruna tutmuşsunuz. 

Ali KİŞMİR: Hayal kırıklığına uğrayıp, moraliniz bozulmuş. Neyse biz size moral verelim, bu sene Aziz Yıldırım yok ve siz Kadıköy’de galibiyet görebilme ihtimaliniz var. 

Ahmet KONDOZ: Seçimler öncesi bestelediniz ve seslendirdiğiniz seçim şarkısını sosyal medya hesabınızdan sevenlerinize ulaştırmışsınız. Aman dikkat edin de Reis’in kulağına gitmesin bu şarkı. 

Emre DEĞİRMENCİOĞLU: TCMB’nin faiz kararı sonrası TL borçlanmalarında ki faiz oranları daha da yukarı çıkmış. Kısa ve orta vadede TL mi borçlanmalı yoksa TL mi? 

Cemal ERDOĞAN: Bir yıl içinde belediyenin borcunu sıfırlamazsam gelecek yıl başkanlığı bırakırım diye iddia etmişsiniz. Rakipler bunu bir kenara not etmişler, haberiniz olsun. 

POLEMİX
 “Eğer bir olayda iki tane suç unsuru varsa ve bir tanesi yapılan yasalarla giderilmişse, ancak benzeri suç olan diğeri için yasal düzenleme yapılmadıysa ve bir kişi o konuda manidar ediliyorsa, bu çok daha farklı bir olaylara yol açar”
 UBP Milletvekili Hasan Taçoy 

YORUM EKLE

banner471

banner474