banner564

BB krem

BB krem cilde bakım yapan ve makyaj ürünleri içerisinde oldukça yaygın olarak kullanılan bir kremdir. BB krem diğer kremlere göre doğal bir görünüm kazandırırken pratik olarak kullanılması nedeniyle birçok bayanın vazgeçilmez kremleri arasındadır.
Her kadın kusursuz ve harika bir cilde sahip olmak ister. Ancak zamanımızın koşulları nedeniyle zamansız çıkan sivilceler, hamilelik izleri, güneş lekeleri, kahverengi lekeler, kızarıklık gibi istenmeyen cilt sorunları nedeniyle makyaj yapmak zorunda kalıyoruz. BB krem cildinize o kadar güzel bir ton aldırıyor ki, hani makyajsız güzeller diye adlandırılanlar vardır. İşte BB krem sizi sanki hiç makyaj yapmamış gibi cildinizi doğal gösteriyor.
Son bir kaç yıldır bayanların vazgeçemediği BB kremler hem pratik kullanımı hem de cilde bakım yapmasıyla oldukça popüler oldu. Bunun yanında doğal bir görünüm sağlamasından dolayı fontötenlerin yerini aldı. BB krem dışındaki birçok kapatıcı yüzde aşırı derecede matlık ve ağırlık yapıyor. BB krem tam tersine matlık değil doğallık yaratıyor. 

BB krem nedir? Ne işe yarar?
BB krem kelime anlamı olarak “blemish balm” kısaca leke balsamı demektir. BB krem bir çeşit kapatıcıdır. Yüzde oluşan deformasyonları ve cilt problemlerini gizleyerek yüzün daha iyi ve pürüzsüz görünmesini sağlar. BB kremler hem makyaj hem de nemlendirici olarak kullanılabilir bir üründür. Aynı zamanda güneşten de korur. BB kremi fondötenden ayıran en büyük özellik nemlendirici olmasıdır.
BB kremin nemlendirici özelliği olduğundan dolayı yaz aylarında cilt kurumasına karşı yüzünüzü korur. Yüzünüzü nemlendirirken aynı zamanda yumuşatıyor ve hem canlı hem de doğal bir görünüm sağlıyor. Ayrıca BB krem içerisinde bulunan mineraller ve vitaminlerde yüzünüzü besliyor, cildi yeniliyor ve canlandırıyor. BB kremler SPF özelliğiyle yüzünüzü aynı zamanda güneşin zararlı ışınlarına karşı korumasıdır. Böylelikle hem cildinize doğal bir güzellik katarken hem de güneşe karşı koruma sağlamış oluyorsunuz.

BB kremin özellikleri nelerdir?
BB krem satın almadan önce BB kremin tam olarak özelliklerini öğrenmelisiniz. Çünkü BB kremin birbirinde çok değişik efektler sağlayan çeşitleri bulunmaktadır. Ancak BB kremin genel olarak özellikleri şunlardır;
• Nemlendirici
• Cilt beyazlatma
• Cilde astar çeker.
• Cildi renklendirir.
• UV ışınlarını engeller.
• Anti-aging bileşeni içerir.
• Işıkları kırarak cildi daha parlak gösterir.
• İçerisinde bulunan vitaminler ile cildi zenginleştirir.
• Kızarıklık ve ufak lekelere karşı kapatıcı özelliği görür.

BB krem tonları nelerdir?
BB kremlerin birçok renk tonu bulunmaktadır. Bazı renk tonları ise tek renk olarak üretilmektedir. Tek renk tonları genel olarak tüm cilt renklerine uyum sağlar. 
BB kremler uygulaması oldukça kolay ve pratiktir. Fondötende olduğu gibi sünger veya fondöten fırçasına gerek kalmaz. El yardımı ile cildinize masaj yaparak sürebilir ve kolayca uygulayabilirsiniz. BB kremde, fondöten gibi çizgi, birikme, mat görünme gibi sorunlar görünmez. Eğer cildiniz çok kusurluysa ve çok fazla cilt problemi varsa BB krem size uygun bir krem değildir. Çünkü BB krem fondötene göre daha transparan bir kremdir.

Cilt tipine uygun BB krem nasıl seçilir?
BB kremlerin çeşitleri bulunmaktadır. Bu nedenle BB krem seçerken cildinize en uygun ürünün hangisi olduğunu dikkatli seçmeniz gerekir. En etkili deneyim için 3 ayrı çeşidi bulunan BB kremin, size uygun özellikleri ve cilt tipine göre seçimine dikkat ediniz.
• Eğer yağlı bir cilde sahipseniz, mat kaplamalı olan BB kremi satın alabilirsiniz. Doğal bir iki özleri içeren BB krem, yağlı ciltlere hassas içeriklidir.
• Normal bir cilde sahipseniz ve daha pürüzsüz bir cilt görünümü istiyorsanız, nemlendirici BB kremi tercih etmelisiniz. BB krem nemlendirici özelliği ile cilt tonunuzu dengelemeye yardımcı olur ve cildi beyazlatır.
• Kuru bir cilde sahipseniz, kalın kremler cildin aşırı kuruluğuna sebep olabilir. Bu nedenle sulu kıvamda olan BB kremleri tercih ediniz. Aynı zamanda nemlendirici özelliği barındıran BB krem tercih etmeniz fayda var.
 
BB krem nasıl kullanılır?
BB kremi hiç kullanmadıysanız ve ilk defa kullanacaksanız BB kremin nasıl kullanılacağını tam olarak bilmeyebilirsiniz. Bu nedenle size BB krem kullanmanın inceliklerini ve nasıl kullanıldığını anlatmak istedim.
• İlk olarak cilt tipinize uygun BB kremi satın alın. Ancak satın almadan önce
mutlaka tester kullanmayı isteyin.
• BB krem satın aldıktan sonra ayna karşısına geçin ve cildinize çok hafif nemlendirici sürün. BB kremler aslında nemlendirici etkiye sahiptir. Ancak BB krem öncesinde süreceğiniz nemlendirici ile çok daha iyi sonuçlar alacağınızdan emin olabilirsiniz.
• Eğer yağlı bir cilde sahipseniz, BB krem uygulamasını sürerken sünger kullanınız. Bunun nedeni yağlı cilde sahip olanlarda kremin yağ ile daha iyi dağılır ve aynı zamanda el ile uygun sonuçlar vermez. Bu nedenle BB krem kullanan yağlı ciltlere BB krem kullanımı esnasında kesinlikle sünger ile kullanılmalıdır. Ayrıca BB krem sürmeden önce cildinize pudra sürebilirsiniz. Aksi halde BB krem sürdükten hemen sonra cildinizde parlama olacaktır.
• Eğer cildiniz çok yağlı değil de normal ise pudra sürmeden önce hafif bir allık sürerek elmacık kemiklerini daha öne çıkartabilir ve daha iyi bir görüntü elde etmiş olursunuz.
YORUM EKLE

banner608

banner473