banner564

Böylesi acılar artık son bulmalı!

Günlerdir yaşanan acıların şokunu üzerimden atamadım! 
İçimden, elimi bilgisayarın tuşlarına götürmek gelmiyor. 
Bu acı satırlara dökülebilecek cinsten değil. Zelzeleler doğanın belki bir oyunudur ama bu facianın para kazanmak uğruna insan kaynaklı olduğunu düşünmek beni adeta çıldırtıyor.
6 Şubat 2023 ün ne denli uğursuz bir yıl olduğunu, yılın başından ortaya koydu.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem binlerce insanımızın hayatına mal oldu, yüz binin üzerindeki insanımız yaralandı, milyonlarca insan evsiz, barksız kaldı. Dünya Türkiye’nin yardımına koştu koşmasına da “elden gelen öğün olmaz” derler ya, o yardımlar göreceksiniz öğün olmayacak.
Kaderin garip ve acı bir tesadüfü Türkiye Voleybol yarı final karşılaşmaları için Adıyaman‘a giden ve yine bir tesadüf sonucu İsias diye adlandırılan ve otel olarak kullanılan mekanda konaklayan çocuklarımız Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde arka arkaya gelen iki büyük depremde tuzla buz olan yapının altında kalarak hepsi şehit oluyor. 
Ne çocuklarımız, ne öğretmenlerimiz, ne de çocuklarına refakat eden velilerimiz kurtulamıyorlar, hepsi canlarından oluyor!
Bu çocuklar, dikkatinizi çekerim, Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileridir. Bölgelerinde zorlu bir sınavı başararak bu okula gelmiş seçilmiş öğrenciler. Gelecek zamanlarda büyük bir olasılıkla kimisi doktor, eczacı, kimisi mühendis, kimyacı, kimisi başarılı bir iş insanı olmaya namzet çocuklar.
Üstelik spor dallarında başarılarını kanıtlamış sağlıklı çocuklar. 
Kaybettiğimiz bu değerler şu küçücük Kıbrıs Türk halkının gelecekte başarı zincirinin halkaları konumunda.
İşte biz kesin gelecek vaad eden bu çocuklarımızı yitirdik.
Maddi çıkar uğruna betondan, demirden, malzemeden çalan, gözünü para hırsı sarmış bir ahlaksızın, bir vicdansız caninin kurbanı oldular.
Bu yaratığa ne ceza verilirse verilsin geleceğimiz olan bu çocukları geri getire bilir misiniz? 
Bu yapıya onay veren ilgili belediye görevlisine, başkanına ne ceza verilirse verilsin kaybolan değerleri geri verebilir misiniz? 
Bu ne ilktir, sanırım e de son olacaktır! 
Bir süre sonra çeşitli af’lar icad edilerek cezalar silinip ortadan kalkacak, ‘sin de gülle geçsin’ uygulaması bura da da geçerli olacaktır!
 Dilerim Türkiye ve Kıbrıs Türk insanının çekmiş olduğu bu acıların yeniden yaşanmaması için gereken yasal boşluklar doldurulur, para ve de maddi çıkar uğruna insan hayatını hiçe sayan Allahsız, ahlaksız, vicdansız kimseler böyle yollara tevessül etme cesaretini bir daha bulamazlar!
Bir daha Türkiye ve Kıbrıs insanına böyle acıları yaşatamazlar!

YORUM EKLE

banner608

banner473