banner564

Bir seçim, birçok sonuç

Günlerdir bu köşede üstü kapalı şekilde Meclis Başkanlığı seçimlerini işaret ediyorduk. Aslında dünkü sonuç bize hiç de sürpriz gelmedi. Yıllardır UBP’nin içindeyiz, kim ne yapar ne yapmaz az çok tespit edebiliyoruz. O yüzden de günlerdir bu köşeden bu konuda UBP için dikkatli olunması gerektiğini yazdım birkaç kez.
Geçen hafta bir yemekte buluştuğumuz Ana muhalefet lideri Tufan Erhürman’a da bu yöndeki tahminlerimi sıraladıktan sonra “Meclis Başkanlığı için aday göstermesi durumunda gösterecekleri adayın şansının olabileceğini” çok net olarak ifade ettim. Hatta bu konuda ki fire sayısını da yüzüne söyledim.
Aslında benim tutan tahminimi Erhürman da üç aşağı beş yukarı biliyordu. Ancak “etik” gereği “CTP aday göstermeyecek” demişti. Dediği gibi de yaptı ve CTP dün aday göstermedi. Eğer CTP aday göstermiş olsa ilk turdan CTP adayının seçimi kazanması sürpriz olmayacaktı.
Belli ki CTP’nin de bu konuda kendi içinde bir düşüncesi var. Veya orada da bizim bilmediğimiz bazı hesaplaşmalar yaşanıyor olabilir. UBP’deki sonuç neticede pek çok kimse için sürpriz değildi.
Neticede olan oldu ve dünkü sonuç tam bir karmaşanın içine sürükledi ilk ayında hükümeti. Neticede Hükümet Programında da Meclis Başkanlığı seçiminde UBP adayının destekleneceği açık açık yazıyordu.
Sadece UBP içinde değil Hükümet için de aslında dünkü sonuç son derece önemli. Zar zor kurulan bu hükümetin ömrü ile ilgili yapılan pek çok tahminin bu aşamada tartışılır hale geldi.
Sonuç olarak dün bir seçim yapıldı ama sonuç olarak bir değil birden çok fazla sonucu olan bir seçim sonucu var artık önümüzde.
 
Kimler verdi, kimler vermedi?
Meclis başkanlığı seçiminde UBP adayı Resmiye Canaltay 47 milletvekilinin katıldığı seçimde; 
13 kabul,
26 ret,
3 çekimser,
5 geçersiz oy aldı.
Katılmayan: Mesut Genç
UBP’den 5 kişinin oy vermediği gibi gidip ret oyu verdikleri ortada. Bir kişi de oyunu yaktı yani çekimser oy kullandı. YDP ve DP çekimser kaldı. 
TDP, HP ve CTP ret oyu verdi. Bunlara UBP’nin fireleri de dahil olunca 26 rakamına ulaşıldı. 
UBP’de ret oyu veren 5 kişinin ilçe dağılımını verelim,
Lefkoşa 2, Gazimağusa 2, Lefke 1, çekimserlerden bir tanesi de Güzelyurt’tan… 
Biz isimleri bilsek de buradan paylaşmayı doğru bulmadık. Ama bölgeleri yazdığımıza göre sizin tahmin edebilmeniz artık çok daha kolay hale geldi. 

Vay be…
Bir gün gelecek de Merit Oteller kapılarına kilit vuracak? Duysam da inanmazdım böyle bir olaya. Kıbrıs adasının değil, dünyanın otelciliğinin markasıdır Merit Otelleri…
Hangi ülkeye hangi otele giderseniz gidin Merit’i bilirler. Hele sektörün içinde olan herkes için Merit Otelleri bir efsanedir. Binlerce kişi her yıl iş başvurusunda bulunur Merit otellerine.
Merit Otelleri İnsan Kaynakları Koordinatörü Yavuz Kutlu’ya sorun bir bakalım yılda kaç CV geliyor iş için. Kaç öğrenci staj için başvuru yapıyor Merit’lere…
Bu köşeyi yakın takip edenler bilir, pandemi öncesi dünyanın ve Türkiye’nin pek çok yerine seyahatler yaptık ve bunları da buradan sizler ile paylaştık. Tüm o gittiğimiz ülkelerdeki oteller bir yere Merit’ler başka yere…
Ama bu ayrılık uzun sürmeyecek, yine Merit kalitesini, lezzetini ve organizasyonlardaki kalitesini yeniden göreceğimiz ve hissedeceğimiz günler çok yakında. 
 

