banner564

Bir yıl geride kalırken

Yılın son gününe girdik sevgili dostlar. Yarın gece hep birlikte yepyeni bir yıla birlikte merhaba diyeceğiz. Açıkçası geride bırakmaya hazırlandığımız yıl çok fazla bir güzellik bırakmadı. Dostlarımızı kanser, trafik kazalarında yitirdiğimiz bir yıl oldu.
Hükümet krizi, ekonomik sorunlarla boğuştuğumuz bir yıl oldu 2019. Zaten 2019’a Ciklos’ta meydana gelen sel kazası yüzünden çok kötü bir başlangıç yapmıştık. Yani daha ilk günden morallerimiz bozulmuştu.
Yıl içerisinde de kazalarda ve kanser yüzünden yitip giden onca güzel insan bize 2019’a dair pek de iyi bir hatıra bıraktırmadı. Dörtlü koalisyon hükümetinin bittiği, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın 1975 Barış Harekâtını kanlı bir harekat olarak nitelendiği bir yıl olarak hafızalarda kalacak.
Merhum Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş’ı, siyasetin unutulmazları arasına giren İrsen Küçük’ü kaybettiğimiz yıldı geride bırakmaya hazırlandığımız yıl.
Geride bırakmaya hazırlandığımız yılda unutulmayacak iki olay ise S200 füzesinin KKTC’ye düşmesi ve Çatalköy’de ki askeri mühimmat depolarında çıkan patlama.
Yılın son günlerine doğru Hükümetin Geçitkale Havalimanı ile ilgili verdiği karar, Türkiye’den İHA’ların KKTC’ye gelmesi ve konuşlandırılması da yine önemli gelişmeler arasındaydı.

Yeni yılda ne bekliyoruz?
Geride bıraktığımız yılla ilgili pek de güzel şeyler söyleyemedik. Peki, 2020’den neler bekliyoruz? Açıkçası çok bir beklentim yok şahsen. Yakınlarımı, dostlarımı kaybetmeyim, sağlık sıhhatimizde bir değişiklik olmasın bana yeter.
Ama ülkemizi ilgilendiren konularda bu kadar iyimser değilim maalesef. Öncelikle siyasetteki çalkantıların süreceği hatta tavan yapacağı bir 2020 öngörüyorum.
Ekonomideki daralmanın krize dönüşebileceği bir 2020 yılı olacağını düşünüyorum.
Güvenlik ve Kıbrıs konusunda hayli hareketli bir yıl olacak 2020 yılı diye düşünüyorum.
Dünya’nın da başta küresel ısınma olmak üzere çok iyi bir yıla gireceğini açıkçası düşünmüyorum. Savaşlar ve doğal afetlerle uğraşacağımız bir yıl bizi bekliyor diye düşünüyorum.
Daha girmeden bu kadar karamsarlığa girmemin tek nedeni ise geride bırakmaya hazırlandığımız 2019 yılı. Belli ki içimizdeki umutlara dair pek çok şeyi söküp almış.
Gene de tüm bu karamsar tabloya rağmen umarım ben yanılırım ve güzel bir yılı birlikte geçirme şansımız olur tüm dünyadaki diğer insanlar ile birlikte. 

Bugünkü öngörülerim
Hani bir yıla ilişkin öngörüler belki unutulabilir, belki çok uzak kalabilir. O yüzden yeni yıla girmeden önceki son 24 saat içinde neler olabileceğine dair öngörülerimizi de yazılı olarak buradan paylaşalım ki bu konuda ki isabet oranımızı daha iyi değerlendirin.
Bugün sosyal medyada bol bol yanan mangalları göreceğiz. Kuvvetle muhtemel birçok yerde bugün mangallar yanacak ve dostlar yılın son gününü mangalları ile uğurlayacaklar.
Devlet dairelerinden ki yılbaşı kutlamalarına dair çok sayıda haber ve yorumun yine sosyal medyada gündem olmasını bekliyorum. Bu konuda amansız eleştirilere hazırlıklı olmakta fayda var.
Sınır kapılarında bugün yaşanacak izdihamlarla ilgili olarak da bolca paylaşım görmeye hazırlıklı olmakta fayda var. Uzayıp giden kuyruklar yılın son gününde de gündem olacak.
Siyasete dair de bugün hareketli bir gün olacak. Hatta yeni yılla birlikte erken seçim veya erken seçim hükümetinin gündeme gelmesini bekliyorum bugün adına. 
Not edin bunları bir kenara. 

