banner564

BTHK’dan doğru adım

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK), künyesiz yayın yapan, bazı kişi ve kurumları hedef alan Gündem Kıbrıs ve Ada Basını isimli sitelere erişim engeli getirdi. Kurum böylelikle yapılan şikâyetleri de dikkate almış oldu.
Biz de dünkü yazımızda bu konuya değinmiş, “Pek çok sitenin ne künyesi var ne de adresi. Canı çeken bir site kuruyor ve başlıyor sevmediklerine saldırmaya, bel altından vurmaya” demiştik.  Dünkü yazımızın ardından da BTHK’nın aldığı karar hem yasaların uygulanmaya başladığını hem de künyesiz yayın yapıp, bazı kurum ve kişileri hedef alan sitelerin artık bir düzene gireceğini gösterdi. 
Umarım bu karar, künye koymayıp, habercilik adı altında kişisel çıkarlara hizmet eden internet yayıncılığının toparlanması için bir adım olur. 

Cüneyt Özdemir’in performansı
İki gün boyunca KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerini konuşan gazeteci Cüneyt Özdemir’in her iki programını da baştan sona izledim.
Açıkçası eleştirilerini doğru bulmadım, “taraflı” davrandı. Bence sorulması gereken soruları zamanı içerisinde sordu. Ne Tatar’a ne de Akıncı’ya bir torpil yaptığını da düşünmüyorum.
Sadece Ersin Tatar, Akıncı’ya göre biraz daha rahattı ekranda ki o da çok doğal çünkü Tatar’ın geçmişi televizyondan geliyor ve Cüneyt Özdemir’in daha mesleğe başladığı ilk yıllardan tanıyan birisi, onun rahatlığı ile konuştu programda. O kadar da olacak yani.
Akıncı’nın programda ısrarla söylemeye çalıştığı “Ben Türkiye düşmanı değilim” mesajı herhalde Türk medya ve kamuoyuna yönelikti.
Ersin Tatar’ın programda en çok altını çizdiği şey ise “Türkiye ile birlikte bölgede yeni bir dönemin başlamak üzere olduğu” yönünde verdiği mesajlardı.
Onun dışında iki adayında performansını şahsen ben beğendim ve Cüneyt Özdemir’in de olabildiğince tarafsız ve objektif olarak her iki lideri de sıkıştırmaya çalıştığını söyleyebiliriz. 

En sıcak gün
Meteoroloji Dairesi günlerdir uyarıyor, bugün çöl sıcakları bizi yakacak kavuracak diye ve tam böyle bir günde Cumhurbaşkanı adayları başvurularını yapmak için YSK’ya gidecekler. 
Corona salgını nedeni ile YSK adaylarının yanlarında sadece bir kişi ile başvurması istendi. Her aday kendi dostları ile mahkemelerin önüne gelecek ama sadece yanında bir kişi ile birlikte başvurusunu YSK’ya yapabilecek. 
Günün en sıcak anlarında günün en sıcak gelişmesi için başta basın mensupları ve adayların taraftarları Sarayönü’nde olacaklar. Umarız bu sıcaklıkta aksi bir durum gelişmez. 

MESAJLAR
Olgun AMCAOĞLU: Hem Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy istiyormuşsunuz hem de gittiğiniz yere kızınızın düğün davetiyesini bırakıyormuşsunuz. Bu sayede herhalde tüm davetiyeleri zamanında dağıtabileceksiniz. 

Sadık GARDİYANOĞLU: Dün Lefkoşa’daki milletvekillerini kuru fasulye partisinde bir araya getirmişsiniz. Hem seçim çalışmaları için bilgi vermişsiniz hem de tüm vekilleri bir masa etrafında toplamışsınız. 

Kadri FELLAHOĞLU: Son günlerde sizi yeniden aktif olarak sahalarda görmeye başladık. Ama bu kez siyasetin sahası değil yeşil sahalara dönmüşsünüz ve vekil takımında top koşturmuşsunuz. 

Mehmet HARMANCI: Lefkoşa’nın kardeş şehri Ankara Büyükşehir Belediyesi maske ve dezenfektan göndermiş. Hazır Ankara demişken Ankara Parkı’nın durumu ne? Orası için kardeş şehirden bir beklentiniz var mı? 

Tekin K. BİRİNCİ: Ülkeye döner dönmez sizi karantinaya almışlar. Ancak koskoca uçaktan bir tek sizi karantina almalarına bir anlam veremedik. Neyse güzel bir otele yerleşmişsiniz, tadını çıkarın bari. 

Kemal BURGAÇ: Seçim kampanyası boyunca elinizden telefon yine bir saniye bile olsa düşmeyecek gibi. Neyse öyle bir hatırınızı soralım istedik, umarız her şey yolundadır. 

Halil ÇORBA: 34 yıllık kamu görevinizi Lefke Kaymakamı sıfatıyla tamamlamışsınız ve emekli olmuşsunuz. Allah herkese sizinkisi gibi güzel bir memuriyet hayatı bağışlasın. Bu süre içerisinde pek çok dost biriktirdiniz.

Savaş ATAKAN: Şu kolunuzun kırılması ile ilgili pek çok hikaye anlatılıyor. Kimisi Karpaz’da düştüğünüzü söylüyor kimisi evde halıya takıldığınızı iddia ediyor. Yoksa sakın tavla oynamamak için böyle bir şey mi taktırdınız kolunuza. 

Dursun OĞUZ: Geçitköy’den kırmızı alarm sesleri gelmeye başladı. Zira göletteki su seviyesi hiç olmadığı kadar azalmış. Neredeyse suyun dibi gözüktü gözükecek şekilde. Bu su ne kadar daha bize yeter? Bu konuda bir çalışma var mı? 

Fevzi TANPINAR: Üzüm sezonu geldi de geçiyor bile biz daha bir salkım üzüm görmedik sizin şu meşhur bağdan. Ha çalışmadan olmaz diyorsanız bir telefonunuza bakar. Neyse hayırlı hasatlar diliyoruz. 

Cemre AKAR: Dün Yenikent’te yepyeni bir tarz ile çocuklar için çok güzel bir mağaza açmışsınız. Pandemi döneminde ülkemize böylesine güzel bir yatırım kazandırmanızdan ötürü sizi tebrik ediyoruz, hayırlı işler diliyoruz. 

Ahmet TOLGAY: Araç kayıttaki sıra ve araç muayenesinde oluşan kuyruk ile ilgili olarak kaleme adlığınız düşüncelere yüzde yüz katılıyoruz. Gerçekten bu sıcaklarda vatandaşa işkence çektirmekten başka bir şey değil. 

Ali KORUK: Kurmay Albay olarak emekli olduktan sonra şimdi de siyasete girmeye karar vermişsiniz ve YDP’ye katmışsınız. Sizin gibi disiplinli ve çalışkan kişilerin siyasete girmesi sevindirici. YDP’ye mutlaka çok şeyler katacaksınızdır. 

Ziya ÖZTÜRKLER: Cüneyt Özdemir programlarında Öğrenci Dostu Ada Projesi’nden bahsediyor. Bu konuda tam bilgi sahibi olabilmesi adına bir bilgilendirme dosyası gönderseniz hiç fena olmaz hani.

YORUM EKLE

banner471

banner474