banner564

Bebek yağının saça ve cilde faydaları nelerdir? 

Bebek yağı, bebeklerin cildini nemlendirmek ve kuruluğu önlemek üzere piyasada satılan bir üründür. Ancak bebek yağının kullanım alanı sadece bebeklerle sınırlı değildir. Bebek yağının yetişkinlerde de cilde ve saçlara pek çok faydası vardır. Yani bebek yağı saça da cilde de güvenle sürülebilir. 

Bebek yağı nedir?

Bebek yağı içindekiler listesine bakıldığında E vitamini, zeytinyağı, papatya yağı, lavanta yağı, buğday tohumu yağı ve heliantus yağı bulunduğunu görebilirsiniz. Tüm bu bitkisel yağlar cildi korumak için bir araya getirilmiştir. Piyasada yer alan bazı bebek yağları ise mineral yağlardan elde edilmektedir. Bu mineral yağdan elde edilen bebek yağları, sağlık için tehlike oluşturmaktadır.

Uzun zamandır, özellikle de bebeklerin cildini korumak için tercih edilen bebek yağları, annelerin popüler bir bakım ürünü olarak hem kozmetik reyonlarında hem de anne çantalarında yerini almış bulunuyor. Son zamanlarda yetişkinler için de etkili olan bebek yağının pek çok faydası bilinmektedir. 

Bebek yağının faydaları nelerdir?

•    Sadece cilt bakımında değil, cildinize bulaşan boyaları temizlemek için de etkilidir.
•    Bebek yağı ile makyaj temizleyerek, cildinizi makyajdan arındırabilirsiniz. Cildinizi
    temizler.
•    “Bebek yağı çatlaklara iyi gelirmi?” diye merak edenlere müjde! Hamilelik döneminde
    bebek yağı kullanıldığında, karın kısmında çatlak oluşumunu ve gerilmeyi önler.
•    Topuklarınızda çatlak oluşuyorsa, topuklara sürüldüğünde çatlakları giderir ve 
    yumuşak bir doku sağlar.
•    Kolye gibi aksesuarlarınız birbirine karıştığında ufak çaplı bir stres yaşayabilirsiniz. Bu 
    gibi durumlarda aksesuarınızı bebek yağı ile açabilirsiniz.
•    Uzun süre cildinizde kalmış yara bandını çıkarırken bebek yağı kullanırsanız, cildinizi 
    acıtmadan bandı kaldırabilirsiniz.

Bebek yağının saça faydaları nelerdir?

•    Bebek yağı saçlarınızın her zaman parlak görünmesini sağlar. Kuru ve yıpranmış saçlar
    için oldukça etkili olan bebek yağı, saçlarınıza taze ve ferah bir görünüm verir.
•    Ufak tefek sakarlıklar sonucunda saçınıza sakız yapıştıysa, kurtarıcınız birkaç damla 
    bebek yağı olacaktır. Saçınıza yapışan sakız, bebek yağı ile kolayca çıkabilir.
•    İçeriğinde pek çok bitkisel yağ bulunduğundan saçınıza doğal bir nem verir ve 
    özellikle de denizden çıktığınızda birbirne karışan saçları rahatça taranır hale getirir.

Bebek yağının yüze faydaları nelerdir?

Bebek yağının içerisinde bulunan yağlarda bolca A ve E vitamini bulunmaktadır. Bu vitaminler ise cildi canlandıran, ölü hücreleri yenileyen ve ciltte yağlanmayı azaltan vitaminlerdir. Bu özelliklere sahip bebek yağının yüz için faydalarına değinecek olursak, neredeyse birçok kozmetik ürününe taş çıkartan faydaları karşımıza çıkacaktır.

•    Kimyasal madde içeren makyaj temizleme suyu yerine, gönül rahatlığı ile bebek yağı
    kullanabilirsiniz. Cildinize yumuşaklık verirken gözeneklerinizi de temizleyecektir.
•    Göz altında oluşan morlukları bir türlü geçiremiyorsanız, bir de bebek yağını deneyin. 
Çünkü bebek yağı göz çevresindeki kan dolaşımını hızlandıracak ve göz altı morluklarını giderecektir.
•    Kurak, soğuk ve sert iklimlerde yaşayan insanların dudaklarında çatlamalar meydana
    gelir. Bu gibi durumlarda bebek yağı dudaklarınıza canlılık getirecektir.
•    Kuru ciltlere sahip biriyseniz, cildinizi nemlendirmek için bebek yağını tercih
edebilirsiniz. Vücudunuzun nem dengesini sağlayarak her zaman sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Bebek yağı nasıl kullanılır?

