banner564

Bu adamları kim ödeyecek? 

 Müşavir pozisyonunda olmayan ve Seçim Yasaklarının başlamasına dakikalar kala hükümetin görevden aldığı bürokratlar şimdi maaşlarını alamama sorunu ile karşı karşıyalar.
Zira görevden alınan bu müdürler yeni yasaya göre müşavirde olamıyor. Lefke, Güzelyurt, Girne kaymakamı ile birlikte Resmi Kabz Memurluğu ve Şirketler Mukayyitliği eski müdürü için Kamu Hizmeti Komisyonu “Ben görevlendirme yapamam” diyor. 
Hükümet ise henüz görevden alınan bu müdürlere yeni bir yer göstermedi. Yeni bir yer gösterilmediği için Hazine Dairesi bu kişiler için ödeme hazırlayamıyor. 
Anlayacağınız tam bir komedi sergileniyor. Aslında müşavir gibiler ama yeni yasaya göre değiller. Böyle oldukları içinde bu ay maaş alamama durumu ile karşı karşıyalar. 
Bir iş yapacaklar ama onu da ellerine gözlerine bulaştırmadan nasıl yapacaklarını onlarda bilmiyorlar. Ne diyelim, geçmiş olsun hepimize. 

 Arter farkı
Yerel seçimler için dün adaylar ilçe seçim kurullarına giderek başvurularını gerçekleştirdiler. Başvuruya en kalabalık giden Lefkoşa’da UBP adayı Hasan Sertoğlu olurken en çok destekli aday ise Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter oldu. 
Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkan Adayı İsmail Arter, 24 Haziran’da yapılacak olan yerel seçimler için kendisine tam destek veren UBP, DP, YDP yetkilileri ve Belediye Meclis Üyesi adaylarının yanı sıra geniş destekçi grubu eşliğinde Gazimağusa İlçe Seçim Kurulu’na adaylık başvurusunu yaptı.
Alsancak’ta iki bağımsız aday ayrı ayrı Girne ilçe Seçim kuruluna gidip başvuruda bulundu.  Sadece 5 ay önce Alsancak’ta ikinci parti olarak sandıktan çıkan Halkın Partisi, bu beldede Belediye Meclis üyesi adayı bulamadığı için yarışın dışında kaldı. UBP, CTP’nin yanı sıra YDP’de Alsancak’ta Belediye Meclis üyesi adayı gösterdi.

 
CTP’nin lokali
Meclis Kürsüsünden esti gürledi, Dome Otel hakkında herkese ders verdi ablamız. Ablamız meğer otelcilik ve turizm konusunda bilirkişiymiş. 
Vakıflar idaresinin başkanına verdi veriştirdi Dome Otel konusunda. Oysa aynı Vakıflar Dairesi, Ramazan erzak yardımını CTP örgüt başkanları eli ile yapıyor ülke genelinde. 
Hani derler ya “Gündüz kavga edip gece birlikte hırsızlığa gitmek” gibi bir durum var ortada. Hem birbirlerini suçluyorlar hem birlikte Ramazan Paketi dağıtıyorlar. 
Son bir not daha, CTP’nin Girne Belediye Başkan adayı dün gece ilk tanıtım toplantısını CTP’nin lokali Dome Otel’de yaptı. Ablamda oradaydı.. 
 
Federasyon ve iktidarsızlık
Sevgili Serhat İncirli farklı bir haber yaptı ve ülkedeki iktidarsızlığın nedenini “çözümsüzlüğe” bağladı. Üstelik bunu yaparken de uzman görüşü ile yaptı. 
Şimdi uzmanın söylediğine dil uzatacak değiliz. Aksi bir durum var ise ancak uzman olanlar bunu dile getirebilir. Ancak biz işin siyasi tarafına bakalım.
Bugüne kadar Çözüm için birçok gerekçe sunulmuştu. AB üyesi olacaktık, AB vatandaşı olacaktık, milli gelir aratacaktı, maaşlar Euro olacaktı, daha iyi daha güzel şartlarda yaşayacaktık. 
Ama ilk kez bunların dışında bir durum söz konusu. Açıkçası bu saatten sonra Federasyon benim içinde tabu olmaktan çıkmıştır. “Kıbrıs’ta Barış engellenemez” sözü de bu saatten sonra “Kıbrıs’ta bizi durduramazsınız” sözü slogan olarak kullanılacaktır.  


