banner564

Bıyıklı amcalar kaybetti

CTP’de ki değişim devam ediyor. Dün açıklanan PM listesine göre eski ağabeylerin (Bıyıklı) tümü PM seçimlerini kaybetti. Öyle ki seçimlerden önce liste hazırlamışlar, hazırladıkları listeyi de whatsAp’tan tüm üyelere göndermişlerdi.
Bekledikleri olmadı ve girdikleri seçimleri liste yapmalarına karşın kaybettiler. Aslında bu dünkü bir olay değil, bu çok uzun süreden bu yana süre gelen bir değişim süreci.
Çünkü CTP kabuk değiştiriyor, bunu ısrarla yazıyoruz ve söylüyoruz. Dünkü PM seçimleri ile partinin gelecek dönem oluşacak parti politikaları ile yeni siyasi anlayışına artık bu yeni nesil CTP’liler yön verecek.
Seçilen isimlere şöyle bir bakınca, Ahmet Derya ve ekibinin seçimleri kazanamaması, Genel Başkan Tufan Erhürman’ın elini parti içinde güçlendirdi diyebiliriz.
Dünkü seçimlerle CTP’deki tasfiye sürecinde yeni bir aşamaya da girilmiş oldu. Eski isimleri yeni CTP istemiyor. Bu çok net.
Bakın kimler aday oldu ve kazanamadı CTP’nin hafta sonu yapılan PM seçimlerinde.
Ahmet DERYA, Asaf ŞENOL, Doğan ŞAHALİ, Erkan EMİNAĞA, Hasan ÖZTAŞ, Kutlay ERK, Niyazi DÜZGÜN…
Bu isimlerin tamamı geçmiş CTP Hükümetleri döneminde CTP’nin en üst kademelerinde görev yapmış isimler. Bakanlık yapanlar, Başbakanlık müsteşarları, bakanlıklarda müsteşarlık yapmış olanlar, ilçe başkanı ve birde belediye başkanı…
Bu isimlerin tümünün birden kaybetmiş olması bir tesadüf mü? Hiç sanmıyorum, çünkü siyasette öyle çok fazla tesadüflere yer yoktur. CTP’deki değişimin bir sonucudur bu isimlerin sandıkta kalmış olmaları.
Geçmişte rahmet ve özlemle andığımız Sonay Adem, Ali Gülle, Ahmet Barçın başta olmak üzere aynı geleneğin son temsilcileri de böylece CTP yönetiminden uzaklaştırılmış oldular.
CTP’de şimdi yeni bir dönem başlıyor, bu yeni dönemde CTP’nin siyasal duruşu başta olmak üzere birçok yeni konu CTP içinde tartışmaya şuan itibari ile açılmış durumdadır. 

Mevlit lokumu ve gül suyu 
CTP’nin divan başkanlığını üstlenen eski Genel Başkan ve Başbakan Ferdi Sabit Soyer, ağır bir kasvet altında devam eden kurultaya müdahale ediyor. Diyor ki;
“Arkadaşlara söyleyin mevlit lokumu ve gül suyu dağıtsınlar salona. Ma noldunuz be, kalkın ayağa, haykırın, birlik-mücadele-dayanışma…” 
Ferdi Bey o an için belki salonu ayağa kaldırmayı başardı ama eski ruhun tekrardan CTP’de bu saatten sonra vücut bulması biraz imkânsız gibi gözüküyor.
Belki bir sonraki kongrede gerçekten mevlit okutulacak ve gül suyu ikram edilecek gelenlere. Böylesine bir değişim sürecine de girebilir CTP. Bunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz. Ama o eski günler hatıra olarak kalacak hafızalarımızda. 

