banner564

Birinci aşama tamam, maalesef ikinci evreye giriliyor

 Bu köşeyi takip edenler çok iyi bilir, biz daha Dolar 4 lira bile olmamış iken Doların Yılbaşından sonra 5 lira olacağını bir yıl önce bu köşede yazmıştık. 
Kendimizi övmek adına değil bu hatırlatma. Bundan sonrada bu yöndeki tahminlerimize güvenmeniz adına bunları hatırlatıyoruz sizlere. Bazı arkadaşlar sosyal medyada bir yıl önce yazdığımız yazıyı paylaştı. 
Ancak, ne var ki, gelin görün; keşke biz yanılmış olsaydık, keşke biz bilememiş olsaydık. Ama maalesef işler daha da Arapsaçı olacak gibi. Zira krizde birinci aşama dün itibari ile tamamlanmış oldu. Sıra ikinci aşamada.
Buna göre Kurban Bayramından önce işten çıkartmalar başlayacak. Bayram sonrasında ise küçük ve orta ölçekteki şirketlerin iflas haberleri ile sarsılacağız. 
Bazı önemli büyük firmalarında Bayram sonrasında Beyaz Bayrak çekmeye hazırlandığını içimiz cız etse de söylemek zorundayız. Maalesef durum bu kadar vahim bir tabloya doğru seyretmekte. Doların 5 Euro’nun 6 ve STG’nin 7 TL olduğu bir dönemdeyiz ve kur artışları daha da devam edecek gibi duruyor. Bizden uyarması. Özellikle döviz borcu olanlar zarardan kar elde etmeyi düşünmeli ve zararın daha büyük boyutlara ulaşmasını önlemek adına borçlarında yapılandırmaya gitmelerini şiddetle tavsiye ediyoruz. 

Zeki ve Tolga ters düştü 
Kabinenin en çalışkan iki bakanı Zeki Çeler ile Tolga Atakan basın konusunda ne yazık ki ters düştüler.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler basın sektöründe sendikalaşma ve yeni stajyerlerin iş yapabilmesi adına devlet olarak sorumluk üstlendi ve çalışanların devlet yatırımlarının fondan ödenmesini sağladı.
Aynı dakikalarda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, elinde sarı basın kartı olan gazetecilerin yararlandığı sabit telefon indirimini kaldırdığını açıkladı.
Çok merak ediyorum, sarı basın kartı olan kaç kişi bu hizmetten faydalanıyordu ve aylık devlete mali yükü ne kadar? Bakan Atakan’a indirim uygulanmasını tavsiye edecek kadar ileri bir zekâya sahip bir kişinin elinde bunların da olması gerekir.
O yüzden sayın bakan bizimle bu rakamları paylaşmalı. Kaç basın kart sahibi bu indirimden faydalanıyor ve bu indirimin devlete aylık maliyeti ne kadar? 

Kudret’in Partisi (KP)
Malum gazetenin yaptırdığı ankete göre bugün bir seçim olsa HP’nin oyları baraj altı kalıyormuş. Ve 8 ayda oylarını neredeyse yarı yarıya kaybetmiş Halkın Partisi.
Bunu ben demiyorum, anket diyor. Ama bana sorsanız bende aynı şeyleri belki daha da kötüsünü diyebilirim. Zira büyük umutlarla geldi meclise Halkın Partisi. Sonrasında Hükümet oldu ve herkesin gözü üzerlerindeydi. Ne CTP ne DP’nin yaptığı vatandaşın umurunda değil. Zira onları zaten vatandaş yaptıkları ile yıllardır biliyor. 
Ama HP’den büyük bir beklenti vardı. Ancak geride kalan 7 ayda bu beklentiler boşa çıktı. Genel Başkan Özersay’ın Halkın Partisi olarak adını verdiği parti sadece isimde kaldı. Burjuva partisi oldu HP. Hatta Hayalperestlerin Partisi bile diyen oldu bu süreçte. 
Yazık, hem toplumun inan damarlarını kesitiler, hem bundan sonrasını da tehlikeye attılar. Sadece kendilerini değil, kendilerinden sonra gelecek yeni partilerinde de önünü kapattılar. 

MESAJLAR 

Tufan ERHÜRMAN: Dün açıkladığınız dövizden kaynaklı 504 milyonluk kayıp bugün itibari ile 505 milyonu buldu her halde dünkü artışlardan sonra. Duracağı da yok gibi. 

