banner564

Bir kaşık suda çıkarılan fırtına!

En çok da böylesine krizlerin yaşandığı bir ortamda ülkeye kaybettirilen zamana üzülürüm! 
Sorunların üzerine el birliği ile gitmek dururken yeni hükümetin oluşum sürecindeki zaman kaybı yanında itibar kaybı hafızalardan kolay kolay silinecek gibi değil!
Meseleyi basite indirgeyerek düşünmek istiyorum! 
Bir futbol takımının oluşumuna teknik direktör karar verir. İstediğini takıma dahil eder istediğini yedek kulübede bekletir.
Kulüp başkanının teknik direktörün çıkardığı takıma müdahale etmesi pek de etik değildir. Hepsinden önce gelen husus, o camianın dayanışma ve iletişim içinde el birliği ile ileriye götürülmesidir.
Haklı ya da haksız, o bütünlüğü bozan kim olursa olsun takımın selameti için kadro dışında bırakılması bir zorunluluktur.
Yeniden vurgulamakta yarar var, takımda kimlerin yer alacağına o takımın teknik direktörü karar verir. İlk on bire dahil etmekte, etmemekte onun tasarrufundadır.
Bu ülkede kırk yedi yılda 38 kez hükümet kurulmuş ve bozulmuş. 
Genelde bu hükümetlerin neden bozulduğu, ya da bozdurulduğu hiç düşünüldü mü?
Hele son kurulan hükümetin ömrü topu, topu 59 gün sürdü.
Hatırlayacaksınız kuruluşunun hemen arkasından kabinede bir değişiklik yaşanmıştı. Parti disiplini adına, değişiklik tatlılıkla gerçekleştirilmiş, uyum olgunluğu galebe çalmıştı.
Ne var ki bu kez böyle olmadı, olamadı!
KIB-TEK başlıklı mutabakat belgesinin tartışma kaldırır yanları olduğu bir gerçektir. 
Bu belgeye imza koyan o imzanın sıkıntılarını ileride muhakkak ki çekecektir ama bütün bunlar sükunetle ve de suhuletle çözülmelidir.
Bakanı görevden almak tıpkı futbol takımlarında olduğu gibi Başbakanın tasarrufundadır. Atadığı gibi görevden alma yetkisine sahiptir.
Kabineden çıkarılanın itiraz hakkı yoktur, olmamalıdır!
Bu sorunun böylesine kısa yollardan çözülmesi dururken neden ülkeye zaman kaybına mal olacak hükümet bozma, kurma yolu tercih edilmiştir.
Bir anlamda bu “bir kaşık su da fırtınalar koparmak” değil de nedir? 
Sayın Cumhurbaşkanının siyasi partilerle yaptığı görüşmelerden çıkan sonuca bakacak olursak görülüyor ki hükümet oluşumunda bir değişiklik de söz konusu değildir. 
Böylesine derin olumsuzlukların yaşandığı bir ortamda başta CTP olmak üzere muhalefet elini sıcak su ya sokmak niyetinde değildir. 
Sahanın seyirci tribünlerinde kalarak aleyhte tezahüratla kötü gidişi bu şekilde geçiştirecektir! 
Hükümetteki siyasi yapılarsa aynı bakanlıkları paylaşarak yollarına devam edeceklerdir! Merak edilen husus hükümet icraatları geçen 59 gün de devam ettiği gibi mi edecektir?
En halisane dileğim radikal kararlar almak pahasına aynı şekilde devam etmemesidir. Aksi takdirde bizleri çok yakın zamanlarda, çok daha kötü günler beklemektedir.

YORUM EKLE

banner471

banner474