İkinci tur
Bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlayalım. En çok oyu alan iki parti vardı, birisi CTP diğeri UBP. UBP’nin adayı yoktu bir önceki seçimlerde. Eroğlu, bağımsız olarak katılmış, UBP ve DP desteklemişti kendisini.
CTP ise bir önceki hükümette Başbakanlık yapan, Meclis Başkanı olan Dr. Sibel Siber ismi ile yarışa dahil olmuştu ama Sibel Hanım ikinci tura kalamamıştı.
Eroğlu ile Akıncı arasında ikinci tur yarışı yaşanmış ve sonrasında da Akıncı Cumhurbaşkanlığını kazanmıştı.
CTP kurultayında dile getirilen, dün de CTP’ye dönük yakınlığı ile bilinen bir köşe yazarının dile getirdiği gibi CTP içinde “aday göstermeyelim, Akıncı’yı destekleyelim” görüşünde olanlar var.
Geçen defa bu kadar açık söylemiyorlardı, el altından Akıncı’ya çalışıyorlardı. Hatta bizzat bir CTP’li Bakanın Küçük Kaymaklı’da Akıncı için oy istediğine şahit olmuş, bilgime gelen konuda Sibel Hanımı bilgilendirmiştim ve onun da teyit etmesi ile bu ismin partinin arkasından iş çevirdiğine şahit olmuştuk.
Geçen defa bu işler gizli kapaklı yapıldı Sibel Hanıma. Ama şuan öyle bir görüntü var ki Tufan Erhürman daha adaylığını açıklamadan “Aday olma sakın, aday olsan bile biz Akıncı’ya vereceğiz” diyen CTP’liler ulu orta geziyorlar. 
Sibel Hanımın yaşadıklarını Tufan Hoca da yaşayabilir. İkinci turu görmeden yarışa havlu atabilir. Benden söylemesi. 

MESAJLAR:

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Dün meclisteki oylamayı izlememişsiniz. Zaten üç aşağı beş yukarı olanları tahmin ediyordunuz değil mi? Neyse hakkınızda hayırlısı artık.

Tufan ERHÜRMAN: Bugün yazdıklarımızı kulağınızın bir köşesine küpe edin deriz. Zira kötülüğünüz için değil, gelecekte bekleyen tehlikeler konusunda bir dostunuz olarak acı söyledik. 

Serdar DENKTAŞ: Dünkü oylamaya katılmayarak ne evet ne de hayır dediniz. Neyse zaten bu konuda ki öneriniz bakalım mecliste kabul görecek mi? Esas önemli olan o. 

Mustafa AKINCI: Dün bir okurumuz aradı ve yazdıklarımızdan ötürü bizi tebrik etti. Kendisi aylardır Eko-Gün için hazırlanmış ve çok şükür ki elindeki tüm ürünleri satmayı başarmış ve o para ile de çocuğun okul taksitini bugün ödemiş. Bilin istedik. 

Fikri ATAOĞLU: Şu sizin başkan olmanız ile DP’ye gelecek milletvekilleri kulislerde konuşulmaya başlandı. Daha başkan olmadan beklentiyi o kadar yukarı çektiniz ki bu saatten sonra işiniz hayli zor gözüküyor.

Kamil KÖSE: İskele Boğaz’da arkadaşlar sizin arabaya benzin yerine mazot koyunca arabayı servise vermek zorunda kalmışsınız. Üstelik ilgili istasyon size hiç yardımcı bile olmamış.

Hüseyin ANGOLEMLİ: Meclisin yeni yasama döneminde yine gündeme damga vuran bir konuşma yaptınız hocam. Gerçekten bu konuda ne kadar tecrübeli olduğunuz seçtiğiniz konu ve konuşmanızdan belli. 

Hasan Nihat ERDURAN: Koskoca karayollarının yıllarca müdürlüğünü yapmış ve şimdilerde emekli bir kişi olarak ehliyetinizin süresinin bittiğini fark etmeyince trafik ekipleri cezayı yapıştırmışlar. Geçmiş olsun. 

Tolga ATAKAN: Her kazadan sonra yollarla ilgili şikâyetler yapılıyor. Bir koyun bakalım rakamları ölümlü kazalarda kaza oluş nedeni arasında yollar kaçıncı sırada. Esas sorun sürücülerde bence. 

Yalçın KOÇYİĞİT: Ahmet Baştaş’ı tavlada dün fena yenmişsiniz. Yendikten sonra da kendisine bir tane tavla hediye etmişsiniz. Bu da yeni adet galiba, tavlada yendiklerinize tavla hediye etmek. 

Olgun AMCAOĞLU: Şu Devlet Emlak Malzeme Dairesinin dağıtacağı araçlarla ilgili bir doyurucu açıklama şart oldu gibi. Zira bu konuda bazı kişilerin ortalığı bulandırmak için uğraş verdiğini görüyoruz. 

Suat GÜNSEL: Dün kulağımıza bir dedikodu geldi. Sizin kurumların başındaki arkadaşlardan bir tanesi bugünlerde cep telefonundan attığı mesajlarla yakında gündeme düşebilir. 

Kutlay ERK: Bu son seçim yenilgisinden sonra bence politik geleceğinizi iyice bir değerlendirmenin zamanı geldi de geçiyor bile. Ya siz yenileneceksiniz ya da parti.  

YORUM EKLE

banner608

banner473