Filiz BESİM: Ada’nın Kuzeyinin Sağlık Bakanı olarak Ada’nın kuzeyindeki devlet hastanelerinde bu sıcaklarda klimalarının çalışmaması olacak iş değil. Bu konuda seferberlik ilan edebilirisiniz Ada’nın Kuzeyindeki klimacılara. 

Zeki ÇELER:  Dün yapılan asgari ücret tespit komisyonunda masaya ağırlığınızı koyunca işveren tarafı çok fazla direnememiş. Sizi görenler daha önceki toplantılara göre çok daha kararlı olduğunuzu söylüyorlar. 

Tolga ATAKAN: Yani tasarruf yapmak için bir tek basının indirimini mi buldunuz? Bence size bu aklı vereni bugün yanınıza çağırıp, kendisine yaptığı üstün hizmetlerden ötürü teşekkür edip, bir daha görüşmemek üzere yollarınızı ayırmanızda büyük fayda var. 

Özdil NAMİ: Kıb-Tek eski başkanı dedi ki “Kıb-Tek Satıldı.” İlgili Bakanlık olarak siz bu açıklamaya ne diyorsunuz? Eski başkan yalan mı söylüyor yoksa dediği gibi bu gerçek halktan gizleniyor mu? 

İsmet AKİM: Kıb-Tek satıldı şeklindeki açıklamanıza ne hükümet kanadı ne sendikalardan nede muhalefetten bir yanıt gelmedi. Acaba sizi ciddiye mi almadılar? Anlamadık biz… 

İsmail MISTIKOĞLU: Geçen defa CTP Belediye Meclis üyeliğinden istifa etmiştiniz. Bu sefer 14 yaşından beri üyesi olduğunuz CTP’den istifa etmişsiniz. Ve geri dönmeme konusunda da kararlıymışsınız. 

Tevfik DİRENÇ: Güzelyurt Kaymakamlığı göreviniz sonrasında Danışman olarak çalışmak için Eğitim Bakanlığına başvurmuşsunuz. Öncesinde kendi bakanlığınız neden sizi değerlendirmedi ki? Zaten hiçbir şey yaptıkları yok. 

Osman SIDDIK: Geçen gece örgütte yenen yemeklerden sonra önlüğü boynunuza takıp tüm bulaşıkları bir güzel yıkamışsınız. Öyle örgüt başkanı olmanın kolay olduğunu sananlara bir çift lafınız var mı? 

Ahmet TOLGAY: 7 yıldır ailenin bir parçası haline gelen Havuç isimli kediniz maalesef yaşamını yitirmiş. Çok geçmiş olsun, alışkanlığı sonrası yeri kolay kolay doldurulamaz. 

Levent ÖZADAM: Yolda giderken kuş bulmuşsunuz. Aman kuşunuza iyi bakın. Zira henüz çok genç bir yavru o daha. İyi beslenmesi ve güçlü olması lazım. Bakalım büyüyünce ötecek mi ayrıca. 

Fuat NAMSOY: UBP Girne İlçe Başkanlığı için son günlerde adınız sıkça geçmeye başladığına göre, anlaşılan yeniden yeşil sahalara dönme arzusundasınız. Hadi bakalım gazanız mübarek olsun. 

Şenol BEYOĞLU (Drabez): Elde kalan son oğlanı da evlendirmek için artık gün sayıyormuşsunuz. Bayram sonu yapacağınız düğün ile küçük oğlanı da dünya evine sokacakmışsınız. 

Ömer AKAMA: Süper kupayı kaybettikten sonra sosyal medyada sesiniz soluğunuz çıkmaz oldu. Hatta sizin için “ölü taklidi yapıyor” diyenler bile oldu. Gerçekten de ölü taklidi mi yapıyorsunuz? 

POLEMİX
 “Yapılan artış beklentinin çok altındadır. Çünkü son üç ay içerisine baktığımız zaman özellikle dövizdeki artış nedeniyle Türk lirasının değer kaybına uğradı. Elektriğe %50’ye varan ve akaryakıta yapılan zamlar yanında, geçen hafta Tüp gaza 12 lira artış yapıldı. Asgari ücrete yapılan artışı bu koşullarda değerlendirmek lazım.”
TKP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı

YORUM EKLE

banner471

banner473