banner564

Bayram gelmiş neyimize


Turizm sektörü can çekişiyor, esnaf bu bayram aradığını bulamadı, kiralar-çekler faturalar bayram sonunda kendisini bekliyor, sağlık çalışanları tedirgin, günlerdir uykusuz kalmalarına karşın hala daha ek mesailerini alabilmiş değil.
Müteahhitler bayrama eylem ile giriyorlar. İmar planı bilmecesi devam ediyor, keza hayvan üreticisinin durumu da aynı. Taksiciler perişan, toplu taşımacılık yapanlar borç batağının içinde debeleniyorlar.
Halk tedirgin, ne zaman Coronavirüs bize bulaşacak diye bekliyoruz. Dolar 7, Euro 8, Sterlin 9 lirayı aştı. Altının fiyatını artık kimse takip bile edemiyor.
Ülkede siyasi istikrar yok, halkın siyasete ve siyasetçiye bakış açısı her geçen gün kötüye gidiyor. Siyasetteki yozlaşma maalesef medyaya da sıçramış durumda.
Yunanistan ordusu hala daha teyakkuz durumunda. Türkiye ise asla taviz vermem diyor. Libya başta olmak üzere bölgede sıcak çatışma olasılığı çok yüksek. Bölgedeki hava sıcaklığı ise 40 dereceyi geçmiş durumda.
Tüm bu olumsuzlukların içinde gidiyoruz Kurban Bayramına. Bu kadar buruk, bu kadar korku ve panik içinde girdiğimiz bir Kurban Bayramını geçmişte hatırlamıyorum açıkçası.
Neyse, daha fazla canınızı sıkmayalım, ne de olsa bugün bayram. Bayramınız mübarek olsun, kutlu olsun, küçüklerimin gözlerinden büyüklerimizin ellerinden öperiz. İyi bayramlar KKTC…
 
Bir kere daha olur mu?
Hani bugün bayram ya, olur mu? Bir kez daha olur mu? Sarayönü’nde Ersin Tatar, Tufan Erhürman, Erhan Arıklı, Cemal Özyiğit, Fikri Ataoğlu hatta Kudret Özersay. 
Bir araya gelseler, bayramlaşsalar, biraz muhabbet ettikten sonra bir tavla atsalar ve memleket meselelerinin başında gelen salgın ve ekonomik konularda görüş alış-verişinde bulunsalar…
Çok mu şey istemiş oluruz acaba?  
 Rahmetli Kurucu Cumhurbaşkanımız R. R. Denktaş, 
3. Cumhurbaşkanımız Dr. Derviş Eroğlu, uzun yıllar CTP’ye genel başkanlık yapan ve Erenköy’de Kıbrıs Türk eğitimine de önemli katkısı olan rahmetli Özker Özgür ve bilim insanımız Prof. Dr. Vamık Volkan.
Hepsi aynı karede Sarayönü’nde. 

Hükümetten memnun olan yok mu? 
Bayrama hükümet tartışmaları ile giriyoruz ya o yüzden size bir fıkra ile gelinen durumu anlatmaya çalışalım. 
Kurban… 
Cemaat, camide namazını kılmış, tesbihat yapıyormuş. Birden içeri elinde çifte su verilmiş Bursa işi bir ekmek bıçağı bulunan bir adam girmiş ve gür sesiyle:
 -Aranızda Müslüman var mı? diye bağırmış.
Cemaat, eli bıçaklı adamdan acayip korkmuş tabii. Ama içlerinden yaşlıca biri cesaretini toplamış, her şeyi göze almış artık ve elini kaldırmış:
-Ben… Ben Müslümanım.
Adam bunu dışarı götürmüş. Meğer kurban kestirecekmiş. Kurbanını yaşlı adama kestirmiş ama adam yaşlı tabii, yorulmuş. Ben yoruldum evladım, derisini de başkası yüzsün demiş. Kurban sahibi adam camiden içeri tekrar girmiş, bu sefer Bursa işi bıçağı kana bulanmış gören cemaat iyice korkmuş tabii. Adam:
-Aranızda başka Müslüman yok mu? diye bağırmış.
O anda herkes imama bakmış, imamın ödü kopuyor tabii.
-Ne bakıyorsunuz bana, demiş ve eklemiş:
-İki rekât namaz kıldırdık diye Müslüman mı olduk…”
Şimdi bu fıkrayı ve dün yapılan açıklamaları okuyunca insanın yüksek sesle cemaate sorası geliyor aranızda bu “Hükümetten memnun olan yok mu?” diye. 

Kurbanlık
Kurban bayramında Temel ile Fadime kurbanlık almaya gitmişler. Gezmişler, gezmişler Temel artık yorgunluktan:
“Yeter Fadime kurbanın olayım yeter” demiş.
Fadime dayanamayıp:
“Üzgünüm ama bu yıl öküz kesmeyeceğim” demiş.

“KKTC seçmeni”
Bizdeki seçmeni hatırlatıyor biraz da bu karikatür, öyle değil mi?

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet ilker
mehmet ilker - 4 yıl Önce

Bayram geldi. Tele eridi turisti sevindirdi .Gelen yok korona turismi bitirdi

banner471

banner474