banner564

Bırakın Fırat’ı yazayım

Uzun zamandır bu derece temposu yüksek ve sonu müthiş final ile biten maç görmemiştim. Ama bildiğim bir şey vardı ki son dönemde Cihangir Mağusa Türk Gücü maçları müthiş mücadeleye sahne oluyordu. 
Cuma akşamı Yenicami’nin mağlup olmasından sonra Cihangir deplasmanına lider olmak için galibiyet hedefi ile gelen Mağusa Türk Gücü, maç sonu mağlubiyetle Doğu’ya hüzünlü dönüş yapmış oldu. Cihangir’in dar olan kadrosuna Musa ve Türkan’ın da eklenmesi, maç öncesi hep kafamda soru işaretiydi. Ancak Fırat’ın maçta oynayacak olması takım adına önemli bir güç olarak Mağusa’nın karşısında duruyordu. 
Maçın geneline baktığımda Cihangir’in güçlü rakibi karşısında haddini bilerek oynaması yanında, ne istediğini de daha fazla bilen konumdaydı. Zorlu rakibi karşısında haddini bilerek oynayan Cihangir, çalacak olan son düdüğe kadar maçı istemesi ve son ana kadar mücadele anlayışını bırakmayışı kendileri adına en önemli faktörlerin başında geliyordu. 
MTG’nin 90+1’de gelen golü sonrası galibiyet golünü arayışları kendilerine pahalıya mal olsa da, liderlik planlamaları yaparak geldikleri Cihangir deplasmanında ağır yenilgiyle haftayı tamamlamış oldular. Cihangir’in ikinci yarının başında yaşadığı peş peşe sakatlıklar zorunlu oyuncu değişikliğine gitmelerine sebep olsa bile, oynayan ve oyuna giren her oyuncu hakkını fazlası ile vermiş oldu. Fırat Ersalan takımın kaptanı ve bana göre olmazsa olmazı. Dün yine inanılmaz bir oyun,  futbol kalitesi ve uzun süre hafızalarda kalacak olan iki asist bu adamı seyretmekten ve anlatmaktan inanılmaz keyif aldığımı bir kez daha söylemek istiyorum. Yaşadığı operasyon sonrası zorlu maçta ortaya koyduğu performans sonrası taraflı tarafsız herkesin takdirini alan kaptan Fırat, dünkü maçta yine direksiyonda olan isimdi.
Maçın genelinde Cihangir’in oyun anlayışı ve en önemlisi disiplini haklı galibiyetlerine yeterli olurken, günün kahramanı Fırat, maçın adamı olmaya fazlası ile layık performans sergiledi. 

YORUM EKLE

banner471

banner474