Yılbaşı fıkrası
İnsanlar yılbaşı diye kuruyemişçinin önünde uzun kuyruk yapmışlar.
Ve beklerken adamın biri kuyruğa aldırmadan en başa geçip "ver bir kilo karışık" deyince sıradakiler "hop ne oluyor bi saattir bekliyoruz" diye itiraz etmişler.
Adam sakin ama kararlıdır. Sıradakilere döner ve der ki,
-Ben Hristiyanım, senede bir bayramım var onda da sizin yüzünüzden sıraya giremem. Ayrıca ben Ramazanda pide kuyruğuna giriyor muyum?

MESAJLAR

Mustafa AKINCI: Yılın son günlerinde 72 yaşınıza bastınız. Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Doğum gününüz nedeni ile o kadar çok mesaj almışsınız ki birçoğuna geri dönememişsiniz. 

Mehmet Ali TALAT: Seçimlere dört ay gibi bir süre kaldı ama hala daha anketler CTP’nin büyük bir kısmının Akıncı’ya oy vermeye meyilli olduğunu gösteriyor. Bu konuda daha aktif bir siyaset bekleniyor sizden. 

Dr. Derviş EROĞLU: Son günlerde sizi de artık arazide görmeye başladık. Anlaşılan sizde çizmeleri giyip geride kalan dört ay için yollarda olacaksınız. 

Narin ŞEFİK: Anlaşılan siyasiler sizin sözünüzü dinlemeyecekler. Her an baskın bir erken seçim gündeme gelebilir. Üstelik geçen defaki karmaşanın aynısı bile bile. 

Emine DİZDARLI: Ombudsman olarak sizce nasıl bir yılı geride bırakıyoruz. Bu yıla dair bir rapor yayınlayacak mısınız? Kaç başvuru oldu, kaçı sonuçlandı, geçen yıla göre artış var mı başvurularda?  

Ersin TATAR: Türkiye’deki yatırımcılara KKTC’ye gelmeleri yönünde yaptığınız çağrılar nedense iç siyasette destek görmüyor. Oysa gelecek her yatırımcı bu ülkenin geleceği adına son derece önemli. 

Tufan ERHÜRMAN: Seçim gezilerine başlamışsınız ve aylık bir program oluşturmuşsunuz. Bu program dahilinde geride kalan 4 ayda ülkede ayak basılmadık yer bırakmamayı hedefliyormuşsunuz. 

Erhan ARIKLI: Cumhurbaşkanı Akıncı’ya gönderdiğiniz doğum günü mesajı hayli anlamlı idi. Özellikle torunlarıyla daha fazla vakit geçirmesini sağlayacağız ifadesi hayli akıllıcaydı. 

Ayşegül BAYBARS: Ve yılın son gününde tüm gözler üzerinizde. İmar Planı konusunda belediye başkanları ile anlaştığınızı duyduk ve bugün de kamuoyuna açıklayacağınızı öğrendik. Bakalım tepkiler nasıl olacak?

Serhat ÖZÇELİK: Ercan Havalimanı yine yoğun bir hafta geçirecek. Havalimanı 2020’nin ilk günü 112 uçağa hizmet vererek yeni bir rekora daha imza atacakmış. Tüm arkadaşlara kolaylıklar diliyoruz. 

Nidayi KÖSE: Dün geleneksel mangal partinizi yapmışsınız dükkanın önünde. Dumanı görende gelince hayli bereketli olmuş sizin mangal partisi. Bu arada siyasiler de rağbet göstermişler sizin mangal partinize. 

Metin ÖZEREM: Valla kulaklarımızla duymasak inanmazdık, bu kadar güzel sesinizin olduğunu bilmiyorduk. Maşallah sahne sanatçılarını aratmıyor sesiniz. “Ben yoruldum hayat” şarkısını bu kadar mı güzel söyler bir insan. 

Mazhar Iqbal CHOUDHRY: Yine memlekette ki tüm varlıklı ailelere örnek olacak bir projeye imza attınız ve ihtiyaçlı 100 engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye bağışladınız. Bu arada bugün de 100 adet hastanelerimize tekerlekli sandalye bağışlayacakmışsınız.  

YORUM EKLE

banner608

banner473