banner564

Bölgesel zayıflama

Bölgesel yağlanmaların neden olduğu sarkık görüntü estetik açıdan göze hoş gelmeyip rahatsızlık hissi uyandırır. Son zamanlarda giderek popülerleşen bölgesel zayıflama nedir, nasıl gerçekleştirilir? Sizde vücudunuzda rahatsız olduğunuz bölgelerdeki kiloları eritmek için bölgesel zayıflama yöntemlerini uygulayabilirsiniz. 

Genel anlamda kilolu biri olmamanıza rağmen vücudunuzun belirli bölgelerinde biriken yağlanmadan dolayı istediğiniz görünümü elde edemiyorsanız, üzülmeyin bunun da çaresi var. Kadın ve erkek vücudunun farklı bölgelerinde biriken yağlar çoğunlukla kadınların kalçasında ve etrafında toplansa da erkeklerde göbek yani simit bölgesinde karşımıza çıkar. Yağlanma miktarı kadınlarda %30, erkeklerde ise %25'ten fazla olduğunda ardından çeşitli hastalıkların gelme riski fazladır. 

Bölgesel zayıflama nedir?

Bölgesel zayıflama, mevcut olan genel kiloları vermekten ziyade vücudun bazı bölgelerinde biriken yağları yakmaya yönelik oluşturulmuş hedefe yönelik egzersiz türüdür. Spor ve egzersiz uygulayarak tüm vücudu yormak yerine sadece problemli olan bölgeye ağırlık vererek bölgesel zayıflama sağlayabilirsiniz. Kilo verme niyetiyle yapılmayan bölgesel zayıflama yöntemleri, günümüzdeki pek çok kadının aradığı şeylerden biridir.

Bölgesel zayıflama nasıl olur?

Günümüzde bölgesel zayıflama teknikleri egzersiz uygulayarak, diyet yaparak ve zayıflamaya yönelik tasarlanmış cihazlardan destek alarak yaşama geçirilebilir. Bölgesel zayıflatmaya yönelik cihazlarda seçili bölgeye masaj yapılarak kan dolaşımı bir süre azaltılır ve yağ dokusu soğuklaştırılır. Böylelikle göbek ve bacak çevresinde zayıflama görülebilir.

Bölgesel zayıflama yöntemleri nelerdir?

Soğuk Lipoliz

Soğuk Lipoliz yöntemi, göbek, bel, alt karın, sırt, basen, bacak gibi bölgelerde oluşan yağların % 40'a yakın oranlarda kalıcı olarak azaltılmasını sağlayan bir yöntemdir. Cinsiyet farkı olmadan, her yaşta uygulanabilir, özellikle yoğun tempoda çalışan kişilerin tercih ettiği tek seanstan oluşan, ağrısız ve kolay uygulanabilen tedavi şeklidir. Ağrısız ve acısız bir yöntem olan soğuk lipoliz, tek seansta uygulama yapılan bölgede 4 cm'e yakın incelme sağlarken, yağların kalıcı olarak vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar.
Soğuk lipoliz yöntemi, cilde zarar vermeden, cilt altındaki yağ tabakasının kontrollü bir biçimde soğutularak yapılan işlemdir. Soğuk lipolizin uygulanacağı bölgeler belirlenir. Özel pedlerle cilt kaplanarak, cilt koruması sağlanır. Cihazın başlığı, vakum işlemi yaparak bölgeyi haznesinin içine çeker. Cihaz, yağ tabakasını soğutmaya başlar ve donması sağlanır. 1 saat boyunca bu işlem devam eder. Yağ hücreleri, soğuğa karşı hassas olduklarından donarak kristalleşirler. İşlemden sonra tamamen donan yağ hücreleri ölmeye başlarlar. Yavaş yavaş karaciğer ve lenf yoluyla vücuttan atılmaya başlarlar.

Soğuk lipoliz uygulaması ağrısız ve acısız bir yöntemdir. 1 saat boyunca istedikleri şeyle meşgul olabilirler. İşlem bittikten sonra, uygulama yapılan bölgede kızarıklık, kaşınma ve uyuşma hissi olabilir. Çok kısa sürede geçer. Zaman içerisinde 4 ay'a yakın bir süre sonunda %40 oranında incelme görülebilir. Bu uygulamasından sonra diyet ya da spor yapılmasına gerek yoktur. Çünkü diğer yöntemlere göre daha kalıcı bir işlem uygulanmaktadır.

Ameliyatsız Liposuction

Klasik Liposuction yönteminde, yağlar cilt altından vakumlanarak alınır. Cerrahi işlemlerle yapıldığından hastanın iyileşme süresi, sürekli kontrollere gelmesi gerekir. Fakat, yeni geliştirilen ameliyatsız liposuction yöntemlerinde, cerrahi işlemlere gerek duyulmadan, kolay bir şekilde uygulanan yöntemlerdir. Bunlardan biri;

Ultrashape

Ultrashape yönteminde, ses dalgaları ile yağ hücrelerini parçalamak amaçlanır. Ses dalgaları, cildin altındaki yağ hücrelerine odaklanarak yağ hücrelerinin parçalanmasını sağlar. Hedeflenen bölgede bulunan damarlara, sinirlere ve cilde zarar vermeden sadece yağ hücreleri parçalanır. Parçalanan yağ hücreleri, metabolizmaya katılarak vücut dışına atılır. Ağrısız bir yöntem olduğu için anestezi kullanmaya gerek yoktur. Bölgenin büyüklüğüne göre işlem saati değişmektedir. Bel, basen, karın bölgelerine uygulandığı için ortalama olarak 1,5 saat kadar sürmektedir. 15 gün ara ile seanslar uygulanmaktadır. İlk 2 haftadan sonra olumlu sonuçlar görülmeye başlanır fakat tam sonuç alınması için 3 seans sonrasını beklemek gerekir. İşlemler bittikten sonra 2 beden kadar incelme görülebilir. Sonuç kalıcıdır fakat uzun süreli kalıcı olabilmesi için hastaların işlem sırasındaki kilolarını korumaları gerekmektedir. Yağ hücrelerinin vücuttan atılımının kolay olması ve metabolizmanın daha çok çalışması için hastalar bol su tüketmelidir. Karbonhidrat ve yağdan fakir, proteinden zengin bir diyet uygulamalıdır. Bu zamana kadar bilinen herhangi bir yan etkisi görülmemiştir. Yalnızca, hamilelerde, karaciğer hastası ve böbrek yetmezliği olan kişilerde uygulanmaması gerekmektedir.
 

YORUM EKLE

banner471

banner474