banner564

Benim En’lerim…

Ben kelimesini sevmekle birlikte bu kelimeyi kullanmak zorunda kaldım peşinen özür dilerim. Elli kusur yıllık futbol yaşantım ve tecrübemi göz önüne alarak beni mazur göreceğinizi umarak yazıma başlamak istiyorum.
En’lerimin başında ülkenin 67 yıllık futbol yaşamında en kalitesiz futbol sezonunun bu sezon yaşandığını söylemeliyim. Heyecan ve çekişme olgusundan bahsetmiyorum, böylesi tarafgirlik içeren heyecan ve çekişme, alt liglerde her zaman olmuştur olacaktır. Lütfen tarafgirli heyecan ile kalite yüklü heyecanı bir birinden ayıralım! 
Bunun nedenlerini birçok olguya bağlayabiliriz. Örneğin Pandemi, ekonomik sıkıntılar, yabancı oyuncu sayısının azaltılması ve başka sebebiler gibi! Bence gerçek olgu geçen sezonu futbolsuz geçirmemizdir. Futbola ara vermemizdir. Bu ara, gençlerin gelişimini engellediği gibi futbolcularımızın hantallaşmasına neden olan faktörlerin başında gelmektedir.
Geçtiğimiz son sezon ile bugünkü AKSA Süper Lig’in ilk yarı sezonunu kıyaslayıp rakamlara dökersek karşılaştığımız manzarayı, daha yalın görmüş olabiliriz…
    Baf Ülkü Yurdu, AKSA Süper Ligi’ni geçmiş sezona göre eksi (-17) puanla kapatırken; Cihangir -8, Binatlı -7, Mağusa Türk Gücü -6, Yenicami -6, Türk Ocağı -5, Doğan Türk Birliği -4 ve Hamitköy -1 puanla tamamladılar.
Artıya (+) geçen takımlarımız da var pek tabii. Elbette olacaktır çünkü ortada olan 3 puanı iki takım arasında paylaştırmak zorundayız! Önemli olan puan sayısı değil sergilenen futbolun kalitesidir pek tabii! Kabul etmemiz gerekir ki kalite arz talep meselesidir. Parada olduğu gibi bu günlerde revaçta olan çok para basmanın enflasyon ‘değersizlik’ getirdiği gibi, çok takımlı liglerin de ‘kalitesizlik’ getirdiği yalın bir gerçektir. Düşünebiliyor musunuz yakın komşumuzda Süper lig takım sayısı 12 iken bizde 16 olabiliyor ne hikmetse!!!
Artıya geçen takımlarımızı sizlere aktardıktan sonra ‘ENLERİM-e geçeceğim. Artıya geçen takımlarımızın başında (+18) puanla Gönyeli gelmektedir. 
Gönyeli’yi +9 puanla Lefke takip ederken, Merit Alsancak Yeşilova +3 Göçmenköy ile K.Kaymaklı +1’er puanla onları takip etmekteler.
Benim En’lerime gelince:    
En başarılı takım Gönyeli Türk Spor Kulübü. 
Her şeye rağmen En güçlü takım Mağusa Türk Gücü.
Futbolcular arasında ayırım yapmak istemiyor çünkü sergiledikleri futbol beni hiç ama hiç tatmin etmedi. Bu yüzden onları pas geçiyorum.
Hakemlerimize gelince itiraf etmeliyim ki onlarda düşüş gözlemedim. Eskisinin aynısı. Seviyelerini koruduklarını söyleyebilirim…

YORUM EKLE

banner471

banner473