banner564

“Bende ağlamak istiyorum”

 Gün içerisinde sinirlendiğimiz de oluyor kahkahalar ile güldüğümüzde. Ama ağladığımız anlar kızdığımız yâda güldüğümüz anlara göre daha sınırlı. 
Dün Derinya ve Aplıç kapılarının açılışı sırasında canlı yayında olan gazeteci Ulaş Barış gözyaşlarını tutamadı. Hem canlı yayını gerçekleştirdi hem de ağladı.
Sol kesimden ilk ağlayan ise CTP’nin KKTC’nin kuruluşu için yapılan oylamada Evet vermesi kararı üzerine 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat olmuştu. Oda KKTC’nin ilanından bir gün önce gözyaşlarını tutamamıştı. Yarın, Talat’ın gözyaşlarını tutamadığı günün 35. yılını geride bırakıyor olacağız. 
Ada’nın sadece Kuzey’inde değil Güneyinde de ağlama modası vardı bir dönem. Annan Palanının referandumundan bir gün önce ekranlara çıkan dönemin Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos, 50 dakikalık konuşmasını gözyaşları ile tamamlayıp, halkını Annan Planı'na hayır demeye davet etmişti.
Neticede Kıbrıs Sorunu yüzünden bugüne kadar binlerce kişi zaten yeterince gözyaşı döktü.  Atlılar, Muratağa, Sandallar da hunharca öldürülenlerden tutunda yüzlerce kayıp ve şehit olanlar için arkalarından yakınları gözyaşlarını bugüne kadar dökmeye devam ettiler.
Ulaş’ın ağlaması çözüme, barışa bir katkı sağlar mı? Bilemeyiz, ama sorunun çözümüne faydası olacaksa bende ağlayabilirim veya en azından kendimi buna zorlayabilirim…   

Buyurun halaya
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün akşam basın karşısına çıktı ve Kıbrıs Sorununda gelinen nokta hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Akıncı;  “Anastasiadis'in açıklamalarından epey kafa karışıklığı olduğu anlaşılmaktadır” dedi. Oysa Rum tarafında ki görüş aslında yıllardır hep aynı. “Rumlar çoğunluk, Türkler azınlık…”
Rum’un bugüne kadar bize verdiği “azınlık haklarından öte” değil.  Dolasıyla Rum tarafının kafası karış demek ne kadar doğru? Bence kafası karışık olan taraf bizim taraf. Çünkü hala daha ne yapacağını, B Planının ne olacağını bilmiyoruz…


   
 Hala Sultan Camisi ne zaman açılacak?
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Lefkoşa- Gazimağusa yolu üzerinde yer alan Caminin inşaatı bitti. En azından artık dışarıda çalışanları görmüyoruz.  Temeli 27 Eylül 2013'te atılan Lefkoşa'daki Hala Sultan Camisi ve müştemilatının 2017 yılının Ağustos ayında tamamlanacağı söyleniyordu. 
Açıklanan tarihten bu tarafa 1 yıldan fazla bir zaman geçti. Ancak hala daha Hala Sultan Camisi'nin ne zaman açılacağı belli değil. Bizim duyduğumuz cami inşaatının tamamlandığı yönde.  Açılış için uygun gün bekleniyormuş. Bakalım o gün ne gün? 

 
MESAJLAR 

Niyazi SANAL: İngiltere’den federasyon yetkilileri 15 Kasım törenleri için ülkemize gelmişler. Bu hafta bazı önemli temaslar ve ziyaretler gerçekleştireceklermiş. 

Tufan ERHÜRMAN: Sizin söylemleriniz ve dün akşam Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklamaları. Acaba Kıbrıs Sorunu bağlamında yeni bir döneme mi gidiliyor? 

Ersin TATAR: Dün Cumhurbaşkanı Akıncı’yı eleştirirken Dışişleri Bakanı Özersay’ı kollamanız dikkatlerden kaçmadı. Hükümetin de önümüzdeki günlerde Kıbrıs Sorunu yüzünden fikir ayrılığına düşebileceği ifade ediliyor. 

Hasan SADIKOĞLU: İskele Bölgesinde ki birçok eksikliği tamamlamak adına belediyenin kurduğu şirket bünyesinde hizmet vermeye başlamışsınız. Vatandaşa hem ucuz hem kolay hizmet sağlanıyormuş. 

Serdar DENKTAŞ: Acaba şanssızlığınızı kırmak için bakanlıkta zeytin dalı mı tütsüleseniz veya bakanlığın kapısına bir nal mı çaksak? Belki şansızlığınız kırılır. 

Gülseren VURAL: Ufak bir rahatsızlık geçirip hastaneye yatırıldığınızı üzülerek öğrendik. Tamda bütçe görüşmelerinin başladığı bu günlerde bilgileriniz ile bize lazımsınız. Çok geçmiş olsun. 

Sunat ATUN: Ersin Beyin yerine plan ve bütçe komitesine siz geçmişsiniz ve bugün hükümetin bütçesine muhalefet etme görevi size düşmüş. Bugün gözler üzerinizde olacak anlaşılan. 

Çetin SADELİ:  Sonunda partileşmek için dün Kaymakamlığa ilk resmi başvuruyu yapmışsınız.  Bu arada partinin adı ve amblemi de belli olmuş. Bakalım kurucular kurulunda kimler olacak? 

Hasan PAKSOY: Ersin Bey başkan olduktan sonra sizi daha fazla Başkentte göreceğimizi sanıyorduk ama ne hikmetse Gazimağusa’yı bırakamıyorsunuz. Yoksa bilmediğimiz bir durum mu var? 

Biray DELİCEIRMAK: Yılbaşı biletlerinde son durum ne? Satışlar istediğiniz düzeyde gidiyor mu? Bu arada 15 Kasım çekilişinin neden reklamı yapılmadı? 

Sanlı ÇOBAN: Dün akşam Gönyeli’de eve giderken bazı başıboş köpeklerin saldırısına uğradığınız yönde haberler geldi. Hatta saldıran köpeklerin meşhur Sivas Kangalı olduğu da iddia ediliyor. Siz ne diyorsunuz bu iddialara? 

Önder SENNAROĞLU: Patates bir ay sonra yeniden 25 TL seviyelerini görecek diyorlar. Dediğiniz gibi, ne yaptığını bilmeyen bir bakanlık mı var karşımızda? Öyleyse bunlar daha iyi günlerimiz. 

İsmail ARTER: Gazimağusa Belediyesi’nin verdiği hizmetlerin kalitesinin artırtılması adına bir takım uygulamaları en kısa sürede hayata geçirecekmişsiniz. Bu konuda önümüzdeki günlerde bazı adımlar atacakmışsınız.  

Mustafa AKINCI: Şu halay konusu ilgimizi çekti. İyi de nereden bulacaksınız bu kadar çok kişiyi ve halay başı kim olacak bu durumda? 

Mehmet ÇAKICI: Şuan ülkedeki iktidarda bulunan sol partileri yerden yere vurmuşsunuz.  Anlaşılan muhalefetin dozunu biraz daha arttıracaksınız bu günlerde.  

YORUM EKLE

banner471

banner473