banner564

Bikini bölgesi, koltuk altı ve dirsek kararmaları için doğal çözümler 

Cilt, adeta vücudumuzun koruyucusu. Ama o da iç ve dış etkenlerden etkileniyor ve bazen zarar görüyor. Hele bir de cildiniz hassas ise işiniz zor. Güneş, rüzgar, soğuk kolayca cildinizi etkiler ve bu etkilerden kurtulmak da hiç kolay olmaz.

Birçok kadının yaşadığı bir cilt problemi olan bikini, koltuk altı ve dirsek bölgesinde kararma fiziksel olarak etkilerini göstermesinin yanında kadınlar için estetik ve görsel kaygılar da yaratabileceğinden nedenleri ve çözümü bilinmesi gereken bir konudur. 

Vücudumuzda en çabuk yıpranan yerlerden biri de dirseklerimizdir. Çünkü dirseklerimiz, biz farkında bile olmadan gün içerisinde sık sık bir yerlere temas eder ve zedelenir. Bikini bölgemiz ve koltuk altımız da başta ağda olmak üzere istenmeyen tüylerden kurtulmak için denediğimiz yöntemler sonucunda zaman içerisinde kararmaya başlar. Ne yazık ki bu kararmalardan kurtulmak da zahmetli bir iş. Bikini bölgesi, koltuk altı ve dirsek kararmalarını önlemek, yok etmek için son yıllarda çok sayıda kimyasal içeren yöntem geliştirildi. Ama siz de “cildime kimyasal temas etmesin” diyenlerdenseniz doğal yöntemlerden destek almanızda yarar var. 

Bikini bölgesi kararmasının nedenleri nelerdir?

Bikini bölgesinde kararma nedenleri kişiden kişiye değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir: 

•    Jilet ile tüylerden kurtulmak, pratik bir yöntem olsa da kılların çıkış yönünün tersine uygulama yapmak oldukça hassas olan bikini bölgesinde kararmalar yaratabilir. 
•    Cilt yapısının hassas olması hijyenik açıdan daha çok dikkatli olmayı ve bikini bölgesinde tahrişe yol açmamak adına parfümlü ürünlerden uzak durmayı gerektirmekte, aksi halde tahriş olan bölgelerde kararma sorunu oluşmaktadır. 
•    Aşırı terleme de bikini bölgesi kararması nedenleri arasında yer almakta, pişik gibi tahribatlar sonradan kararan bölgelere dönüşmektedir. 
•    İç çamaşırı seçimi doğru yapılmadığı takdirde de kararmayla sonuçlanan cilt tahrişi oluşmakta, çamaşırların terletmemesi ve deriye nazik davranması için pamuklu kumaşlar seçilmesi gerekmektedir. 
•    Ekonomik olarak daha uygun olduğu gerekçesiyle hijyenik olmayan ortamlarda yapılan merkezlerde epilasyona başvurmak, yanık, tahriş ve kararmalar yapabilir. 
•    Siz ne denli dikkatli olursanız olan bazen hormonların da bu bölgede kendiliğinden kararmalara yol açtığı gözlemlenmektedir. Bikini bölgesinin yanı sıra koltuk altı ve dirsekler kararma sorununa da yol açan hormonlar, östrojenin kontrol altına alınmasıyla dengeye kavuşacaktır.

Bikini bölgesi kararması için çözümler nelerdir? 

Bikini bölgesi kararması için bitkisel çözümler mevcut olduğu gibi medikal yöntemlerle de beyazlatma işlemi uygulanabilmektedir. Kişinin tercihine bağlı olarak hangi türde bir tedavi uygulanacağına karar verilir.

Bikini bölgesi kararması için lazer uygulaması 

Medikal yöntemlerle cilt beyazlatma için lazer uygulanır. Bikini bölgesi kararması lazer işlemi sonrasında melanin pigmentlerinin üretiminden sorumlu hücrelerin yok edilmesiyle birlikte geçecektir. Cildin kararmasına yol açan bu pigmentin ortadan kaldırılması esnasında acı duyulmaması için anestezik görev gören kremler uygulanır. İşlemin kesin sonuç vermesi için tekrarı gerekebilir. 

Bikini bölgesi kararması için bitkisel çözümler

Bitkisel yöntemlerle kararmaya son vermek isteyenler için aşağıdaki yöntemlerden tercih edilen herhangi bir tanesini uygulamak uygun olacaktır.


•    Birer adet limonun ve salatalığın suyu sıkılarak bir şişe içinde karıştırılıp kararma olan bölgeye uygulanmalıdır. 15 dakika beklettikten sonra bölge suyla durulanır. 