MESAJLAR 

Filiz BESİM: Yanan Devlet Laboratuvarı için başlatılan araştırma ne aşamada? Sorumluları ne zaman sallandıracaksınız? Bu konuyu basın toplantısında gündeme getirdiğinize göre bizde takipçisi olabiliriz. 

Serdar DENKTAŞ: Maliye Bakanlığı’nın açık artırma yoluyla yapılacak satışta KTHY binasına talip olmasını anlayamadık. Ayranımız yok içmeye tahterevalli ile gideriz KTHY alma durumu yani. 

Asım İDRİS: 41 yıldır özel eğitim alanında eğitim veriliyor. Ama ne yazık ki "Özel Eğitim Yasası" yoktu. Ta ki dün siz düğmeye basana kadar. Umarız biran öne yasa çalışması tamamlanır ve meclisten geçer. 

Olsan ORAN: Aday olmanız sonrasında bir takım çevrelerin tehditleri de başlamış. Anlaşılan bu sefer bölgede ciddi bir potansiyel yakaladınız ki birileri sizden fena rahatsız olmuş. 

Erhan ARIKLI: Dün köşemizde dile getirdiğimiz Hal Yasasının mecliste ivedilikle görüşülmesi için önerge vermişsiniz. Hade bakalım belki bir şey olurda bu yasa 20 yıl sonra geçer meclisten. 

Savaş BOZAT: Dün kadim dostunuz Ahmet Kaptan’la buluşup hasret gidermişsiniz. Bu arada yapılan zamlardan sonra sendikaların tepkisiz kalmasına siz ne diyorsunuz? Dün bu konuyu da görüştünüz mü? 

Tufan ERHÜRMAN:  CTP’nin lokali haline gelen Dome Otel’de dün akşam ki aday tanıtımına sizde katıldınız mı? 
Arif Salih KIRDAĞ: Aday başvurusu öncesi Lefkoşa Sarayönü Meydanına ağaç dikmişsiniz. Belki bu sefer diktiğiniz ağaç gibi seçimlerde tutar ve Lefkoşa’da kazanan siz olursunuz. 

Bertan ZAROĞLU: Hükümetin ne şart ve şekilde attığı belli olmayan vatandaşlık için sonunda devreye girmişsiniz. Bakalım bu işin sonunda yargı ne diyecek?  

İsmail ARTER: Dün bir tek siz üç partinin temsilcileri ve üç partinin belediye meclis üyesi adayları ile birlikte başvurunuzu yapmışsınız. Her halde kamuoyu gerekli mesajı almıştır.  

Ayşegül BAYBARS: Yanlış yerde arıyorsunuz ispiyoncuyu, dün baktığınız yerde değil, daha yakın yerlere bakın. Bu arada DP’li vekilimiz de telaşlanmış dünkü yazıya. 

Kudret ÖZERSAY: Dokunulmazlık konusunda lütfen samimi olun ve seçimlerden önce söylediğiniz gibi kürsü dokunulmazlığı hariç hepsinin kaldırılması için harekete geçin. 

Mustafa GENÇ:  Son dönemde bazı personelin zimmetine para geçirdiği yönünde haberler geliyor. Ancak yerli ile yabancı personele uygulanan durum farklı diye şikâyetlerde geliyor. Bir acı kahvenizi içmeye uğrayacağız bu günlerde.  

Serhat İNCİRLİ: Şimdi bu haber tek taraflı oldu. Neden sadece erkekler cephesinden olaya baktınız. Birde diğer cepheden olayı sorgulamanızı tavsiye ederiz. 

POLEMİX
“Türkiye Cumhuriyeti eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un, “KKTC Cumhurbaşkanının Garanti ve İttifak antlaşmaları konusunda söz söyleme hakkı yoktur” şeklindeki açıklamaları yanlış olduğu kadar, talihsiz ve kabul edilmezdir.”
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan 

YORUM EKLE

banner608

banner474