Bebek yağı kullanımı, amacına göre değişmektedir. Saçlarınız için kullanmak istediğinizde öncelikle saçlarınızı saf su ile nemlendirmelisiniz. Sonrasında saç uçlarına bebek yağı sürebilirsiniz. Yağlı bir yapıya sahip olduğu için, ıslak saç üzerine uygulanması tavsiye edilir.

Dudaklarınızı nemlendirmek ve çatlaklardan korumak için, 1 tatlı kaşığı bebek yağı içerisine bir iki damla limon suyu ve çay kaşığı ucunda şeker ekleyin. Bu karışımı dudaklarınıza uygulayın. Anında dudaklarınızın yenilendiğini ve canlandığını fark edeceksiniz.

Stresli günler sonrasında üzerinizden gerginliği atmak için bilek içine ve şakaklara bebek yağı ile masaj yapabilirsiniz. Kan dolaşımınızı hızlandırıp vücudunuzu stresten arındıracaktır. Aynı işlemi göz altındaki morluklar için de deneyebilirsiniz.

Ayrıca cildinize bulaşan boyaları temizlemek için de kullanmak istediğinizde, boyalı bölgeye bir iki damla bebek yağı dökün ve pamuk ile temizleyin. Topuklarda oluşan çatlakları önlemek için, uykudan önce bebek yağını topuklarınıza sürün ve pamuklu bir çorap giyip uyuyun. Sabah uyandığınızda topuklarınızın yumuşacık olduğunu görebilirsiniz.

Bebek yağı bebeklerde nasıl kullanılır?

Bebeklerin cildi oldukça hassas ve narin bir yapıya sahiptir. Bu nedenle bebeğin cildini soğuklardan korumak için çok özen gösterilir. Genellikle banyo sonrasında kuruluk olmaması amacıyla bebeklere uygulanır. Bebeğinizin cildinde birkaç noktaya bebek yağı dökün ve hafif dokunuşlarla bebeğinize masaj yapın. Bu şekilde hem bebeğin cildi nemli kalacak hem de yenilenecektir.

Bebek yağı bebeğin yüzüne sürülür mü sorunuza da bu başlık altında cevap vereyim. Uzmanlar bebeklerin yüzünü ilk dönemlerde sadece saf su ile temizlemenizi önermektedir. Alerjiye müsait olan ciltler için bebek yağı bazı durumlarda kaşıntı ve kızarıklık yapabilir. 6. aydan sonra eğer bebeğin bebek yağına karşı bir hassasiyeti yoksa kullanılabilir. Fakat en sağlıklı yanıt için bebeğinizin doktorundan tavsiye almanız daha iyi olacaktır.

Bebek yağı bronzlaştırır mı?

Bebek yağlarında mineral yağlar bulunmaktadır. Mineral yağlar ise cilt üzerinde uzun süre kalır. Cilt üzerinde uzun süre kalır ve cildin bronzlaşmasına neden olur. Güneşe uzun süre maruz kalmaya neden olan bebek yağları, son günlerde yaz mevsiminde bronzlaşmak için tercih edilmektedir. Doğrudan güneş ışığını çekme özelliğine sahip oldukları için, bebek yağlarının bronzlaştırıcı etkisi vardır denilebilir.

Bebek yağının zararları ve yan etkılerı nelerdır?

Her ürünün ve maddenin faydası olduğu kadar, yanlış kullanımda zararı da olmaktadır. Bilinçsiz kullanımda bebek yağı zararları ile karşılaşmanız mümkündür. Eğer almış olduğunuz bebek yağı bitkisel yağlardan değil de mineral yağlardan oluşuyorsa, bir süre sonra kanserojen etkisini ortaya çıkaracaktır. Çünkü mineral yağlar petrol ürünleri kadar zararlıdır. Bu nedenle güvenilir markalardan alışveriş yapmanız tavsiye edilir. İlk kullanımda ciltte kızarma veya kaşıntı yaşandıysa, alerji durumu söz konusudur. Bu yüzden farklı cilt nemlendiricileri seçilmelidir. Ayrıca bebek yağı tüylenme yapar mı diye düşünebilirsiniz. İçerisinde cildi besleyen yağlar bulunduğu için kıl köklerini de besleyecektir. Özellikle de badem yağı içeren bebek yağları, pek çok kişide tüylenmeyi meydana getirebilir.

YORUM EKLE

banner608

banner474