•    Bir adet limonun suyu sıkılarak bir çay kaşığı toz zerdeçal ile karıştırılır, karışım bikini bölgesine uygulanarak 10 dakika bekletilir ve yıkanır. Haftada minimum 3 uygulamayla etkiler görülecektir. 
•    Ortadan ikiye kesilen aloe vera yaprağı içerisinden jeli çıkarılır ve bikini bölgesine sürüldükten sonra 15 dakika bekletilen bu jel sonrasında yıkanır.
•    Ezdiğiniz portakal kabuklarını az miktarda yoğurtla karıştırarak macun kıvamına getirin ve yer yerbikini bölgesi kararması için beyazlatıcı kremolarak uygulayın. 
•    Badem yağı ile balı karıştırarak macun kıvamına getirin ve şikayetçi olduğunuz bölgelere uygulayın. 15 dakikalık bekleme süresinin ardından durulama yapın. 
•    Bir kahve fincanı taze sıkılmış elma suyunun içine bir çay kaşığı limonun suyu ve bir çay kaşığı vazelin ekleyip karıştırın. Yalnızca 3 dakika beklettikten sonra cildinize uygulamanız gereken bu kürü uygulama sonrasında yıkamak yerine nemli ve temiz bir bezle silip bölgenin üzerine bebek pudrası dökün. 
•    Doğal peeling yöntemleri arasında en pratiği olan keseyi cilt kararması için de kullanabiliriz. Düzenli kese yapmak, derinin pigmentlerini dengeye kavuşturabilir. 
•    Zeytinyağının cilde faydaları saymakla bitmiyor. Uyku saati öncesinde bikini bölgesine zeytinyağı kullanarak masaj yapın ve bu sayede aynı zamanda cildin yumuşamasını sağlayın.

Koltuk altı ve dirsek kararmaları için doğal çözümler

1.    Tarif

Sadece 2 malzeme 

•    Domates
•    Pirinç unu

İçinde bol miktarda C vitamini bulunan domates, bu karışımın en önemli malzemesi olarak karşımıza çıkıyor. Likopen de içeren domates, bu iki özelliği sayesinde hücreleri yeniliyor ve cildin kalojen üretimine destek veriyor. Cilde esneklik kazandıran ve güneşin zararlı etkilerinden de koruyan domates yaşlanma etkilerini geciktiriyor. Domatesi düzenli olarak yemeniz durumunda da cildinizde aynı etkileri göreceksiniz, ancak maske olarak kullanırsanız daha hızlı sonuçlar alabilirsiniz. Pirinç unu ise bu karışımda domatesin asidik yapısı sonucu hassas ciltlerde oluşabilecek kızarıklık ya da olumsuz etkilerin önüne geçmek için bulunuyor. Bu iş için pirinç ününün tercih edilmesinin nedeni ise pirinçte de bulunan ve ferulik asit adı verilen bir madde. Bu madde güçlü antioksidan etkiler gösterir ve bu sayede de cildi temizleyerek, Işıl ışıl parlayan bir görünüm verir. Ayrıca yine pirincin içinde de yer alan allantoin adlı bir madde de cildi güneşin zararlı etkilerinden korur ve beyazlamasına yardımcı olur.

2.    Tarif

Malzemeler 

•    1 Adet orta boy domates 
•    Aldığı kadar pirinç unu 

Nasıl yapılır? 

Kabukları soyulmuş domatesi rendenin ince kısmı ile iyice rendeleyin. Daha sonra pirinç ununu eklemeye başlayın, ancak bir yandan da karıştırın. Karışımın macun kıvamını alması gerekir, bu nedenle ne kadar pirinç unu ekleyeceğiniz de göz kararı olacaktır. Pirinç ununu da ekledikten sonra karışım hazır hemen uygulamaya geçebilirsiniz. 

Nasıl kullanılır? 

Kullanma aşamasında dikkat etmeniz gereken en önemli husus karışımın yeni hazırlanmış olmasıdır. Bu nedenle bekletmeden hemen uygulama yapmanızda yarar var. Hatta karışımı hazırlamadan önce duş alıp cildinizi temizlerseniz iyi olacaktır. Bu aşamaların ardından karışımı beyazlatmak istediğiniz bölgeye sürün. 20-30 dakika karışım cildinizde beklesin. Zaten karışımın kuruyup katılaştığını göreceksiniz. Bu duruma geldikten sonra ılık su ile o bölgeyi durulayabilirsiniz. Karışımı haftada 2-3 defa uygulamanızda bir sakınca yoktur.

YORUM EKLE

banner608

banner473