MESAJLAR
Fırat ATASER: Bölgedeki vatandaşların bir ricası var. Yeni yapılan yola bisiklet yolu da eklenerek böylece Alsancak’tan Milli Parka ulaşabileceklerini söylüyorlar. 

Mehmet HARMANCI: TDP Genel Başkanlığına aday olmayı düşünmediğinizi açıklamışsınız. Zamanında bize LTB başkan adayı olmak istemediğinizi de söylemiştiniz. Bu da onun gibi mi? 

Ersin TATAR: Yerel bulaşın arttığı şu günlerde sizin ziyaretler birilerinin gözüne çok fena batmaya başladı. Bari gezin ama paylaşımda bulunmayın bu aralar. 

Ersan SANER: Bence artık disiplin mekanizmalarının çalıştırılmasının zamanı geldi de geçiyor bile. Bir an önce yeni tüzük çalışması için gerekli ekipleri oluşturun. 

Mustafa MERTEKÇİ: Liglerin yeniden başlanacağı söyleniyor. Bu yıl kimse takımlardan umutlu değil ama Yalova lige en hazır takımların başında geliyor. Özellikle altyapıdan iyi futbolcular yetişiyor. 

Oğuzhan HASİPOĞLU: Genel sekreterlik yarışı için hafta sonu kaleyi içten fethetmek için Girne bölgesine çıkartma yapmışsınız ve hayli verimli bir ziyaret olmuş. 

Doğuş DERYA: Bir kadın meclis başkanı olsun diye gerçekten de önemli bir destek attınız Resmiye Hanıma ama maalesef olmadı. Zira sizin de dediğiniz gibi UBP içinde bazı hesaplar henüz kapanmadı. 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Yeni saç modelinize bayıldık. Öyle ki meclis kürsüsünde aslan yelesi gibi duruyor artık saçlarınız. Gayri bundan sonra iktidar partileri ve vekilleri düşünsün. 

Savaş ATAKAN: Yeni yılın ilk hediyesini aileye bir torun katarak kızınız vermiş. Ve artık resmen sizde dede olmuşsunuz. Eh artık dede olduğunuza göre size daha iyi davranacağız tavla başta olmak üzere. 

Ünal ÜSTEL: Dün yeni yaşınızı onlarca pasta üfleyerek kutlamışsınız. Gün boyunca önünüze doğum günü pastası koymuş dostlarınız. Neyse bizde size sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz. 

Erhan ARIKLI: Şu 5 liralık indirimi beğenmediniz mi açıklaması bize geçmişte Serdar Denktaş’ın madem yol yok arabanızı yavaş sürün açıklamasını hatırlattı. Söylemler ancak bu kadar benzerdi. 

Ahmet ASLAN: Teknik Öğretmenler Derneğinin bir kez daha başkanlık koltuğu size emanet edilmiş. Bu arada dernekten bir arkadaşınız daha müdür olmak için gün sayıyormuş. 

Tufan ERHÜRMAN: Bizde verilen söz senettir, sizde de öyle olacağını tahmin ettiğimiz için yemek sözünüzü artık bir kenara not etmiş olduk. En kısa zamanda yemekte görüşmek ümidi ile. 

Teberrüken ULUÇAY: Valla aday çıksaydınız dün hayli şansınız olacaktı. Ama perşembeye aynı şansı tekrar bulabilir misiniz? Bak o konuda da biz iddiaya girmeyiz.

YORUM EKLE

banner608

banner474